Ciprusfa esszenciális olaj Kenyából

Az alábbiakban a kenyai termesztők életébe láthatunk bele, akik a ciprus esszenciális olaj alapanyagát adó ciprusfát termesztik.

Emily Wright - balra


Nanyuki - Kenya

Emily Wright - doTERRA alapító: Nanyukiba érkezve szembeötlő volt, milyen szélsőséges méreteket öltött az erdőirtás a környező térségben. A ciprusfák nagyon jó árnyékot adnak, vizet adnak, ugyanakkor jövedelmet is biztosítanak. A kitermelésükre körülbelül 20 év elteltével kerül sor.


Taylor MacKay - régiós beszerzési igazgató: A legtöbb haszonfát faipari felhasználás céljából ültetik el, ami igencsak hosszú távú befektetés. És sok termesztő számára nehéz ennyire hosszú távon gondolkodni. Ugyanis jó ideig nem kapnak érte semmilyen fizetséget. Ebben az esetben viszont már három év múltán pénzhez jutnak, majd egy nagyobb összeget is kapnak a végső, teljes átadáskor. Ez egyre több termesztőt késztet arra, hogy egyre több fát ültessen, amire Kenyának óriási szüksége van. Egykor Mr. Gregory volt ennek az egész térségnek a felelőse.


Mr. Gregory - kenyai ciprusfa termesztő: Így van. Utána valami másba kezdtem. De most itt vagyok és megint termesztéssel foglalkozom. Hazatértem. Újra itthon vagyok.


Emily Wright: A hagyományoknak megfelelően a ciprusfákat visszametszik, hogy egyenesen nőjenek. Ehhez pedig a fák alacsonyabban elhelyezkedő ágainak az eltávolítása szükséges. Régebben a lemetszett ágakból egyszerűen biomassza lett. Nem volt más, amire fel tudták volna használni őket. Most pedig azzal, hogy a legapróbb levelekig és ágakig mindent összegyűjtünk és lepárlunk, hogy előállítsuk ezt a csodás esszenciális olajat, egyben jövedelmet is teremtünk a Kenyában élő embereknek. Kiegészítő jövedelemként mindamellé, amit még csinálnak.

A doTERRA egy olyan exkluzív keveréket kínál, amelyet két különböző ciprusféléből nyert esszenciális olaj alkot. Cupressus lusitanica fenntartható beszerzéssel Kenyából és Cupressus semperivens fenntartható beszerzéssel Marokkóból és Spanyolországból.

 
Mr. Gregory: A gazdálkodás sokkal jobb, mint másnak dolgozni. Így senki sem mondogatja, hogy: "Most ide menj, most oda menj." Szabad vagyok. Mert saját magamnak dolgozok. Igen. Úgyhogy ide jöttem a feleségemmel. Ahelyett, hogy munkát keresnék, inkább itt maradok. 

Taylor MacKay: A gazdálkodás lehetővé teszi, hogy otthon maradjanak a közösségük körében, a gyerekeikkel. Sok tekintetben, különösen ilyen kiváló terménnyel, mint ez itt, ez egy jobb jövedelmet és jobb életszínvonalat is biztosít, mintha a városban vállalna munkát.

Mr. Gregory: Így van, nagyon jó ez így. Önök értékessé tették a munkánkat. A termesztők munkáját. Értékes lett, amit csinálunk. Hisz a levelekből így pénz lesz. Ez itt tűzifa, ez itt mind pénz, ez is pénz, még a fa is pénz.


Emily Wright: És egy mesés esszenciális olajat kapunk belőle. Szóval mindannyian jól járunk.
 
Íme a végeredmény: gőzdesztillációval kinyert ciprusolaj 15ml-es kiszerelésben. 

Legfőbb előnyei:
  • elősegíti az energia és vitalitás érzetét
  • javítja a bőr textúráját
  • támogatja a mindennapi hangulat-kezelést

Felhasználási módok:
  • az erőt adó lendületért kend lábadra, lábfejedre egy hosszú futás előtt
  • kertészkedés előtt vagy a vitalitás elősegítése érdekében masszírozz két csepp ciprusolajat a mellkasodra
  • egy hosszú, stresszes nap utáni relaxációhoz keserű sóval keverve tedd a meleg fürdővízbe
  • bőrhibák megjelenésének csökkentéséhez és a zsíros bőr javításához használj ciprusolajat az arcodon

Vásárláshoz kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Regisztrálj törzsvásárlónak és 25% kedvezményt kapsz!

https://www.mydoterra.com/olajkert

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)

A teljes videó megtekinthető itt:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A doTERRA írországi üzeme

doTERRA balzsamfenyő olaj 5ml - Balsam Fir oil

doTERRA teafa illóolaj - melaleuca

doTERRA Neroli illóolaj

doTERRA természetes dezodorok

doTERRA Ősi olajok válogatás

doTERRA On Guard védelmező keverék

doTERRA citrusolajok használata

doTERRA Citrus Bloom kollekció

"Alulbecsült" esszenciális olajok