doTERRA madagaszkári vanília
Az állandó kínálat része lesz 5ml-es kiszerelésben a madagaszkári vanília (vanilla planifolia)
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.
Ikonikus. Édes. Ritka. És az illata önmagáért beszél. A
tiszta madagaszkári vanília abszolút, frakcionált kókuszolajjal
előhígítva ideális diffúzor keverékekhez és különböző helyi
alkalmazásokhoz.
A Vanilla planifolia egy orchideafaj, amely eredetileg Mexikóban és Közép-Amerikában honos. Bár ma már világszerte termesztik a trópusi régiókban, a természetes beporzást csak egy bizonyos, Mexikóban található méh végezheti. Mexikón kívül kevesebb, mint 1% az esélye annak, hogy a virág magától beporozódik, ezért a gazdáknak kézzel kell beporozniuk minden egyes virágot, amikor virágzik, és a vaníliavirág általában csak egy nap virágzik egy évben! Törékeny, és a beporzást reggel, a nap hűvösebb óráiban kell elvégezni. Ha ebben a hihetetlenül rövid időszakban nem történik meg a beporzás, a virág elfonnyad, ami azt jelenti, hogy a termés nem fejlődik ki, és később nem lehet leszüretelni a vaníliarudat. Ez a gyönyörű, munkaigényes növény a sáfrány után a legdrágább termény. Emiatt sok vállalat szintetikus vaníliaillatosítókat és -ízesítőket készít, hogy időt és pénzt takarítson meg. Becslések szerint a legtöbb vaníliaízesítésű termék valójában nem tartalmaz vaníliát.
A világ valódi vaníliájának mintegy 80%-a Madagaszkárról származik, ahol tökéletes trópusi éghajlat uralkodik a vanília virágzásához. Madagaszkáron több ezer ember dolgozik a vanília ellátási láncban. A szüret a vidéki közösségek számára kulcsfontosságú foglalkoztatási forrás és a helyi gazdaság szerves része. A Co-Impact Sourcing® révén a doTERRA Healing Hands Foundation® segített finanszírozni egy izgalmas társadalmi hatású projektet, a Mahadera Mezőgazdasági Képzési Központot, amely Madagaszkár termesztési és betakarítási területein valósul meg. A partnereink által épített és működtetett központ hároméves képzést kínál a vaníliatermesztők gyermekei számára, és ezt követően hozzáférést biztosít a továbbtanulási lehetőségekhez, valamint biztosabb jövőt biztosít számukra és családjuk számára. A központ olyan fontos készségeket tanít, mint a termények diverzifikálása és a pénzügyi menedzsment.
Honnan származik a madagaszkári vanília abszolút?
A tiszta madagaszkári vanília abszolút előállításához a vaníliarudakat először CO2-kivonási eljárásnak kell alávetni, amelynek során a babokat apró darabokra őrlik, és egy nyomás alatt lévő extrakciós edénybe helyezik. A CO2 szuperkritikus folyadék szétválasztja a vaníliarúd összetevőit, ami lehetővé teszi az illékony és nem illékony aktív vegyületek felfogását és koncentrálását. A CO2 általában gázként viselkedik, ezért a CO2 szuperkritikus folyadékot úgy hozzák létre, hogy a CO2-t olyan hőmérsékleten és nyomáson tartják, amely lehetővé teszi, hogy folyadékként viselkedjen, ami csodálatos, tiszta és teljesen természetes oldószerré teszi!
Egy szeparátorban ezeket a kémiai vegyületeket elválasztják egymástól, és a CO2 szuperkritikus folyadékot visszaalakítják gázzá, így a vaníliakivonat tiszta és oldószer-maradékoktól mentes marad. Ezután, hónapok kemény munkája után, az utolsó lépésben tiszta, természetes alkoholos oldószerrel eltávolítjuk a maradék viaszokat vagy más összetevőket, hogy elkészüljön a végtermék: a tiszta és természetes vanília abszolút. Ez az utolsó lépés a természetes vanillint is koncentrálja, amely a vanília hihetetlen aromáját adja. A CO2-kivonás tisztább, mint a kémiai kivonás, kevesebb maradékot hagy maga után, valamint zöldebb és fenntarthatóbb.
Mi a különbség a vaníliakivonat és a vanília abszolút között?
A vanília abszolút nem ugyanaz, mint a vaníliakivonat, amely a sütőipari készleteiben megtalálható. Általában a vaníliakivonat, amellyel sütni szokott, vaníliarúd-kivonat alkoholos alapanyagban. Nyomokban tartalmaz ásványi anyagokat, és hígabb állagú, mint az abszolút.
Hogyan használd a madagaszkári vanília abszolútot?
A doTERRA madagaszkári vanília egy tiszta abszolút, frakcionált kókuszolajjal előhígítva a kényelmes helyi alkalmazás érdekében. Ez azt jelenti, hogy nem csak helyileg használhatod - nehéz lesz olyan diffúzorkeveréket találni, amelynek ne lenne még csodálatosabb illata egy csepp Madagaszkár Vanília illattal.
A madagaszkári vanília a diffúzorkeverékek mellett ideális a testápolási termékekkel való keveréshez vagy a helyi illatanyagok részévé tételhez. Kifejezetten édes, ismerős illatát úgy szeretik, mint kevés más illatot!
A madagaszkári vanília hozzáadása egy italhoz, például a reggeli teához vagy turmixhoz, extra finom ízt biztosít. Mivel ez egy abszolút termék, a madagaszkári vanília erősebb, mint az általad megszokott vaníliakivonat, így csak egy cseppre lesz szükséged!
Használati tippek
- Adj egy cseppet a következő diffúzor keverékedhez.
- Tegyél egy-két cseppet a személyes illatodhoz.
- Használj egy cseppet a testápolási termékekhez, például samponokhoz, kondicionálókhoz, testápolókhoz vagy krémekhez.
- Adj egy cseppet turmixhoz.
Figyelmeztetés
Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva
tárolandó. Ha várandós vagy, szoptatsz vagy orvosi kezelés
alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel,
belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.
A globális vanília piac:
- A vanillint eredetileg természetes forrásokból, például fapépből nyerték.
- Ma a vanillin közel 85%-át petrolkémiai anyagokból szintetizálják.
- A vanília ízesítők (aromák) kevesebb mint 1%-a származik valódi vaníliából
- A mesterséges vanília a vanillin nevű kémiai összetevőből készül.
A vanília kémiája
- 40-45% vanillin
- 500+ kémiai összetevők
- teljesen egyedi diketonok
- belső használatra tesztelve GC/MS triple quaddal.
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!