doTERRA vadnarancs esszenciális olaj

Wild Orange

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

 

A héjból hidegen sajtolt vadnarancsolaj energizáló aromájának és számos jótékony hatásának köszönhetően a doTERRA egyik legkelendőbb esszenciális olaja. A monoterpénekben gazdag vadnarancs stimuláló és tisztító tulajdonságokkal bír. A hangulatemelő és energiát adó olaj frissítő, édes és üde aromájával bármilyen esszenciálisolaj-keveréket nagyszerűen kiegészít.

 

 

Származás helye: Brazília (esszenciális olajhasználatnak köszönhetően, kistermelők százai biztosítják megélhetésüket narancsfák termesztéséből)

Brazília déli részén tökéletes a klíma a citrusfélék termesztéséhez. Ideális a legkiválóbb minőségű citrusfélék termesztéséhez, és ennek következtében kiváló minőségű citrus illóolajok előállításához.

Növényi rész: narancshéj


Kivonási eljárás: hideg préselés (hidegen sajtolják a gyümölcs héjából, hogy megőrizzék jellegzetesen finom összetételét, valamint hasznos és erőteljes tulajdonságait)

A citrusolajok préselését általában a gyümölcslé kinyerésével együtt végzik. Az illóolajat a héjból nyerik ki a gyümölcslevet pedig az egész gyümölcsből préselik, így van ez a vadnarancs esetében is.

Aroma jellemzői: édes, friss, citrusos

Legfőbb kémiai összetevők: limonén

Kiszerelés: 15ml

Érdekesség: ősidők óta több kultúrában a narancsfa a szerelem és a házasság szimbóluma

Mire használhatod

  • párologtass vadnarancs esszenciális olajat párologtató készülékkel, hogy élvezhesd az így kapott felemelő aromát, és feltöltődj energiával. Párologtatva az olaj azonnal felismerhető, jellegzetes illata ideális konyhai vagy fürdőszobai légfrissítő.
  • ha egy kiadós feltöltődésre vágysz, adagolj belőle egy-két cseppet a tenyeredbe, azonos egységnyi borsmenta- és tömjénolajjal együtt, dörzsöld össze a tenyered, majd dörzsölj belőle a tarkódra is
  • adj néhány csepp vadnarancsolajat illatmentes testápolóhoz, és alkalmazd az egész testeden
  • ha egy élénkítő zuhanyra vágysz, adj néhány csepp olajat tusfürdődhöz, mielőtt bekennéd magad

citrus sinensis

 Használati módok
  • Párologtatva: cseppents három vagy négy cseppet egy tetszőleges párologtatóba.
  • Helyileg: vigyél fel belőle egy-két cseppet a kívánt területre. A bőrérzékenység minimálisra csökkentése érdekében hígítsd a doTERRA frakcionált kókuszolajával.

Figyelem

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést. A termék felvitelét követően legalább 12 órán át kerüld a napfényt vagy UV-sugárzást.

 



Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

doTERRA abode - frissítő keverék

Illóolaj előállítás: gőzdesztilláció

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Szibériai fenyő illóolaj kölni recept

Illóolajok keverésének útmutatója