Mi köze ezer léggömbnek az illóolajokhoz?

Mi köze ezer léggömbnek az illóolajokhoz? Az alábbiakban néhány doTERRA illóolaj-tudós elmagyarázza, hogy mennyi növényi anyagot használnak egyetlen palack doTERRA CPTG (Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű) illóolaj elkészítéséhez léggömbök segítségével. Megtudhatod, hogy mennyi növényi anyagra van szükség különféle doTERRA illóolajok, például szegfűszegolaj, kardamomolaj, cédrusfaolaj, Ylang Ylang olaj, kúszó fajdbogyóolaj és rózsaolaj előállításához. 

Gondolkoztál már azon, hogy mennyi növényi anyag kell egy üveg illóolaj elkészítéséhez? Nos, ez ugye a növénytől függ. A növények illóolajukat apró tasakokban tárolják, s különböző növények különböző számú tasakot és különböző mennyiségű olajat tárolnak ezekben. Nem árt figyelembe venni, hogy ezek a tasakok mikroszkopikusak. Amikor megnézel egy üveg illóolajat, sok-sok ilyen apró tasak kell, hogy megtöltsön egy üveget. Nagyon sok növényi anyagról beszélünk egy-egy üveg esetén.

Vegyük például a szegfűszeget. Az egyik legtermékenyebb illóolajunk. Ami annyit jelent, hogy a többihez viszonyítva ebből kell a legkevesebb mennyiség a 15ml illóolajhoz. Az olaj leadó "képessége" jónak mondható. Legyen most a szemléltetés alapja egy léggömb = egy egység. 15ml szegfűszeg olajhoz egy léggömbnyi szegfűszegre lenne szükség.

Most nézzük, hogyan változik ez a többi illóolaj esetén.

 

Kardamom olaj esetén ez három léggömb.

 

Cédrusfa olaj esetén ez öt léggömb.

 

Az olyan virágolajok, mint az ilang-ilang, sokkal többet igényelnek, ebben az esetben kilenc lufi.


Kúszó fajdbogyó esetén ez már nagyjából harminc léggömböt jelent.

 

Ez pedig a rózsa! Egyetlen 5 ml-es üveg elkészítéséhez több mint 950 léggömbnyi növényi anyag szükséges. Ezért olyan ritka és értékes, ez az olaj. S nem is érhető el folyamatosan. El tudod képzelni, hány rózsát jelentenek ezek a lufik? Egész pontosan ez ~10.000 virágfejet jelent. 


A rózsa nem az egyetlen illóolaj, amelyre ilyen mennyiségű növényi anyagra van szükség, a Melissa (orvosi citromfű) és a Helichrysum (olasz szalmagyopár) is nagyon ritka és nagyon tömény illóolaj. 

Tehát legközelebb, amikor egy üveg doTERRA illóolaj után nyúlsz, ne feledd, hogy ez szó szerint a Föld ajándéka.


Illóolaj vásárláshoz kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Segítek: 70 433 6080

Regisztrálj törzsvásárlónak a 25%-os kedvezményért, havi ingyenes termékért!

https://www.mydoterra.com/olajkert

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)

 


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

doTERRA abode - frissítő keverék

Illóolaj előállítás: gőzdesztilláció

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Szibériai fenyő illóolaj kölni recept

Alvás: Nicole Stevens arról, hogy miért kell a jó alvást az életed egyik fő prioritásává tenni, és hogyan tudod ezt megvalósítani

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)