doTERRA duglászfenyő illóolaj (douglas fir)

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A Douglas fenyő egy tűlevelű fa, amely egész Észak-Amerikában őshonosan nő. Ezt a magas, örökzöld fenyőfát gyakran használják a karácsonyfa-iparban, citromos illata édes és frissítő. A második legmagasabb tűlevelű fa, a Douglas fenyőre jellemzőek a fenyőtűi, amelyek jellegzetes illatukról ismertek. A doTERRA Douglas fenyő illóolaj fenntartható módon származik fiatal fákból Új-Zélandról, ahol ez egy erősen invazív faj, amely veszélyezteti az ország ökoszisztémáját. A fiatal Douglas fenyőfák betakarításával és illóolaj előállításával a doTERRA segít a földet eluralkodó fák környezeti hatása ellen küzdeni, miközben prémium minőségű tűlevelű illóolajat biztosít. A Douglas fenyő egyedülálló kémiai összetételű, különösen gazdag β-pinenben, ami hozzájárul ahhoz a képességéhez, hogy optimista és ösztönző környezetet teremtsen. A Douglas fenyő a bőr és a felületek tisztítására is használható. A Douglas fenyő citrusolajokkal való keverése felemelő környezetet teremt, miközben felfrissíti a levegőt.

Elsődleges előnyök

  • Tisztítja a bőrt
  • Pozitív és inspiráló környezetet teremt
  • Frissítő, légies illat

 

Származási hely: Új-Zéland

 

Növényi rész: ág/levél


Kivonási módszer: vízgőz-desztilláció (5 ml douglas fenyő illóolaj előállításához nagyjából 0,54 kg növényi anyagra van szükség.)

Aromás leírás: tiszta, friss, fás, légies


Fő kémiai összetevők: β-pinen, α-pinen, δ-3-karén, szabinén 

A Douglas fenyő illóolaj kémiai összetevői közé tartozik a szabinén és a delta-3-karén, amelyek tisztító hatásúak, valamint az alfa-pinén, béta-pinén és terpinolén, amelyek nyugtatják az elmét és elősegítik a felemelő érzéseket. A szabinén és az alfa-pinén a bőrre is nyugtató hatással van. A delta-3-karén és az alfa-pinen egyaránt elősegíti a könnyű légzést. 

A Douglas fenyő illóolaj kémiai összetétele meglehetősen egyedi, mivel a citrom és a lime illóolajokban található béta-pinént a fa illóolajokban általánosan megtalálható monoterpénekkel ötvözi. Ez a kombináció a fa illóolajokhoz, például a tömjén, boróka bogyó és a ciprus illóolajokhoz hasonló, jellegzetes aromát hoz létre, miközben megtartja a citrusos jegyeket. Ezen kémiai összetevők kombinálásával az eredmény egy fás, citromos illatú aroma, amely megújító és felemelő tulajdonságokkal rendelkezik a felhasználó számára.


Kiszerelés: 5 ml

Érdekesség: A Douglas fenyő David Douglasról, egy híres skót botanikusról kapta a nevét. A fa tudományos neve, a Pseudotsuga menxiesii azonban Archibald Menziesről, Douglas egyik rivális botanikusáról kapta a nevét.

A douglas fenyőfákat a faipar érdekében hozták be Új-Zélandra. Új-Zélandon majdnem 25-ször gyorsabban nőnek, mint az Egyesült Államokban. Invazív fajjá vált, elborítja a hegyeket, és megakadályozza az őshonos növények növekedését. 

 

 

Környezeti felelősségvállalás

Bár a Douglas fenyő Észak-Amerikában őshonos, Új-Zélandon invazív és agresszív fajjá vált, ahol veszélyezteti a környező tájat. Az éghajlat és más környezeti tényezők miatt a Douglas fenyő Új-Zélandon 25-ször gyorsabban nő, mint Észak-Amerikában, így nehéz megfékezni. Miközben gyorsan terjed és ellenőrizhetetlen, ez a fa komolyabb problémákat okoz a tájnak Új-Zélandon. A Douglas fenyő gyökerei miatt a fák körüli talaj kopárrá válik, ami lehetetlenné teszi más őshonos új-zélandi növények növekedését. Az eredetileg faipari céllal Új-Zélandra telepített Douglas-fenyő ma már környezeti veszélyt jelent a tájra. A Douglas fenyőfák illóolaj előállítására való felhasználása környezetbarátabb alternatívát kínál a fák egyszerű kivágásával szemben. Azzal, hogy a fákat fiatalon, 5-7 éves korukban gyűjtik, megakadályozzák, hogy a fák olyan korba kerüljenek, amikor már tobozokat termelnek, ami tovább súlyosbítaná a problémát. A fiatal fákból származó illóolaj egyedülállóan erős és frissítő hatású.

Egy felelős beszerzési partnerségen keresztül a doTERRA képes megakadályozni, hogy ezek a fák elpusztuljanak - jó hasznát véve egy egyébként invazív fajnak. Az új-zélandi kormánnyal szorosan együttműködve a doTERRA egy nagyon komoly problémára nyújtott környezetbarát megoldást a Douglas fenyőfáknak az illóolaj felhasználására történő kitermelésével.

 


Használata

  • Kombináld a Douglas fenyőt vadnaranccsal, citrommal vagy bergamottal egy diffúzorban, hogy felfrissítse a levegőt.
  • Egy DIY felülettisztítóhoz adj néhány csepp Douglas fenyő, citrom és vadnarancs aromát egy vízzel teli szórófejes flakonba.
  • Adj egy cseppet arctisztítóhoz, szappanhoz vagy testápolóhoz a tisztító hatás és az élénkítő aroma érdekében.
  • Párologtass egy-két csepp Douglas fenyőt egy-két csepp eukaliptusszal, vagy dörzsöld a kezedbe és lélegezd be mélyen.
  • Dörzsöljön néhány csepp Douglas fenyőt eukaliptusszal vagy doTERRA Air-rel a mellkasodra, és inhalálj a kezedből, hogy segítsen megnyitni a légutakat és megkönnyítse a légzést.
  • Kombináld egy-két csepp kúszó fajdbogyóval a relaxáló masszázs élményéhez.
  • Mivel a Douglas fenyőfákat gyakran használják a karácsonyfa-iparban, a Douglas fenyő illóolaj illatát sokszor használják az ünnepek idején. Készíthetsz saját ünnepi szobaspray-t, és meghívhatod az évszak illatait otthonodba. Egyszerűen keverj össze 15 csepp tömjént, 15 csepp grapefruitot és 30 csepp Douglas fenyőt egy üveg szórófejes flakonban. Töltsd fel vízzel, és fújd szét!



Hogyan használd

Párologtatás: Három-négy cseppet használj a választott diffúzorban.

Helyi alkalmazás: Alkalmazz egy-két cseppet a kívánt területre. Hígítsd fel vivőolajjal, hogy minimalizáld a bőr érzékenységét.

 

Mi keveredik jól a Douglas fenyő illóolajjal?

A Douglas fenyő frissítő és felemelő illata sok más olajjal jól kombinálható. Csillapítja a szorongás érzését és támogatja a relaxációt, de a fókusz és a pozitivitás fokozására is használható. Kombináld a Douglas Fir-t citrusolajokkal egy felemelő és élénkítő keverékhez. Fűszeres olajokkal, például fahéjjal vagy szegfűszeggel kombinálva meleg keveréket hozhatsz létre. Párosítsuk mentaolajjal, mint például a fodormenta, tiszta, édes, frissítő illatért. Keverd össze nyugtató olajokkal, mint a római kamilla és a levendula, a relaxációs élmény és a nyugtató hatás fokozása érdekében.

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.   

 


Termékbeszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

A teafaolaj felhasználási módjai:

Esszenciális "parfüm" receptek