doTERRA grapefruit esszenciális olaj

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A grapefruit egy energizáló és hangulatemelő olaj. Egyszerre édes és fanyar, nagyszerű ízesítő vízhez.
A grapefruit héjából hidegen sajtolt Grapefruit illóolaj helyileg, aromásan vagy belsőleg alkalmazva számos előnyt kínál.

“Tiltott gyümölcsként” és “Barbados hét csodájának” egyikeként is gyakran emlegetik. A grépfrútot (citrus X paradisi) először 1750-ben jegyezte le a walesi Griffith Hughes. A "grépfrút" nevét a fürtökben növő szőlőhöz való hasonlóság miatt kapta. A grépfrút jól ismert savanykás ízéről, ez a kerek, sárga színű gyümölcs az örökzöld citrusfa gyümölcse. Vélhetően természetes kereszteződésnek számít az édes narancs és a pomeló között. A grapefruit fa, évelő, amely 5-8 méter magasra nő. A fa levelei élénk zöld színűek, ovális alakúak. A fa illatos, négyszirmú virágokat növeszt, amelyek fehér színűek. A fa gyümölcse a grapefruit, mely lekerekített, sima, finoman pontozott héjjal.

A grépfrút esszenciális olajat a gyümölcs héjából nyerik ki és nagy becsben tartják sokféle használata és előnye miatt. A gyümölcsöt robusztus íze miatt ételízesítésre használják, emellett tisztító és méregtelenítő tulajdonságairól is ismert.

Főbb előnyei

  • savanykás ételízesítő különböző ételekhez
  • hangulatjavító
  • belsőleg alkalmazva támogatja az egészséges anyagcserét
  • javítja a bőrfoltok kinézetét


 

Származási hely: Amerikai Egyesült Államok

Növényi rész: grépfrúthéj

Kinyerés módszere: hidegsajtolás (15ml olajhoz 4,5 kg héj szükséges)

Aromajegyek: citrusos, virágos, gyümölcsös

 

Fő hatóanyag: d-limonén (a grapefruit illóolaj elsődleges alkotóeleme a limonén, amely más citrusolajokban is jelen van) A limonén a monoterpének csoportjába tartozik, képes az olajok oldására is, ami a kézi tisztítószerek általános összetevőjévé teszi.

Kiszerelés: 15ml

Érdekesség: A grapefruit feltehetően azért kapta a nevét, mert olyan fürtökben nő, amelyek hasonlítanak a nagy sárga szőlőhöz. Tehát 2-3 gyümölcs szorosan egymáshoz terem. A kutatások szerint a grapefruit illata segíthet csökkenteni az étel utáni felesleges sóvárgást.

 

A grapefruit illóolaj élénkítő és energizáló aromája révén felemelő környezetet biztosít, miközben tisztító tulajdonsággal is rendelkezik, így gyakran alkalmazzák bőrápolás során. A grapefruitolaj olyan tulajdonságokban gazdag, amelyek hasznosak a bőr számára, tisztító hatást gyakorol a bőrre, és elősegíti a tiszta, egészséges arcszínt. Gyakran adják a testápolókhoz és szappanokhoz, mivel képes javítani a bőrhibák megjelenését.

Használata

  • add hozzá tinédzsered arckezeléséhez, hogy javítsd a foltok megjelenését (kerüld a napsugárzást)
  • párologtass grépfrútolajat, miközben diétázol vagy fogyni próbálsz, a motiváció növelése érdekében
  • adj egy-két cseppet a vízhez az egészséges anyagcsere támogatása érdekében
  • belsőleg alkalmazva a grapefruitolaj segíti a vércukorszint a normális tartományban tartását
  • a grapefruit illóolajban található limonén támogatja az egészséges tüdő- és légzési funkciókat
  • remek összetevője gyümölcsturmixoknak
  • egy fárasztó, hosszú nap után masszírozd vagy masszíroztasd a kívánt területre, könnyű felemelő illatot hagy maga után. Ezután érdemes kerülni közvetlen napfényt 12 órán keresztül
  • mikor kicsit letört hangulatban vagy dörzsölj egy-két cseppet a nyakadra, válladra
  • segít fókuszálni olvasás, tanulás közben, így mikor úgy érzed, hogy elkalandozik a figyelmed, vagy szeretnél már végezni az adott könyvvel, párologtass grapefruit-ot
  • fényesebb hajért add a samponodhoz

 

Használati útmutató

Párologtató: Használj három-négy cseppet a választott diffúzorba. (nagyszerűen kombinálható az alábbiakkal: tömjén, Ylang Ylang, muskátli, levendula, borsmenta, rozmaring és bergamott)

Belső használat: Hígíts fel egy cseppet 1,5dl folyadékban - ébredés után frissítőleg hat

Helyi alkalmazás: Egy-két cseppet vigyél fel a kívánt területre. Hígítsd hordozóolajjal a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében. 

A doTERRA számos népszerű keverékében és arcápolási termékében szerepel grépfrút. Pár ezek közül: AromaTouch, Citrus Bliss kézkrém, dezodor, Slim & Sassy, doTERRA SPA tusfürdő, Citrus Bliss szappan.

Figyelem

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést. A termék felvitelét követően legalább 12 órán át kerüld a napfényt vagy UV-sugárzást.


 


Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

doTERRA sampon és kondicionáló

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA abode - frissítő keverék

Guaiacwood illóolaj parfüm balzsam

Esszenciális "parfüm" receptek

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolajok keverésének útmutatója

Lime - zöldcitrom - illóolaj Brazília/Peru