doTERRA borókabogyó - Juniper Berry

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A borókabogyó illóolaj friss, fás illata elűzi a stresszt és az aggodalmat. A tűlevelű fából származó borókabogyó illóolajnak gazdag története van a hagyományos felhasználások és előnyök terén. A borókabogyó belsőleg alkalmazva támogatja az egészséges vese- és húgyúti funkciókat. A borókabogyó természetes bőrtonizálóként működik, és csökkenti a bőrhibák megjelenését. Fás, fűszeres, mégis friss illata nyugtató, földelő hatású. A borókabogyó diffúziója segít megtisztítani a levegőt, miközben földelő környezetet teremt.

A boróka őshonosan nő az erdőkben és erdős területeken Ázsiában, Európában és Amerikában, és ezeken a területeken a hagyományos használatának hosszú története van. Az ókori Egyiptomban és Rómában a borókabogyót az emésztés támogatására fogyasztották, és számos amerikai őslakos törzs készített teát a borókabogyóból, hogy élvezze annak egészségügyi előnyeit. 

Ma a borókabogyó illóolajat leginkább tisztító hatásai miatt használják, mind helyileg, mind belsőleg. A borókabogyó illóolaj természetes bőrfeszesítő, helyileg alkalmazva segít megtisztítani a bőrt és elősegíteni a tiszta arcszínt.




Elsődleges előnyök

  • Támogatja az egészséges vese- és húgyúti funkciókat belsőleg alkalmazva
  • Természetes bőrtonizálóként működik
  • Mélyen belélegezve nyugodtnak és kiegyensúlyozottnak érzed magad.
  • Természetes tisztító és méregtelenítő.




Származási hely: Albánia, Bulgária



Növényi rész: bogyó




Kivonási módszer: gőz-desztilláció (5 ml borókabogyó illóolaj előállításához 0,5 kg borókabogyó szükséges)

Aromás leírás: balzsamos, tiszta, fás, fűszeres



Főbb kémiai összetevők: α-pinen, szabinén

Az alfa-pinen egy monoterpén, amely kémiai tulajdonságainak köszönhetően aromásan alkalmazva segíthet a felemelkedésben és a megújulásban. A borókabogyó olaj másik fő kémiai összetevője a szabinén. Kísérleti kutatások azt sugallják, hogy a borókabogyó illóolaj (az alfa-pinén tartalom miatt) olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek belsőleg alkalmazva segíthetnek az emésztőrendszer általános egészségének támogatásában.

Kiszerelés: 5 ml

Érdekesség: Az ókori görög sportolók az olimpiai versenyek során borókabogyót használtak, mivel úgy vélték, hogy növeli az állóképességet. A borókabogyók, amelyek éretten kék színűek, történelmileg a fiú születését jelezték. 

Azt mondták, hogy aki télen borókabogyó gyűjtéséről álmodik, az sikeres lesz.

 

A növényről

A közönséges boróka (Juniperus communis) egy örökzöld tűlevelű fa, amely akár 10 méter magasra is megnőhet, és akár 200 évig is élhet. A fa kérge szürkésbarna, míg gallyai vörösesbarnák. A közönséges boróka levelei tűszerűek, szúrós hegyűek és zöld színűek. A fa hím és nőstény virágokat is hoz. A hímvirágok kicsik és sárgák, és a gallyak csúcsához közel nőnek, míg a nővirágok zöldek, és végül a fa lila termésévé fejlődnek. A gyümölcs egy bogyószerű termés, amely húsos és aromás. A doTERRA Juniper Berry illóolajat a közönséges boróka növény bogyójából nyerik.



Használata

  • Egy-két cseppet adjunk vízhez vagy citrusos italokhoz egy természetes tisztító kúra részeként.
  • Alkalmazz egy cseppet a tiszta, egészséges arcbőr elősegítésére.
  • Párologtasd citrusolajokkal a levegő felfrissítésére és megtisztítására, valamint a stressz csökkentésére.
  • Kombináld frakcionált kókuszolajjal és alkalmazd a napi edzés után.
  • Használd szájöblítőben, hogy segítsen tisztán tartani az ínyt, a fogakat és a szájat.
  • Párologtasd lefekvés előtt a természetes nyugtató és földelő illatért.
  • Alkalmazd meleg rongyra, és töröld át az ajtókilincseket a további tisztító hatás érdekében.
  • Próbáld ki a borókabogyó és a bergamott párosítását (3 és 4 csepp), ez a két olaj gyönyörűen keveredik egymással, a bergamott pedig helyileg alkalmazva nyugtató és felemelő hatást kölcsönöz.
  • Készíts frissítő spray-t, hogy néhány cseppet vízzel töltött szórófejes flakonba teszel. Ezzel a spray-vel felfrissítheted a ruhásszekrényt, az autód, ágyneműd vagy a levegőt.
  • A Juniper Berry olaj remekül illik a francia ihletésű mártásokhoz és desszertekhez, és váratlan lendületet ad a különféle ételeknek. A legjobb eredmény elérése érdekében használd a Juniper Berry illóolajat takarékosan :)
  • A Juniper Berry olajnak számtalan felhasználási módja és előnye van, amelyek segíthetnek enyhíteni az utazás során felmerülő érzelmi és fizikai problémákat.

 


 

Hogyan használd

Párologtatás: három-négy cseppet használj a választott diffúzorban.

Belső használat: Hígíts fel egy cseppet 1,25 dl folyadékban.

Helyi alkalmazás: Alkalmazz egy-két cseppet a kívánt területre. Hígítsd fel vivőolajjal, hogy minimalizálja a bőr érzékenységét.

Masszázshoz keverj 5 cseppet 10 ml vivőolajjal.

Fürdéshez keverj 5 cseppet 5 ml vivőolajjal.

Parfümözéshez keverj 1 cseppet 10 csepp vivőolajhoz.


Olajok, amelyek jól keverednek a Juniper Berry olajjal

A Juniper Berry illóolajok jól keverednek a citrusolajokkal és a ciprus, cédrusfa, szantálfa, levendula,  melaleuca (teafa), citromfű, muskotályzsálya és a vetiver illóolajokkal párologtatáskor.

 


Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

 

 5 ml-es kiszerelés

 

 


Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!


 

Boróka bogyó tanulmány

A borókabogyót a Juniperus communis örökzöld cserjéről gyűjtik, amely az egész északi féltekén elterjedt növény. E bogyók vízgőzzel történő desztillációjából egy olyan illóolajat nyerünk, amely főként alfa-pinenből áll, és kisebb koncentrációban tartalmaz más vegyületeket, például mircént, szabinént, limonént és béta-pinent. A doTERRA tudósai által végzett eredeti kutatási tanulmányban a borókabogyó illóolaj BioMAP® dermális fibroblaszt rendszerre gyakorolt hatását a fehérjeszint mérésével és a génexpresszió számszerűsítésével jellemezték.

A BioMAP rendszer egy molekuláris biológiai módszer, amelyet a doTERRA tudósai arra használtak, hogy megvizsgálják, hogyan támogatja a borókabogyó illóolaj az egészséges sejtaktivitást az emberi bőrsejtekben. Bizonyos faktorok tenyésztett bőrsejtekhez való hozzáadásával a kutatók olyan sejtválaszt indukáltak in vitro, amelyet úgy terveztek, hogy utánozza a sejtek gyulladásos válaszát in vivo. A gyulladás előtt álló bőrsejtek egy részét Juniper Berry illóolajnak tették ki, míg másokat békén hagytak.

Mindkét csoport sejtjeit feltörtük, és a lizátumot (sejttartalmat) két módszerrel elemeztük. Az egyik módszer egy enzimhez kötött immunszorbent teszt (ELISA) volt, egy olyan vizsgálat, amely egy adott fehérje szintjét méri. Az enzimekkel összekapcsolt antitestek segítségével az ELISA-teszt a vizsgált oldatban színváltozást eredményez. A színváltozás intenzitása jelzi a specifikus fehérje koncentrációját. Az ebben a vizsgálatban érdekelt fehérjék olyan biomarkerek voltak, amelyekről ismert, hogy gyulladásos körülmények között a sejtben felszabályozódnak (feleslegesen termelődnek). Han és munkatársai felfedezték, hogy a borókabogyóolajnak kitett sejtekben a 17 biomarker közül 7-nek szignifikánsan alacsonyabb volt a szintje, mint az illóolajnak nem kitett sejtekben.

 


 

Az RNS-mikroarray-analízis olyan hatékony eszköz, amely lehetővé teszi a génexpresszió genom-szerte történő értékelését. Az RNS olyan hírvivő molekulaként működik, amely közvetíti a fehérjék DNS-ből történő előállítását. Egy nagy mennyiségű kollagént termelő sejtben például valószínűleg magas lesz a kollagént kódoló RNS szintje. A DNS-hez hasonlóan egy RNS-szál is bázisokból áll, amelyek más bázisokkal párosulhatnak egy komplementer RNS-szálban. A komplementer RNS-szálak összeállnak és egymáshoz tapadnak.

Ebben a kísérletben 21 224 gén komplementer szekvenciáját rögzítették egy microarray lemezen. A teljes RNS izolálása után a sejtlizátum oldatából az RNS-oldatot a microarray-lemezre cseppentve a komplementer szálak annealing (összeérése) következett be. Ez lehetővé tette a mintában jelen lévő szekvenciák kimutatását. Az RNS-mikroarray eredményei alapján azonosított gének azt mutatták, hogy az anyagcserével, gyulladással, sebgyógyulással, sejtbiológiával és immunválaszokkal kapcsolatos jelátviteli útvonalakat erőteljesen érintették.

Ezek a kísérleti eredmények arra utalnak, hogy a borókabogyó illóolaj támogatja az egészséges bőrt és az egészséges immunválaszt, elősegíti a normál sejtek egészségét és anyagcseréjét, valamint támogatja az egészséges gyulladásos választ.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

doTERRA sampon és kondicionáló

doTERRA abode - frissítő keverék

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Guaiacwood illóolaj parfüm balzsam

Esszenciális "parfüm" receptek

Illóolajok keverésének útmutatója

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás