doTERRA Niaouli illóolaj

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

 


Niaouli - Melaleuca quinquenervia

Az édes és fás aromájú Niaouli illóolaj minden bizonnyal új kedvenc lesz. Természetes stimuláló illóolajként ismert, amely segíthet megőrizni a bőr és a száj tisztaságát és egészséges megjelenését.

A niaouli egy Ausztráliában őshonos, nagy termetű, örökzöld fa. 13 cm hosszú levelei és sárgás árnyalatú virágai vannak, amelyek tömött füzérben nyílnak az ágak végén. A fát bolyhos megjelenése miatt különféle beceneveken is szokták emlegetni, úgymint papírkérgű vagy kefevirágú. A teafa rokonaként számon tartott niaouli aromája édesebb, de fásabb is. Eukaliptoltartalmának és monoterpénekben gazdag összetételének köszönhetően stimuláló esszenciális olajat ad. Széles körben alkalmazzák különféle kozmetikai termékekben is, úgymint testápolókban, krémekben és szappanokban, mivel a niaouli segít, hogy a bőr tiszta és egészséges maradjon. Masszázshoz használva segít a kezelt testterület ellazításában.

 

Elsődleges előnyök

  • A bőrre gyakorolt tisztító és fiatalító hatásáról ismert.
  • Segít az egészséges bőr megőrzésében, miközben csökkenti a bőrhibák megjelenését is.
  • A teafa rokonaként számon tartott niaouli aromája édesebb, fásabb.
  • Eukaliptoltartalmának és monoterpénekben gazdag összetételének köszönhetően köztudottan a stimuláló olajok közé tartozik.

 

Származási hely: Madagaszkár


Növényi rész: levél
 

Kivonási módszer: vízgőz-desztilláció (15 ml niaouli illóolajhoz nagyjából 2 kg növényi anyag szükséges)
 

Aromás leírás: földes, éles, csípős
 

Főbb kémiai összetevők: eukaliptol, α-pinen

Érdekesség: A niaouli fát gyakran ültetik ausztrál parkokba szélvédőként és azért, hogy táplálékot nyújtson különböző madarak, gyümölcsdenevérek és rovarok számára.

 

 

Használati módok

adj néhány cseppet egy szórófejes flakonba vízzel, és használd a háztartási felületek tisztítására.

adjon egy cseppet arctisztítódhoz vagy fogkrémhez.

használd egy nyugtató masszázshoz.

ha egy igazán stimuláló kombinációt szeretnél kapni, elegyítsd eukaliptusz, vadnarancs, édeskömény, koriandermag, bergamott vagy levendula esszenciális olajokkal.

használd egy hosszú nap után vagy a délután közepén, amikor élénkítő felfrissülésre vágysz.

 

Honnan származik a Niaouli?

A niaouli egy nagy örökzöld fa, amely Ausztráliában őshonos. 12 cm hosszú levelei és fehér-sárga virágai tömött tüskékben nyílnak. Pelyhes kinézete miatt a fa olyan beceneveket kapott, mint a palackbokor, papírfakéreg és a papírfakéreg teafa. A niaouli leveleit és kérgét az ausztrál őslakosok gyakran használták különböző célokra, többek között teák készítésére, kosárfonásra és ízesítésre.

A niaouli illóolajat a levelek vízgőz-desztillációjával állítják elő, ami tiszta és hatásos terméket eredményez. A doTERRA Niaouli olaj Madagaszkárról származik, ahol a fák is virágoznak. 

 

 

Mire használják a Niaouli illóolajat?

A niaouli illóolaj eukaliptoltartalma és monoterpén összetétele miatt természetesen stimuláló illóolaj. Kémiai összetételének köszönhetően kellemes kiegészítője egy nyugtató masszázsnak vagy diffúzor keveréknek. Erőteljes tulajdonságai miatt a Niaouli illóolaj megfelelő hígítás esetén támogathatja az egészséges megjelenésű száj és bőr fenntartását. A tisztító spray hatékony kiegészítőjeként is működhet, javítva annak tisztító hatását.

A niaouli a teafa rokona, és számos hasonló előnye van. Add hozzá a bőrödön használt olajok rotációjához, hogy változatosabbá tedd az illatát és az előnyeit! Az érzékeny bőrűek azonban inkább a Teafa illóolajat használhatják, mert a Niaoulit hígítani kell. Ha felveszed ezt az olajat a gyűjteményedbe, biztos, hogy újra és újra használni fogod!

Figyelmeztetés

Lehetséges bőrérzékenység. Gyermekek elől elzárva tartandó. Ha babát vársz, szoptatsz, vagy orvosi kezelés alatt állsz, fordulj orvoshoz. Kerüld a szemmel, belső fülekkel és érzékeny területekkel való érintkezést. Kizárólag külső használatra. 

 

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

A teafaolaj felhasználási módjai:

Esszenciális "parfüm" receptek

doTERRA citrom esszenciális olaj