Jóga és az illóolajok

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A több ezer éves indiai eredetű jógagyakorlat világszerte milliók számára vált a testmozgás és a meditáció népszerű formájává. A jóga a testtartásokat, a meditációt, a légzőgyakorlatokat és a mély relaxációt kombinálja a jólét holisztikus megközelítése érdekében. Ha még nem próbálta ki a jógát, íme néhány gyakorlati előny, amit megtapasztalhatsz:

1. Javítja az izmok erejét és tónusát. Az erős izmokkal rendelkezni talán úgy tűnhet, mintha csak a testépítők vagy az edzésfüggők kiváltsága lenne, azonban a fitt izmok megelőzik a jövőbeni sérüléseket. Ez azt is jelenti, hogy elég erőd van ahhoz, hogy elvégezd, amire a mindennapi életben szükséged van.

2. Növelheti a rugalmasságot. A jógában végzett nyújtási műveletek segítenek lazítani a testedben lévő feszességet. Arról nem is beszélve, hogy a rugalmasabb ízületek azt jelentik, hogy kevesebb energiára van szükséged ahhoz, hogy nagyobb mozgástartományban mozogj. Ily módon növeli a fizikai teljesítményt. A nyújtás az izomszövetek ellenállásának csökkentésén dolgozik bármilyen tevékenység során, miközben segít a szövetek vér- és tápanyagáramlásának növelésében is.

3. A jóga csökkentheti a stresszt és segíthet a koncentrálásban. Ha túl sok minden történik az életedben, nehéz lehet egyensúlyban maradni. Rendszeres jógagyakorlással segíthetsz az elmédnek a jelen pillanatra összpontosítani, és csökkentheted a stressz-szintedet.

Ezeken kívül még sok más előnye is van. Vannak módok arra, hogy még kezdőként is fokozd a gyakorlatodat. Az egyik leghasznosabb módszer az illóolajok és azok erőteljes aromáinak használata. A jóga és az aromaterápia kéz a kézben járnak az általános közérzeted javításában. Bármilyen céllal is jógázol, nincs olyan szándék, amit ne erősítenének az olajok.

Az illóolajok érzelmi és fizikai előnyeik miatt beépíthetők a rutinodba. Az illóolajokat használhatod aromásan, helyileg vagy belsőleg is jóga közben. A doTERRA Yoga kollekciót Elena Brower szakértő jógázó és doTERRA Wellness Tanácsadó segítségével hozták létre. Aromáik célja, hogy segítsenek a gyakorlatod javításában és olyan módon kapcsolódni, amire eddig talán nem voltál képes. Három keverék áll rendelkezésre: Arise, Anchor és Align. Ezek az illóolajkeverékek fokozzák a jóga által nyújtott érzelmi támogatást és terápiát. Alább megtudhatsz többet arról, hogyan használhatod ezeket a keverékeket jóga közben.

A kollekción kívül sok más illóolaj is segíthet. Például a doTERRA Balance alkalmazása segíthet a jelenben való összpontosításban a gyakorlat során, míg a vadnarancs és a borsmenta a halántékra helyezve vagy a szobában párologtatva energetizálhatja és élénkítheti az érzékeket, hogy segítsen mozgásban tartani. Bármelyik olajat is választod, javasoljuk, hogy egy gyakorlat során ne használj háromnál több olajat, hogy elkerüld az érzékszervi túlterhelést.

 

doTERRA Yoga Kollekció

Nem kell szakértőnek lenned a jógában ahhoz, hogy élvezd az új doTERRA Yoga Kollekció csodálatos előnyeit. A kollekció Elena Brower (Art of Attention szerzője és a Teach.yoga megalkotója) segítségével készült, és három 5 ml-es keverékből áll: Arise, Anchor és Align. Ezekkel a keverékekkel a kezdő és a tapasztalt jógázó egyaránt élvezni fogja az egyes keverékek használatát a gyakorlatában. Minden keveréket gondosan terveztek meg az illóolajok egyedi kombinációjával, hogy különböző illatokat és előnyöket biztosítsanak.

 

 

doTERRA Arise megvilágosító keverék

Azokban a pillanatokban, amikor a csüggedés és az ellenállás befolyásolja a céljaid elérését, a doTERRA Arise megvilágosító keverék örömteli, bátorító aromát biztosít, amely felvidít és segít felemelkedni. A grapefruit, citrom, ozmanthus és szibériai fenyő illóolajokat frakcionált kókuszolaj bázisban tartalmazó Arise friss illata egyszerre vidám és inspiráló, és segít abban, hogy továbbra is magasabbra juss.

Kedvenc alkalmazásaink

1. Amikor felébredsz, tegyél két-három csepp Arise-t a szívedre, miközben gyakorlod a napi megerősítéseket, hogy segítsen felébredni, és tisztán, örömmel nézz szembe a nappal.

2. Amikor kihívást jelentő jógapózokat gyakorolsz, alkalmazd az Arise-t, hogy segíts magadnak elérni a következő szintet.

3. Alkalmazz néhány cseppet aromaékszerekre, hogy egész nap emlékeztessen a céljaidra. 

Ideális jóga pózok az Arise-zal

  • Álló
  • Karok magasra emelve és álló oldalsó nyújtás
  • Félhold

 

doTERRA Anchor stabilizáló keverék

Amikor a bizonytalanság befolyásolja a világodat, a doTERRA Anchor stabilizáló keverék segíthet helyreállítani az egyensúlyt és a nyugalmat az életedben. Levendula, cédrusfa, szantálfa, fahéj, tömjén, fekete bors és pacsuli illóolajokat tartalmaz frakcionált kókuszolaj bázisban, az Anchor illata földes, fás és gazdag, segít, hogy gyökeret verj és megalapozott legyél.

Kedvenc alkalmazásaink

1. Amikor kihívásokkal vagy nagy döntésekkel szembesülsz, tegyél két-három csepp Anchor-t a szívedre, hogy ösztönözzön szilárd alapérzékre, hogy hogyan lépj előre.

2. Alkalmazd a bokákra, a gerinc tövére és a talpadra, hogy elősegítse a teljesség és a nyugalom érzését.

3. Alkalmazz két-három cseppet a kívánt területekre meditáció közben, hogy stabilnak, teljesnek és nyugodtnak érezd magad.

Ideális jóga pózok az Anchor-ral

  • Ülő meditáció
  • Ülő fordulat
  • Bhu Mudra (egyik kéz a szívre, a másik a Földre)

 

 

doTERRA Align központosító keverék

A mindennapi élet forgatagában könnyű úgy érezni, hogy elszakadtunk és elvesztettük az irányítást. A doTERRA Align központosító keverék tulajdonságainak egyes jógapózokkal való kombinálása segíthet a hangolódásban, és megteremtheti a béke és a céltudatosság érzését. Az Align olyan olajok egyedi keverékéből készült, mint a borsmenta, bazsalikom, geránium és a jázminvirág, hogy friss, zöld és gyógynövényes illatot hozzon létre.

Kedvenc alkalmazásaink

1. A nap kezdete előtt alkalmazz Align-t a szívedre, a csuklódra és a tarkódra, hogy elősegítse az önelfogadás és a gördülékenység érzését.

2. Adj két csepp Align-t a párologtatóba, hogy jógagyakorlataid közben is élvezhesd az illatot.

3. Alkalmazz egy-két cseppet a szívedre vagy más kívánt területekre, miközben a jóga pózokat gyakorolod.

Ideális jóga pózok az Align-nal

  • Harcos 2
  • Háromszög
  • Kapu póz

 

 

Balance keverék ára: 26 euró ; ~ 10.600 forint

A Yoga kollekció ára: 61 euró ; ~  24.900 forint

A kollekció illóolajai külön is megvásárolhatóak

Align: 21 euró ; ~ 8.600 forint

Arise: 23,5 euró ; ~ 9.600 forint

Anchor: 24,75 euró ; ~ 10.100 forint

 

Részletes bemutatása a jógaolajoknak itt: Align Arise Anchor

 

 

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

doTERRA abode - frissítő keverék

Illóolaj előállítás: gőzdesztilláció

Szibériai fenyő illóolaj kölni recept

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolajok keverésének útmutatója