Olajok eredete: illóolajok fűfélékből

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

 

Amikor a természet olyan sokféle gyönyörű növényt és gyógynövényt kínál, amelyek mindegyike értékes előnyökkel bír, könnyű lehet figyelmen kívül hagyni egy olyan egyszerű dolgot, mint a fű.

Mik azok a fű illóolajok?

Ezek az illóolajok az ázsiai kontinensről származó, magas, gazdag illatú fűszálak illatos leveleiből származnak. Ezek a füvek olyan illóolajokat termelnek, amelyek a legismertebb és leghatásosabb veleszületett illékony vegyületeket tartalmazzák, amelyek jellegzetes aromájukat és számos erőteljes előnyös tulajdonságukat adják. A fű illóolajokat leggyakrabban frissítő, citrusos és gyógynövényes aromájukkal és helyileg nyugtató tulajdonságaikkal jellemzik. 

Ebben a bejegyzésben megismerheted a citronella olajat és az indiai citromfű olajat, és jobban megértheted a köztük lévő különbségeket. Bár rokon eredetük miatt van némi hasonlóság, mindegyik fű illóolaj külön illatot és hihetetlen előnyök gyűjteményét kínálja. 

 

Citronella illóolaj

A citronella illóolajat egy magas, zöld fűből nyerik, amely Ázsia számos régiójában nő. A fű a természetben nagy, tűzijátékszerű bokrokban nő, és egy méteres vagy annál is magasabb lehet. A rendkívül illatos fűszálakat betakarítják és vízgőz-desztillációval kezelik, hogy hamisítatlan illóolajat nyerjenek, amelyet erőteljes aromás vegyületei miatt nagyra becsülnek. 

A citronella illóolaj aromája ropogós és enyhén édes, vegyes citrusos és gyógynövényes jegyekkel. Helyileg alkalmazva nyugtató érzést biztosít a bőrnek, valamint tisztító tulajdonságokkal rendelkezik, és élénkítő személyi aromaként szolgál. A gyógynövényes illat különösen kellemes és tartós illatot biztosít olyan erőteljes tevékenységek során, mint a túrázás vagy a szabadban töltött idő a családdal és a barátokkal.

Miért válaszd a citronella olajat?

Bár a citronellaolajnak vannak közös jellemzői rokonával, az indiai citromfűvel, a citronellaolaj különösen alkalmas aromás, helyi alkalmazással történő felhasználásra. A citronella illóolaj kémiai összetevői közé tartozik a citronellol és a geraniol, azok az erős aromás vegyületek, amelyek olyan kedvencekben is megtalálhatóak, mint a rózsaolaj és a palmarózsaaolaj. Mind a citronellol, mind a geraniol kiváló természetes eredetű vegyületek beltéri és kültéri felületek tisztítására is.

 

Indiai citromfű illóolaj

Az indiai citromfű Dél-Indiából származó növény magas, sárgászöld színű fű, hosszú levelekkel, amelyek szoros fürtökben nőnek. Az intenzív betakarítási folyamat során a helyi termelők öt mérföldes túrát tesznek meg, hogy kézzel vágják le a növényt, és a hátukon egy csomó, bokornyi betakarított terméssel térnek vissza. A doTERRA büszke arra, hogy partnerként együttműködik ezekkel a keményen dolgozó emberekkel, hogy támogassa megélhetésüket, miközben a legjobb minőségű indiai citromfű illóolajat kapod, amelyet megoszthatsz a világgal.

Az indiai citromfű illóolaj megfelelően hígítva és helyileg alkalmazva éles, bőrnyugtató érzést biztosít, és az olaj aromájának energizáló frissességével együtt az indiai citromfű illóolaj a masszázsban való felhasználás egyik kedvence. Az indiai citromfű illóolaj gazdag helyileg tisztító tulajdonságokkal rendelkezik, és használható az egészséges megjelenésű bőr és körmök támogatására, valamint kiváló összetevője a természetes eredetű felülettisztítóknak.

Miért válaszd az indiai citromfű olajat?

Az indiai citromfű illóolaj magas geraniol és neral vegyületeket tartalmaz, mindkettő hozzájárul erős aromás és felülettisztító tulajdonságaihoz. Unokatestvéréhez a citronellához hasonlóan az indiai citromfüvet elsősorban citromos-friss illata miatt használják, az indiai citromfüvet széles körben alkalmazzák, amelyek jótékony hatással vannak a bőrre. A citronella olajjal ellentétben az indiai citromfű olaj belsőleg is fogyasztható, hogy kiaknázhasd finom citromszerű ízét a főzés során.

 

Akár már ismered ezeket a fű illóolajokat, akár ez volt az első bemutatkozás, reméljük, hogy minden eddiginél több okot adtunk arra, hogy megszeresd az illóolajok e különleges csoportját. Akár friss illatra, bőrnyugtatásra vagy természetes eredetű tisztaságra van szükséged, a fű illóolajok támogatnak téged. 



Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában