Dr. Nicole Stevens Budapesten II. rész - MetaPWR

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

 

Ahogy korábban említettem egy kutatás akár évekig is tarthat. A MetaPWR rendszer egyes elemeit, már 7-8 éve elkezdtük összerakni. Nekem azért is különleges, mert akkor kezdtük el, mikor a doktori disszertációmat írtam.

Most a MetaPWR olajkeverékről lesz szó.

Anyagcsere

Az a folyamat, mely során a testünk az ételből energiát állít elő. De az ételből nem csak energia lesz, hanem a testünk maga - sejtek. Ha ez a folyamat jól működik, akkor a testünk rendeltetésszerűen működik. Nagyon összetett folyamat, mely a nap minden másodpercében történik a testünkben. Vannak akik egész életüket annak szentelik, hogy ennek a folyamatnak egy apró szeletét vizsgálják. Ezek a folyamatok kapcsolódnak egymáshoz. Ha jól működik az anyagcsere, az a test egyéb folyamataira is kihat, ugyanígy ha nem megfelelően...

Milyen céllal dolgoztuk ki a MetaPWR rendszert?

93%-a a felnőtteknek (Amerikában) anyagcsere zavarral küzd, ami kihat a szív egészségére is. A WHO szerint ez egy világszintű probléma. 

 

 

A MetaPWR olajkeverék

Miért ezek az olajok alkotják, mi a szerepük, milyen egészségügyi hatásuk van.

Grapefruit

Annyira felemelő és könnyed, mindenképpen szerepeltetni akartuk a keverékben. A fő összetevője a limonén. Ez adja az élénk, jellegzetes illatát. Érdekesség, hogy a limonén a legelterjedtebb a citrusolajokban. Tudtátok, hogy a limonén a fodormentában is van? Vagy, hogy a fekete borsban is? Néha nem tudjuk kiszagolni ezt az összetevőt, a testünk viszont felismeri. A grapefruit olajban tisztán kivehető, s ettől olyan citrusos. A másik összetevője a mircén. Szintén gyakori a citrusolajokban, ez adja az illatának mélységét. Azért szerepel a MetaPWR keverékben, mert kutatások szerint segíti az étvágyat, szabályozza a túlevést. 

Citrom 

Miért kell nekünk még egy citrusolaj ebbe a keverékbe? Válasz: kémia :) Összetevői mások mint a grépfrúté. Ebben is van limonén, tehát friss, citrusos illatú. De a többi összetevő más mint a grépfrútnál: alfa és béta pinén. Megszagolva van benne egy kis nyers, fenyős, éles illat, ami a grépfrútban nincs. A pinének miatt más hatása van a testre. A pinéneket kifejezetten fenyőfélékben találjuk meg. A testünk nagyon szereti a limonén - pinén kombinációját. A citrom azért szerepel ebben a keverékben, mert kutatások szerint szabályozni képes az étvágyat és a zsír anyagcserét. 

Gyömbér

Fő összetevője az alfa zingiberene. Ez az összetevő felelős azért, hogy a gyömbérnek fűszeres, meleg, gyümölcsös illata van. Azért szerepel a MetaPWR keverékben, mert segít az emésztési folyamatokban és az anyagcserében. Amit lenyelsz és felszívódik az segít energiát előállítani az emésztéshez. A gyömbér nagyon szépen támogatja az emésztést, melegítő hatású olaj. 

Fahéj

Ez is nagyon "meleg" illóolaj. Rengeteg kutatás van a fahéjjal kapcsolatban az emésztés kapcsán. De ezek főként a fahéj őrölt formájával kapcsolatban készültek és nagyon kevés az illóolajról. A MetaPWR kapcsán végzett klinikai kutatások az elsők között van, mely a fahéj, mint illóolajjal kapcsolatban készültek. A fő összetevője a fahéj aldehid. Ez felel a fahéjnak ezért az édeskés, fűszeres illatáért. Ezért szükséges vivőolajjal alkalmazni bőrön - égető hatású lehet. Ez a hő segíti leginkább az emésztési folyamatokat. 

Borsmenta

Azért került a keverékbe, mert támogatja az emésztést, akárcsak a gyömbér, emellett jó hatással van az étvágyra. Kutatások mutatják, hogy akik belsőleg alkalmazzák a borsmentát, vagy illatolják, párologtatják, kevesebb ingerük lesz nassolni. 

Ezek az olajok együtt szinergiát alkotnak, egymás hatásait felerősítve segítik az anyagcserét. 

 

Smart and Sassy vs. MetaPWR

Bizonyára észrevették, hogy van némi hasonlóság a két olajkeverék között. A Smart and Sassy kapcsán elgondolkodtunk, hogy vajon lehetne-e jobb. Egy új technológiával optimalizálni tudjuk az olajok arányait a hatékonyság érdekében. A Smart and Sassy nagyon jól működik, de kiderült, hogy még jobbá lehet tenni.

 

Az eljárás neve: adipogenesis

A testünkön belül vannak sejtek, melyeknek a rendeltetése az, hogy zsírsejtek legyenek. A genetikánk határozza meg, hogy mennyi kell, hogy legyen nekünk ezekből a zsírsejtekből és hogyan legyenek elosztva a testünkben. Főként az életmód határozza meg, hogy ezek a zsírsejtek mekkorára nőnek. Egészséges életstílus teszi lehetővé, hogy ezek a zsírsejtek kicsik, és könnyűek legyenek. A nem megfelelő étrend és életmód nagy zsírsejteket eredményez. Ezeknek a zsírsejteknek is van életciklusa, bizonyos pontig növekszenek, mely függ az ételtől amit beviszünk. Ha folyamatosan többet viszünk be, mint amire a szervezetünknek szüksége van, akkor nagyon hatékonyan elraktározza azt a zsírsejtekben. 

 

Ebben a tanulmányban azt próbáltuk elérni, hogyan tudnánk azt a jelet megváltoztatni amit a sejtek kapnak a zsírraktározásról. Az egyik legfontosabb funkciója az esszenciális olajoknak a szervezetünkben az az, hogy az üzeneteket kontrollálják a sejtek között. Meg tudjuk mi mondani a sejteknek, hogy maradjanak kicsik? A Smart and Sassy-vel már megfigyelhettük ezt. 

Kutatás

Három keverékkel végeztünk tanulmányt:

1. Smart and Sassy

2. kísérleti keverék

3. MetaPWR keverék


Bal oldalon a sejtek kicsik és laposak - 14. nap után már megnőnek. A piros színezés zsírsejtek, melyek megnőttek. Ezek napi szinten végbemennek a testben. Azt az üzenetet kapják, hogy raktározz zsírt. A kérdés, hogy ezt az üzenetet meg tudjuk-e változtatni. 

Következő ábra:

A folyamat végére, ahogy növeljük a dózist a végére alig raktároz zsírt a sejt. A piros jelenti a zsírt a sejtben. Amit látunk, hogy nagyon jó munkát végzett ez a keverék az üzenetet tekintve, hogy ne raktározzon zsírt. Ez a Smart and Sassy keverék.


Kipróbáltunk egy új keveréket. Ez már nem szerepelt olyan jól. Sokkal több piros részt látni. Ebből tudtuk, hogy van valami ami fontos, nem csak az olajok, hanem azok aránya is a keverékben. 

Visszatértünk az eredeti keverékhez és megváltoztattuk az arányokat. Ez lett a MetaPWR keverék. Íme az eredmény. Ami csodálatos, hogy ezek a sejtek továbbra is egészségesek, csak nem raktároznak annyi zsírt. Nem szeretnénk károsítani a sejteket, csak megváltoztatni az üzenetet amit kapnak a zsír raktározására vonatkozóan. 

 

 

Íme a három keverék egymás mellett. A Smart and Sassy kiválóan teljesített, de a MetaPWR még jobban. 

Ezt hívjuk in vitro előklinikai tesztelésnek. Ezeket emberi zsírsejteken teszteltük, ezután jött és zajlik az önkénteseken való tesztelés. Nagyjából a következő 1-2 évben fog lezárulni, melyeket természetesen publikáljuk. Ha már próbáltátok a keveréket, küldjetek ti is visszajelzést.

Vannak párhuzamos tanulmányok, amik ugyanezzel vannak kapcsolatban. Ebben látható, hogy a limonén hogyan lép közbe a zsírraktározó üzenetben. Olvasva ezt minket is megerősít, hogy más szakemberek között is egyetértés van ebben. 

Mit jelent ez neked?

Támogatja az egészséges életmódot. Támogatja a nassolás visszaszorítását étkezése között. Akik már próbálták remek eredményekről számoltak be. 

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

 

Ezen beszámolóm további részeit itt találod:

1. rész - tanulmányok

3. rész - hétköznapi hősök

4. rész - demonstrációk, keverékek

 

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában