doTERRA Copaiba Touch

Bemutatásra került a népszerű copaiba olaj (Copaifera reticulata, officinalis, coriacea és langsdorffii) 10ml-es Touch golyós formátumban.

Copaiba + frakcionált kókuszolaj egy golyós üvegben, hogy könnyebb legyen külsőleg alkalmazni.

Nagy népszerűségnek örvendő esszenciális olajunk, a copaiba most praktikus golyós kiszerelésben is kapható. A copaiba esszenciális olajat egy Dél-Amerikában honos, aromás trópusi fafajtából nyerik ki. Észak- és Északkelet-Brazília őslakosai már a XVI. század óta használják a copaiba esszenciális olajat hagyományos gyógymódjaikhoz. A copaiba esszenciális olajat széles körben alkalmazzák kozmetikai készítmények, úgymint szappanok, krémek, testápolók és parfümök összetevőjeként, kihasználva a bőrre gyakorolt nyugtató tulajdonságait. A Copaiba Touch CPTG (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőségű) copaiba esszenciális olaj és frakcionált kókuszolaj keveréke.
 


 

Elsődleges előnyök

  • CPTG-minőségű copaiba esszenciális olaj és frakcionált kókuszolaj keveréke alkotja.
  • A sokoldalú Copaiba Touch olaj azonnali használatra kész a praktikus golyós kiszerelésnek köszönhetően.
  • Számtalan alkalmazási módjának és jótékony hatásainak köszönhetően a copaiba az egyik leghasznosabbnak tartott esszenciális olaj.
  • Aromájában felismerhetők a fás, gyantás és földes jegyek




Copaiba: egy személyre szóló illat

Használd a copaiba esszenciális olajat saját, egyéni illatszered összetevőjeként! A copaiba esszenciális olajhoz remekül illő egyéb olajok közé tartozik a római kamilla, vörös cédrus, szantálfa, tömjén és az ilang ilang. Válaszd ki kedvenced ezen vagy a tetszésednek megfelelő egyéb olajok közül, és készítsd el saját, személyre szóló parfümkeveréked egy golyós üvegben!

 



Használati módok

  • Vigyél fel belőle a nappali hidratálókrémed után a még egészségesebb küllemű bőrért.
  • Megerőltető testmozgást követően a lábakra kenve enyhítő masszázst végezhetsz vele.
  • Alkalmazd külsőleg, hogy hozzájáruljon az egészséges küllemű bőrhöz.



Használati utasítás

Csak külsőleges használatra. Illatszerként, bőrápolás céljából vagy masszázshoz vidd fel a bőrre a golyós adagolóval.


Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha várandós vagy, vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal.
 

 


 

A copaiba beszerzése


Miért éppen Brazíliából?

A copaibafák Dél-Amerika trópusi vidékein teremnek, különösen Brazíliában, az Amazonas mentén. Az Amazonas-medencét egész éven át körülbelül 80–85%-os páratartalom és átlagosan 2300 mm éves csapadék jellemzi. Mivel az egyenlítőn helyezkedik el, az amazóniai esőerdő az év minden napján 12 órán át kap napfényt. Ezek a sajátos körülmények kivételesen ideális feltételeket teremtenek a copaibafák növekedéséhez.

 

 

Hogyan működik?
 
Az esszenciális olajat a copaibafa olajtartalmú gyantájából nyerik ki gőzdesztilláció útján. A juharszirup kinyerési eljárásához hasonlóan a copaibafát is megcsapolják a gyantájáért. Az Amazonas vidékén termő copaibafák évente hat hónapon át megközelíthetetlenek. Minden év januárjától júniusáig azonban esős időszak köszönt be a folyó térségében. Ezen időszak alatt a folyó és a mellékágak vízszintje átlagosan hat méterrel vagy akár többel is megemelkedik, aminek köszönhetően csónakkal már megközelíthetővé válnak a copaibafák. A fa legelső megcsapolása alkalmával azonnal kinyerhető belőle egy bizonyos mennyiségű olajos gyanta. Ezután a fán ejtett bemetszést lezárják, majd az év folyamán később még egyszer vagy kétszer újra lecsapolják a fa nedvét. A copaibafa által termelt olajos gyanta mennyisége függ a fa törzsének átmérőjétől, a lombozata méretétől és az esőerdő lombkoronaszintjében elfoglalt helyétől is, de évente átlagosan minden fa kb. két és hat liter közötti olajos gyantát képes termelni. A copaibafa akár 400 évig is elél, a magassága pedig a 30 métert is meghaladhatja. 

A copaibaolaj begyűjtése

A doTERRA a brazil Amazonas folyó vidékén élő és az olaj kinyerésében jártas helyi családokkal együttműködve szerzi be a copaibát. A helyi családok számára természetes, hogy csónakon közlekedve közelítik meg a környező vidéket és a szomszédos városokat. Minden család gondját viseli néhány fának, olyan hagyomány ez, amelyet generációról generációra továbbadnak.
 

 

Megélhetési lehetőségek teremtése az Amazonas vidékén

Az Amazonas városoktól távol eső vidékein élő közösségek a legszegényebbek közé tartoznak Brazíliában, ami részben a kistermelőknek nyújtott támogatás hiányának tudható be. A doTERRA a copaiba esszenciális olaj beszerzése érdekében együttműködik a gyantacsapolást végző helyi családokkal. Így hatott mindez a brazíliai Amazonas folyó vidékének olajkinyeréssel foglalkozó lakosai megélhetésére:
 

  • Régebben a gyanta begyűjtését végző emberek számára nem biztosítottak méltányos piaci árakat, és az eladások is rendszertelenül zajlottak. A doTERRA-nak köszönhetően azonban mára méltányos, rendszeres és megbízható fizetséget kapnak.
  • A doTERRA jelenleg legalább 3000 betakarító megélhetéséhez járul hozzá.


Ára: 29,75 euró ; ~ 11.900 forint

 

Illóolaj beszerzéshez szólj nekem, vagy kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Segítek: 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

Esszenciális "parfüm" receptek

doTERRA citrom esszenciális olaj

Melyik Deep Blue terméket válaszd?