A 7 legjobb nyugtató illóolaj


Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

Az illóolajok számtalan előnye közül az egyik legvonzóbb tulajdonságuk az, hogy nyugtató légkör megteremtésére, a béke és a harmónia érzésének elősegítésére használhatók. Ha egy hosszú, stresszes napon vagy túl, vagy ha le akarod küzdeni a szorongó érzéseket, a nyugtató illóolajok gyors, természetes módot biztosítanak arra, hogy nyugodt környezetet teremts, amely ellazít.

Következzen hét nyugtató illóolaj és azok használata:

 

Levendula

A levendulaolaj az egyik legnyugtatóbb illóolajként ismert, mivel aromásan, helyileg és belsőleg alkalmazva jelentős nyugtató és pihentető tulajdonságokkal rendelkezik. A levendula illóolaj nyugtató jellege miatt hasznos a feszültség érzésének enyhítésére, és segíthet a nyugtató, pozitív érzések elősegítésében. A levendulaolaj népszerű választás a jó alvást elősegítő légkör kialakításának elősegítésére, mivel az olaj könnyű, virágos aromája hasznos a nyugodt környezet megteremtéséhez. Ha szeretné kihasználni a levendulaolaj nyugtató tulajdonságait, fontold meg a következő felhasználási lehetőségeket:

  • Alkalmazd belsőleg a szorongó érzések csökkentésére.
  • Párologtass levendulát a hálószobában, hogy lefekvés előtt ellazulj, és felkészülj a pihentető alvásra.
  • Egy hosszú, stresszes nap után adj néhány csepp levendulát egy meleg fürdőhöz, hogy enyhítsd a feszült érzéseket.


Bergamott

A hihetetlenül egyedi illóolaj, a bergamottról köztudott, hogy egyszerre rendelkezik nyugtató és felemelő tulajdonságokkal. Amikor a stressz szintje vagy a feszültségek magasak, a bergamottolaj csodálatos módja annak, hogy elősegítse a nyugodt légkör kialakulását, ugyanakkor felemelő érzésekre is ösztönözzön. Könnyű, citrusos aromájával a bergamottolaj rendkívül hasznos nyugtató illóolaj, különösen, ha a stressz érzéseinek eloszlatásáról és a hangulat felemeléséről van szó. Ha készen állsz arra, hogy első kézből megismerd a bergamottolaj erőteljes nyugtató tulajdonságait, próbálj ki néhányat az alábbi alkalmazási módszerek közül:

  • Párologtass bergamottot az íróasztalodnál vagy az otthoni irodában, hogy segítsen a magas szintű stressz vagy feszültség esetén.
  • Elősegítheted a nyugalom és harmónia érzését, ha lefekvés előtt bergamottot használsz a lábadon.
  • Kombináld a bergamottot doTERRA frakcionált kókuszolajjal egy relaxáló helyi masszázshoz otthon.


Muskotály zsálya

A muskotály zsálya olaj kémiai profilja az egyik legnyugtatóbb és legkiegyensúlyozottabb illóolajjá teszi, amit az emberek már régen is tudtak. A középkorban a muskotály zsálya növényt számos célra használták nyugtató tulajdonságai miatt. Ma a muskotály zsálya illóolaj rendkívül hasznos lehet a relaxáció és a nyugalom érzésének elősegítésében. Nézzük a muskotály zsálya olaj nyugtató tulajdonságainak hasznosításának néhány legegyszerűbb módját:

  • Kombinálj néhány csepp muskotály zsálya olajat vízzel egy szórófejes flakonban, és lefekvés előtt permetezd a párnára a pihentető alvás érdekében.
  • Párologtass muskotály zsálya olajat egy hosszú nap végén, hogy elősegítse a nyugalom és a relaxáció érzését.

    Ha gyors és egyszerű kikapcsolódásra van szükséged, alkalmazd muskotály zsálya olajat helyileg a pulzuspontokra (nyak és csukló), hogy segítsen a nyugalom érzésének megteremtésében.


Római Kamilla

A római kamillaolaj nemcsak arról ismert, hogy nyugtató hatással van a bőrre, az elmére és a testre, hanem édes, virágos aromája is van. Talán ismered a kamilla teákhoz való felhasználását, azonban a római kamillaolaj felhasználási területei messze túlmutatnak az italokon. Az ókorban a rómaiak a kamillaolajat a háborúba indulás előtt a bátorság megnyugtató érzésének elősegítésére használták. Szerencsére ugyanezek a nyugtató tulajdonságok ma is hasznosak lehetnek. Íme néhány egyszerű módszer, amelyekkel élvezheted a római kamillaolaj használatát a mindennapok során:

  • Adj hozzá egy-két csepp római kamillaolajat a gyógyteádhoz, hogy megnyugtassa a testet és az elmét.
  • Alkalmazz római kamillát a mellkasra a szív fölött a jó közérzetért.
  • Ha rossz hangulatban találod magad, párologtass római kamillaolajat, hogy segítsen csillapítani a düh és az ingerlékenység érzéseit.


Ylang Ylang

A trópusi Ylang Ylang fán található sárga, csillag alakú virágokból származtatott Ylang Ylang olaj számos lenyűgöző tulajdonsággal rendelkezik-többek között képes felemelni a hangulatot, miközben nyugtató hatású. Az Ylang Ylang olaj édes és fűszeres virágos aromájáról ismert, hogy csökkenti a stressz és a feszültség érzését, ugyanakkor elősegíti a pozitív kilátásokat. Az Ylang Ylang egyedülálló, kötelező olaj, sokféle felhasználással, csak néhányat az alábbiakban felsorolva:

  • Néhány csepp Ylang Ylang olajat keverj össze keserűsóval, és tedd a meleg fürdőbe, hogy elősegítse a relaxációt.
  • Alkalmazd az Ylang Ylang Ylangot a nyak hátsó részén a nyugtató, felemelő hatás érdekében.
  • Dörzsöld az Ylang Ylang olajat a csuklódra, hogy természetes parfümöt kapj, amely egész nap enyhítő és megnyugtató illatot áraszt. 

 

Petitgrain

A Petitgrain olaj friss, virágos illata nemcsak hívogató és megnyugtató, hanem az olaj nyugtató és pihentető hatású is, amely segíthet enyhíteni a stressz érzését. A stressz és a feszültség érzésének csillapítása mellett a Petitgrain olaj lefekvéskor is hasznos lehet, amikor nyugodt környezetet szeretnél teremteni a pihentető alváshoz. Ha még nem próbálta a Petitgrain olajat, fontold meg az alábbi egyszerű felhasználási lehetőségek közül néhányat:

  • A Petitgrain belsőleg alkalmazva segít enyhíteni a feszültség érzését és megnyugtatni az idegrendszert.
  • Ha egy stresszes nap közepén vagy, párologtass Petitgrain olajat, hogy elősegítse a nyugalom érzését.
  • Pár csepp Petitgrain olajat és más nyugtató illóolajokat, például levendulát vagy bergamottot permetezz a párnádra és ágyneműdre alvás előtt, hogy elősegítse a relaxáció érzését.

 

Vetiver

A Vetiver olaj ismert az érzelmekre gyakorolt földelő, nyugtató hatásáról és nyugtató természetéről. A Vetiver gazdag, egzotikus illata egészen egyedi, azonban képes elősegíteni a földelő, nyugodt érzéseket egy fárasztó vagy zaklatott nap után. Mikor nyugodt légkört szeretnél teremteni otthon a családod számára egy érzelmes nap után, a Vetiver nagyon hasznos lehet az általad kívánt nyugodt érzések elősegítésében. Íme néhány ötlet a Vetiver mindennapi használatára: 

  • Egy nehéz nap után masszírozz Vetiver olajat a nyakadba és a lábadba, hogy elősegítse a nyugalom érzését.
  • Párologtassuk más nyugtató illóolajokkal együtt, hogy segítsen az érzelmek megnyugtatásában és a stressz csökkentésében.
  • Amikor le kell nyugtatni az érzelmeid, tegyél egy csepp Vetiver-olajat a kezedbe, dörzsöld össze a tenyered, és lélegezd be az illatát. 

 

Ha saját, egyéni nyugtató illóolaj diffúzor keveréket szeretnél létrehozni, fontold meg a fent felsorolt nyugtató olajok bármelyikének kombinálását a diffúzorban. Az olyan illóolajok, mint a koriandermag, bazsalikom, a korianderzöld és a nárdus aromásan használva szintén nyugtató tulajdonságokkal rendelkeznek, és hozzáadhatók a diffúzor keverékedhez a nyugalom vagy a relaxáció elősegítésére.

Ha nyugtató hatású illóolajkeverékeket keresel, próbáld ki a doTERRA saját olajkeverékeit, amelyek nyugtató hatású illóolajokat használnak. Az olyan olajkeverékek, mint a ClaryCalm®, doTERRA Balance®, doTERRA Peace® és a doTERRA Serenity® nyugtató illóolajok kombinációját használják, hogy segítsenek egy pihentető, nyugodt környezet kialakításában.




Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában