doTERRA eukaliptusz illóolaj

 

Az ausztrál őslakosok évszázadok óta használják az eukaliptuszt a bőrirritációk enyhítésére és a tiszta légutak érzésének elősegítésére. 

Az eukaliptuszolajnak tucatnyi előnye van, ami miatt népszerű és kedvelt az illóolajok világában. A doTERRA eukaliptusz illóolaj Ausztráliában szedett Eucalyptus radiata levelekből származik, ahol a termesztési körülmények miatt az olaj különösen gazdag eukaliptolban. Az eukaliptol belélegezve vagy helyileg alkalmazva hűsítő, nyugtató gőzt termel. Ez a gőz belélegezve jótékonyan hat a légutakra. Ha rosszul érzed magad, párologtass eukaliptuszolajat, vagy dörzsölj néhány cseppet a mellkasodra, hogy elősegítse a nyitott légutak érzését. Az eukaliptuszolaj illata nyugtató hatású, ami a gyógyfürdők kedvelt illatává teszi.

Az eukaliptuszfák magas örökzöld fák, amelyek akár 15 méter magasra is megnőnek, és gumifa néven is ismertek. Örökzöld faként az eukaliptuszfának sok vízre van szüksége a túléléshez. Az eucalyptus radiata elsődleges kémiai összetevői az eukaliptol és az alfa-terpineol, amelyek nagyban hozzájárulnak a nyugtató masszázsélményhez. Az eukaliptusz pihentető és feszültségoldó hatást vált ki. Ugyanakkor a bőr számára is előnyös tulajdonságokkal bír.

Az eukaliptusz tisztító tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek jótékonyan hathatnak a bőrre, valamint a felületek és a levegő tisztítására. Tanulmányok kimutatták, hogy az eukaliptusz hatékonyan segít csökkenteni a feszültséget. Az eukaliptusz megtalálható a szájöblítőkben, hogy frissítse a leheletet és elősegítse a szájhigiéniát.

Elsődleges előnyei

  • Segíti az ellazulást - nyugtató aroma
  • Segít a tisztánlátásban és nyugodtabb közérzetet biztosít
  • Elősegíti a tiszta légzés érzését



Származási hely: Ausztrália


Növényi rész: levél

Aroma jellemzői: kámforos, légies

Kivonási eljárás: gőzdesztilláció (15ml olajhoz nagyjából fél kg levélre van szükség)

Főbb kémiai összetevők: eukaliptol, alfaterpineol

Az eukaliptol az illóolajok egy meghatározott csoportjában található számos kiemelkedő oxid egyike. Ezek az oxidok számos erőteljes előnyt biztosítanak, amelyek közül a legtöbb az eukaliptuszolajban található. Sok oxid, mint például az eukaliptol, erőteljes tisztító hatású, és nyugtató, hűsítő gőzt termel.
Ha bizonyos oxidokat helyileg alkalmazunk, akkor azok fiatalítják és élénkítik a bőrt. Az eukaliptuszolaj nagyon magas koncentrációban tartalmaz eukaliptolt, ami az eukaliptuszolajat ideális olajjá teszi számos ilyen oxid előnyének eléréséhez.

Kiszerelés: 15 ml


Érdekesség: Több mint 700 eukaliptuszfaj létezik, amelyek a becslések szerint az ausztrál növényzet 75%-át teszik ki. A koalák szinte kizárólag eukaliptusz diétán élnek túl és átlagosan több, mint 200 kg levelet fogyasztanak évente. A levelek tápértéke alacsony, és mérgezőek más levélevő állatok és rovarok számára.

A doTERRA légzőszervi keverékének (doTERRA Air) egyik összetevője az eukaliptusz.

Használata

  • Cseppents belőle egyet egy tetszőleges hidratálókrémhez, és körkörös mozdulatokkal vidd fel a bőrödre a revitalizáló hatás érdekében.
  • Cseppents belőle egyet egy vattapamacsra, és helyezd cipőkbe, ruhásfiókokba vagy egyéb helyekre, ahol összegyűlhetnek a kellemetlen szagok.
  • Elegyítsd citrommal és borsmentával, ha egy igazán élénkítő illatot szeretnél kapni.
  • Kombináld citrommal és borsmentával egy szórófejes flakonban, és használd a konyhai vagy fürdőszobai felületek letörlésére.
  • Zuhanyzás közben tegyél néhány cseppet a kezedbe, helyezd az orrod fölé, és lélegezze be mélyen, hogy élénkítse és elősegítse a vitalitást.
  • Fokozd a zuhanyzás élményét az eukaliptuszolaj élénkítő aromájával, ha zuhanyzás közben két csepp eukaliptuszolajat közvetlenül a zuhanyzó padlójára helyezel. A víz gőzét átjárja az eukaliptusz illóolaj aromája, így élénkítően illatos gőzben maradsz.
  • Készíts szagtalanító spray-t: keverj össze néhány csepp eukaliptuszolajat, levendulaolajat tetszőleges citrusolajjal egy szórófejes flakonban vízzel.
  • Párologtass eukaliptuszolajat borókabogyóolajjal és duglászfenyő olajjal, hogy frissítő, pihentető téli illatot varázsolj az otthonodba.
  • A fájó izmok enyhítéséhez adj néhány csepp eukaliptuszolajat kedvenc vivőolajodhoz, például frakcionált kókuszolajhoz, és gyengéden masszírozd be a megkönnyebbülés érdekében.
  • Az eukaliptuszolaj nyugtató támogatást nyújt a menstruáció alatt, ha az alhasra masszírozod.
  • Párologtass eukaliptuszolajat, ha stresszesnek vagy szorongónak érzed magad, vagy lefekvés előtt, hogy segítsen ellazulni.
  • Az eukaliptuszolaj tisztító hatású, és jótékonyan hat a bőrre és a hajra. Ha zsíros a bőröd, próbálj meg néhány csepp eukaliptuszolajat hozzáadni a bőr tonizálódhoz vagy hidratálódhoz.
  • A jóga vagy meditáció élményének fokozásához építsd be az eukaliptuszolajat a gyakorlatodba, mivel segít megtisztítani az elmét.  

 

Hogyan használd

Párologtatva: Cseppents három vagy négy cseppet egy tetszőleges párologtatóba.

Masszázshoz keverj össze belőle 5 cseppet 10 ml hordozóolajjal.

Fürdőhöz keverj össze belőle 5 cseppet 5 ml hordozóolajjal.

Illatszerként keverj össze belőle 1 cseppet 10 csepp hordozóolajjal.

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

Olajok, amelyek jól keverednek az eukaliptusz illóolajjal

Az eukaliptusz illóolaj jól keveredik a kakukkfű, rozmaring, majoránna, levendula és a cédrusfa illóolajokkal.

 

15 ml ára: 17,5 euró ; ~ 7.200 forint



Eukaliptusz illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

doTERRA abode - frissítő keverék

Illóolaj előállítás: gőzdesztilláció

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Szibériai fenyő illóolaj kölni recept

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolajok keverésének útmutatója