A legjobb illóolajok a fókuszáláshoz

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel. 

Akár diák, akár szakember, akár projektfüggő, akár a fentiek mindegyike vagy, nehéz lehet a feladatnál maradni egy olyan világban, amely tele van zavaró tényezőkkel. Folyamatosan megzavarnak minket a telefonunkon megjelenő értesítések és a végtelen szórakozási lehetőségekhez való hozzáférés. Ha nehezen tudod hosszú ideig fenntartani a koncentrációt, nem vagy egyedül. Rengeteg ember szeretné, ha jobban tudna koncentrálni, amikor feladatok elvégzéséről, tanulásról és új készségek elsajátításáról van szó.

A jó hír az, hogy rengeteg tipp és trükk létezik, amelyek segítségével egész nap jobban tudsz koncentrálni. Ezek az agyműködést serkentő tippek megkönnyítik, hogy az adott feladatra összpontosíts, és többet tudj elvégezni! 

Maradj hidratált. Könnyebb koncentrálni, ha a tested a lehető legjobban érzi magát. Tartsd tested csúcsformában azzal, hogy gondoskodsz a folyadékpótlásról. Nehezen tudsz elég vizet inni a nap folyamán? Adj egy kis ízt a vízhez citrusfélék illóolajaival, például citromolajjal, grapefruitolajjal, vadnarancsolajjal vagy limeolajjal, hogy az ivást egy kicsit izgalmasabbá tegye.

Sétálj egyet. Ha szükséged van egy jó kis agyserkentőre, egyszerűen csak állj fel és mozogj. Tudtad, hogy a testmozgás segít növelni az agy vérellátását? Ha nehezen koncentrálsz a munkában vagy tanulás közben, próbálj meg elmenni egy rövid sétára. Tegyél néhány kört fel és le a lépcsőn, sétálj végig a folyosón, vagy egyszerűen csak tegyél egy kört az épületben. Ha egyszer beindul a vérkeringés, könnyebben tudsz majd a feladatra koncentrálni.

Meditálj. Próbálj meg 5-15 percig meditálni, hogy csökkentse a stresszt és javítsa a koncentrációt. Soha nem meditáltál még? Rengeteg ingyenes meditációs alkalmazás és még YouTube-videók is vannak, amelyek megmutatják, hogyan kezdd el. Ha rövid szünetet tartasz egy projekt vagy feladat közben, egy gyors meditációval egy kis lökést adhatsz az agyadnak.

Változtass nézőpontot - szó szerint. Ha egy kicsit fásultnak érzed magad, és felfrissülésre van szükséged, próbálj ki egy inverziót. Feküdj le a padlóra, és támaszd a lábad a falnak. Az inverziót gyakran végzik a jógában, hogy segítsen növelni az agyi aktivitást és csökkenteni a stressz-szintet. Ha energiára van szüksége az agyadnak, ne fordulj a kávéhoz vagy az üdítőhöz - egyszerűen változtass nézőpontot.

Használj illóolajokat. Tudtad, hogy bizonyos illóolajok aromája hasznos lehet az összpontosítás érzésének elősegítésében? Az olyan illóolajok, mint a bazsalikomolaj, a douglas fenyőolaj, az eukaliptuszolaj és a fodormentaolaj olyan kémiai összetevőket tartalmaznak, amelyek nyugtató, földelő, felemelő vagy energetizáló érzéseket keltenek - mindezek hozzájárulnak a nagyobb összpontosításhoz.

Íme néhány módszer, amellyel kihasználhatod az illóolajok előnyeit a fokozott összpontosítás érdekében:

  • Párologtass bazsalikomolajat, hogy elősegítse a koncentrációt tanulás, olvasás vagy más, szellemi tisztánlátást igénylő feladatok elvégzése közben.
  • Használd a douglas fenyőolajat a pozitív hangulat és a koncentráció elősegítésére, amikor közeledik egy projekt határideje.
  • Szükséged van egy jó diffúzor keverékre, hogy segítsen koncentrálni? Kombinálj két csepp fodormenta olajat, két csepp borsmentaolajat és egy csepp bazsalikomolajat egy diffúzorba, hogy olyan környezetet teremtsen, amelyben jobban tudsz a feladataidon maradni. 
  • Túlságosan idegesnek vagy zaklatottnak érzed magad ahhoz, hogy koncentrálni tudj? Adj egy csepp eukaliptuszolajat a tenyeredbe, dörzsöld össze a kezed, helyezd az orrod elé, és lélegezz mélyeket, hogy elősegítse az ellazulás érzését.

 

Termékbeszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg