doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

 

Az egyik legbecsesebb és legértékesebb illóolajként ismert tömjén rendkívüli egészségügyi előnyökkel bír.  Gyakran nevezik az esszenciális olajok „királyának” is. Az Újszövetségben való hírnevén kívül a babilóniaiak és az asszírok is égettek tömjént vallási szertartásokon, az ókori egyiptomiak pedig a parfümöktől kezdve a bőrnyugtató kenőcsökig mindenre használták a tömjéngyantát. Egyes vallásokban az ókori bibliai idők egyik legértékesebb kincsével hozható összefüggésbe, mivel elég értékesnek tartották ahhoz, hogy Krisztus születése után ajándékba adják neki. Ez az évszázados tudás hozzájárul a tömjén mai modern felhasználásához.
Nyugtató és szépítő tulajdonságait a bőr megfiatalítására és a bőrhibák csökkentésére használják helyileg alkalmazva. Mint az olajok királya, a Frankincense belsőleg alkalmazva támogatja az egészséges sejt-, immun-, ideg- és emésztési funkciókat.

Belsőleg fogyasztva a Frankincense elősegíti a sejtműködést és az ízületek, a máj, tüdő, gyomor-bélrendszer, mozgásszervek és a húgyutak egészségét.

Kombináld olyan illóolajokkal, mint a bergamott vagy a levendula, és inhaláld vagy párologtasd, hogy a béke és a megelégedettség élményét teremtse meg.


 

Elsődleges előnyök

  • Nyugtatja a bőrt, miközben csökkenti a bőrhibák megjelenését.
  • Nyugtat, ellazít és elégedettségérzetet vált ki.
  • Hozzájárulhat a hidratált és fiatalos bőrhöz.
  • A tömjénolaj nyugtató hatása és aromája segít kiegyensúlyozottá válni.
  • Belsőleg bevéve támogatja az egészséges immun- és idegrendszeri működést.




Származási helye: Szomália, Etiópia, Omán


 
 

Növényrész: gyanta (Boswellia carterii, sacra, papyrifera és frereana fákból)



Kinyerés módszere: gőz desztilláció (15ml illóolajhoz ~22 dkg gyanta szükséges)

Aromás leírás: meleg, fűszeres, tiszta



Főbb kémiai összetevők: α-pinén, limonén, α-tujén

A tömjénolaj olyan monoterpének komplex keverékét tartalmazza, mint az alfa-pinen, a limonén, az alfa-tújén és a béta-pinen. Az összetevőknek ez a bonyolult keveréke együttesen egy olyan olajat alkot, amely számos felhasználási lehetőséggel és előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Az egyedülálló kémiai összetevők hozzájárulnak a Frankincense illóolaj megújító hatásához, amikor helyileg alkalmazzák, és ahhoz a képességéhez, hogy belsőleg alkalmazva támogassa a szervezet különböző sejtjeit. A monoterpének hozzájárulnak a Frankincense illóolaj aromás előnyeihez is, beleértve a relaxációt és az összpontosítást elősegítő képességét.

Kiszerelés: 15ml



Érdekesség: A „tömjén” fa, amelyet Boswellia fának neveznek, évente néhány kilogramm gyantát képes előállítani. Ha a Boswellia fákat megfelelően gondozzák, akkor a fából több száz évig is nyerhető gyanta.

A Boswellia fa gyantájából desztillált tömjén már több mint 5000 éve nagyra értékelik. A tömjéngyanta ehető, és Afrika egyes részein fogyasztják az emésztés elősegítésére.

A Boswellia fáknak több tucat faja létezik, de csak négy termel valódi tömjén illóolajat. A doTERRA mind a négy fajt - a carterii, frereana, sacra és papyrifera - felhasználja a CPTG minőségű tömjén illóolaj előállításához, amely tele van előnyökkel.

 

 

A növényről

A tömjénolajat a Boswellia sacra fából és hasonló fajú fákból nyerik. A Boswellia sacra fára jellemző a vékony és hámló kéreg, a kusza ágak és az ágak végén lévő, csoportosuló levelek. E fák törzsének gyakran több törzse van, némelyiknek azonban csak egy törzse van. Ezek a fák akár 8 méter magasra is megnőhetnek, és általában sziklás lejtőkön és déli parti hegyekben találhatók. A Boswellia sacra Etiópiában, Észak-Szomáliában, Omán délnyugati részén és Jemen déli részén őshonos.

A tömjénolajat a Boswellia sacra fa gyantájából állítják elő. A fa gyantája egy nedvszerű, nagy viszkozitású anyag. A fa gyantáját évszázadok óta úgy nyerik ki, hogy a fába vágást vagy bemetszést ejtenek, amely ekkor nagy mennyiségű gyantát bocsát ki. Miután a gyanta kiürült a fából, azt lekaparják vagy összegyűjtik, amint a földre csöpög. Amikor a doTERRA a gyantát kinyeri, a fákat gondosan megkarcolják vagy "kivéreztetik". Innen a gyantát finoman desztillálják, és kivonják belőle az illóolajokat.



Használati módok

  • Masszírozd át tömjénolajjal a kezeid a kellemesen nyugtató hatásért egy hosszú, kertészkedéssel töltött nap végén.
  • Kényeztesd kezeid és lábaid egy Frankincense olajos masszázzsal, amitől megfiatalodva néznek ki egy újabb aktív napra a szabadban. Adj néhány cseppet a lábodra és a kezedre, és masszírozd az olajat a bőrödbe. Ez a masszázs nyugtató és melegítő hatást biztosít, amit a kezed és a lábad nem szívesen hagyna ki.
  • Adj belőle két cseppet a hidratálókrémedhez, hogy segítsen a bőrhibák csökkentésében, és kifejthesse bőrfiatalító hatását. Ennek az illóolajnak az illata a hidratálóval kombinálva meleg, fűszeres és tiszta illatot kölcsönöz bőrödnek. Ezt a testápolót mindenhová magaddal akarod majd vinni.
  • Stresszesnek érzed magad? Történetesen a Frankincense illóolaj erre is megoldást kínál. Kémiai összetevői rendkívül erőteljes aromát eredményeznek, amely segíthet eloszlatni a negatív érzéseket - például a stresszt. Ha úgy érzed, hogy az élet nyomása lehúzza a hangulatod, kend a lábfejedre a Frankincense illóolajat. A nyugtató érzés és az aroma elősegíti a relaxáció érzését és a kiegyensúlyozott hangulatot. Ne hagyd, hogy a külső nyomás letörjön, használd az illóolajokat, hogy felegyenesedj és készen állj az előttünk álló napra. Masszírozd a bőrbe, hogy segítsen ellazulni és kiegyensúlyozottá válni.
  • Vegyél be egy-két cseppet egy zöldségkapszulában az egészséges sejtműködés támogatására. A doTERRA a Frankincense olaj olyannyira jótékonyan hat a sejtfunkciók támogatására, hogy a doTERRA a legkelendőbb étrend-kiegészítőjében, a doTERRA Lifelong Vitality Packban is használja.
  • Gyakran használják jóga közben.
  • Egy kis szórófejes üvegben keverj össze tömjént hordozóolajjal és használd parfümként minden nap.
  • Add hozzá a Frankincense hihetetlen aromáját a ház bármelyik helyiségéhez, ha elkészíted ezt a DIY illóolajos szobaspray-t. Kezdd azzal, hogy szerzel egy üres üveg spray palackot, és tegyél bele 15 csepp Frankincense olajat, 15 csepp Grapefruit olajat és 30 csepp Douglas fenyő olajat. Töltsd fel a palack többi részét vízzel. Most már megvan a legcsodálatosabb szobaspray! Csak fújd ezt a spray-t a szőnyegre, bútorokra, vagy bármelyik szoba levegőjébe, ahová csak szeretnéd. Ha ezt a házi készítésű spray-t használod, a doTERRA Frankincense olaj gazdag illatában sütkérezhetsz, és megtapasztalhatod annak pihentető és békés hatásait.
  • Próbálja ki ezt a csodálatos "Csillag Keleten" diffúzorkeveréket, és töltsd meg otthonod meleg és békés illattal. Ennek a keveréknek az elkészítéséhez adj 1 csepp Frankincense olajat, 1 csepp szantálfa olajat és 2 csepp grapefruit olajat a diffúzorodba a tökéletes diffúzorkeverékhez.  A "Csillag Keleten"  keverék nagyszerűen működik a relaxáció és a hangulat felemelésének elősegítésére.

 


Hogyan használd

Masszázshoz keverj össze belőle 5 cseppet 10 ml hordozóolajjal.

Fürdőhöz keverj össze belőle 5 cseppet 5 ml hordozóolajjal.

Illatszerként keverj össze belőle 1 cseppet 10 csepp hordozóolajjal.

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

 

 

doTERRA tömjén Touch

A doTERRA Frankincense Touch gyönyörűen egyszerű módja a tömjén illóolaj előnyeinek helyi alkalmazására, amelyet frakcionált kókuszolajjal hígítanak, és praktikus görgős üvegbe csomagolnak. A Frankincense hígítása biztosítja az egyenletes alkalmazást (az illóolaj hatékonyságának veszélyeztetése nélkül), a frakcionált kókuszolaj pedig kisimítja és hidratálja a bőrt.

 

 

Használata

  • A doTERRA tömjén Touch tökéletesen illeszkedik a testápolási és szépségápolási rutinba. Éjszakai arcmosás után kend fel a doTERRA Frankincense Touch-ot a bőrödre, és hagyd rajta egész éjszakára, hogy segítsen megőrizni bőrödnek fiatalos és egészséges kinézetét.
  • Borotválkozás után dörzsöld be a bőrödbe, hogy megnyugtassa az érzékeny borotválkozási dudorokat. 
  • Amikor összpontosításra van szükséged, görgess doTERRA Frankincense Touch-ot a mellkasodra, hogy élvezd a fás illatot és a nyugtató aromás élményt. 
  • A kertészkedés, az edények mosogatása és az állandó kézmosás hamar kiszáríthatja és irritálhatja a kezed. Görgess doTERRA Frankincense Touch-ot a körömágybőrödre, az ujjbegyedre vagy lábadra, s hagyd, hogy nyugtató tulajdonságai megfiatalítsák bőröd.
  • A nap folyamán a hangulat kiegyensúlyozásához alkalmazd a Frankincense Touch-ot a pulzuspontjaidon. 

Kiszerelés: 10 ml

Olajok, amelyek jól keverednek a Frankincense illóolajjal

A Frankincense olaj jól keveredik olyan citrusolajokkal, mint lime, citrom és vadnarancs, valamint más olajokkal, mint ciprus, levendula, geránium, rózsa, szantálfa, ylang ylang és muskotályzsálya.

 

15 ml ára: 80,25 euró ; ~ 33.000 forint

10 ml ára: 56,25 euró ; ~ 23.000 forint

 

 


Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA promóciók 2024. április

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

A teafaolaj felhasználási módjai:

doTERRA abode - frissítő keverék

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

doTERRA levendula esszenciális olaj