Melyik cégtől szerezd be az illóolajokat?

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

Amit az illóolajok vásárlása előtt tudnod kell

Bár az illóolajok széles körben elérhetőek, óvatosnak kell lenned, hogy ne költsd a pénzed rossz minőségű, hamisított vagy szennyezett olajokra. Ha az illóolajok piacán vagy, az azt jelenti, hogy természetes módot keresel az életed javítására, ezért nem akarsz szennyezett vagy szintetikus olajokat.

Ha illóolajokat szeretnél vásárolni, végtelen számú lehetőség van. Illóolajok kaphatók online, élelmiszerboltokban, kis környékbeli butikokban, a termelői piacon és gyakorlatilag minden más helyen, ahol csak eszedbe jut.

Mielőtt pénzt adnál valamiért, íme néhány fontos dolog, amit érdemes tudnod és szem előtt tartani az illóolajok vásárlásakor.

Nem minden illóolaj egyforma

Mielőtt illóolajokat vennél, tudnod kell, hogy nem minden olaj egyforma. Az illóolajgyártó cégek különböző módszereket alkalmaznak az illóolajok előállításához. Egyes cégek csak tiszta, kiváló minőségű növényeket használnak, míg mások valódi növények helyett szintetikus töltőanyagokat használnak, hogy pénzt takarítsanak meg.

Ha úgy gondolod, hogy készen állsz az illóolajok beszerzésére, először tedd fel ezt a három kérdést:

1. A cég, amelytől vásárolni kívánsz, tájékoztatást nyújt arról, hogy honnan származnak az olajok, és hogyan készülnek?

2. Vizsgálja-e a vállalat az olajokat hamisítás vagy szennyeződés szempontjából, mielőtt eladná a végterméket?

3. Használ-e a vállalat elfogulatlan, harmadik fél által végzett tesztelést? Megosztják a nyilvánossággal a teszteredményeket?

Ha csak néhány kérdést teszel fel, máris jobb képet kaphatsz arról, hogy milyen típusú olajokat szeretnél vásárolni. Ha egy cég nem ad tájékoztatást arról, hogy milyen növényeket használnak, honnan származnak a növények, hogyan készülnek az olajok, vagy milyen vizsgálati eljárásokat alkalmaznak, az azt jelentheti, hogy az illóolaj-előállítási folyamat fontos lépéseit kihagyják. Előfordulhat például, hogy a költségek csökkentése érdekében szintetikus töltőanyagokat használnak.

Biztonságos az olcsó illóolajok vásárlása?

Sajnos, bár az olcsó illóolajok vásárlása elsőre jó ötletnek tűnhet, potenciálisan káros lehet Rád és családodra nézve. Az olcsóbb olajok jellemzően alacsonyabb minőségűek, és nem estek át a megfelelő vizsgálati módszereken a biztonság és tisztaság biztosítása érdekében.

Az illóolajgyártó cégek néha spórolnak, és feláldozzák a fogyasztók biztonságát. Amikor az illóolajgyártó cégek után kutatsz, próbálj meg olyan céget találni, amely átlátható szabványokkal rendelkezik az olajgyártás terén.

A doTERRA például létrehozta a CPTG Certified Pure Tested Grade (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőségű) tesztelési folyamatot, amely biztosítja, hogy minden egyes üveg doTERRA illóolaj szennyeződések és hamisítás nélkül készüljön.

Melyek a legjobb esszenciális olajok?

Amikor készen állsz az illóolajok megvásárlására, felmerülhet: "Mely illóolajok a legjobbak?"

Mint említettük, a legjobb illóolajok azok, amelyek tiszták, szennyeződés és hamisítás nélkül. A tiszta illóolajok biztonságos és természetes megoldást nyújtanak családod számára, a hamisított olajokból eredő kockázatok nélkül. A tiszta illóolajok a legjobb választás, mert kiváló minőségűek és biztonságosak lesznek, így nyugodt lehetsz, amikor az illóolajokat otthonodban használod.

Ha elvégezted a kutatást, képes leszel kiválasztani az igényeidnek megfelelő illóolajokat. Ne feledd, a legjobb illóolajok a következők:

  • Tiszta
  • Biztonságos
  • Szintetikus töltőanyagok nélkül készült
  • Szennyezőanyagoktól mentes
  • Hamisítatlan

Hogyan lehet megmondani, hogy az illóolajok tiszták-e

Tudjuk, hogy a tiszta illóolajok a legjobb illóolajok, de hogyan lehet megállapítani, hogy egy illóolaj tiszta-e?

Sok illóolajgyártó cég azt állítja, hogy "tiszta" olajokkal rendelkezik; ez azonban nem garantálja, hogy az olajok mentesek a hamisítástól vagy a szintetikus töltőanyagoktól. Íme három módszer, amellyel a doTERRA biztosíthatja, hogy a vásárlók tiszta, hamisítatlan olajokat kapjanak.

A doTERRA három módon biztosítja az illóolajok tisztaságát

Felelős beszerzés: A doTERRA a világ minden tájáról szerzi be az olajokat, a legjobb növényeket és képzett betakarítókat használva, hogy minden egyes üveg olaj a legmagasabb minőséget képviselje. Nézd meg, honnan származnak a doTERRA illóolajok.

Alapos tesztelés: A doTERRA minden egyes tétel illóolajat tesztel, hogy megóvjon minden hamisítástól vagy szennyeződéstől. Tudj meg többet a doTERRA CPTG tesztelési folyamatáról itt.

Átláthatóság: Minden doTERRA illóolajos üveg alján egy kód található. Ennek segítségével láthatod az olaj tisztaságát. Szeretnéd kipróbálni? Teszteld a doTERRA olajod tisztaságát itt. 

Milyen illóolajokat vásároljak?

Miután végeztél egy kis kutatást, hogy megtaláld az igényeidnek legmegfelelőbb illóolajmárkát, ideje eldönteni, hogy milyen olajokra van szükséged.

Kezdéshez, itt van néhány illóolaj, amelynek megvásárlását érdemes megfontolnod:


Citromolaj

A citromolaj előnyei:

    Tisztító és felemelő hatású.
    Elősegíti a pozitív illatot.
    Segít a szezonális légúti panaszok esetén.


Levendulaolaj

A levendulaolaj előnyei:


    Pihentető és nyugtató hatású.
    Segít enyhíteni a feszültség érzését.
    Elősegíti a nyugodt alvást.


Borsmenta olaj

A borsmentaolaj előnyei:

    Élénkítő, hűsítő és frissítő tulajdonságokkal rendelkezik.
    Nyugtatja a gyomrot.
    Elősegíti a tiszta légutakat.

 

Még több ötletre van szükséged? Nézd meg a 10 legjobb illóolajok listáját:

A 10 legjobb illóolaj

    Tömjénolaj
    Levendulaolaj
    Copaibaolaj
    Citromolaj
    Vadnarancsolaj
    Borsmentaolaj
    Teafaolaj (Melaleuca)
    Gyömbérolaj
    Grapefruitolaj
    Eukaliptuszolaj


Termékbeszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA citrom esszenciális olaj

Melyik Deep Blue terméket válaszd?

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj