doTERRA rózsaszín bors betakarítása Kenyában

A rózsaszín bors a színét leszámítva külsőre ugyan hasonlít a fekete borshoz, valójában azonban a szömörcefélékhez tartozik. A perui borsfa gyümölcsét, a rózsaszín borsot szent fának tekintették az ősi inkák. A bennszülött populációk a fa minden részét felhasználták, a rózsaszín borsfa gyümölcsét is beleértve, méghozzá gyógynövényes gyógyászati megoldások formájában. Enyhén gyümölcsös és borsos ízének köszönhetően a rózsaszín borssal akár az őrölt fekete bors is kiváltható húsok, mártások és egyéb ételek ízesítéséhez.

A következőkben megismerhetünk két kenyai hölgyet akik rózsaszín bors betakarításból élnek:

"Itt tulajdonképpen arra törekszünk, hogy országszerte támogassuk a kisbirtokos gazdálkodást és mezőgazdaságot."


Emily Wright, doTERRA alapító: Így van, tegnap éppen a rózsaszín bors beszerzésével foglalkoztunk, amikor hallottam egy történetet egy asszonyról, akinek az életét merőben megváltoztatta a rózsaszínbors begyűjtés. Szóval azonnal változtak a terveink, mindössze néhány órán belül szereztél nekünk egy gépet, mert szerettünk volna vele találkozni, megérteni, mit jelent a számára és a családja számára a Co-Impact Sourcing.


Veronica, rózsaszín bors betakarító (öt gyermek édesanyja): 2014-ben épp Nivashába tartottam dolgozni, amikor hírt kaptam a férjem haláláról. Épp akkor az ötödik gyermekünkkel voltam várandós.

A Veronicával való találkozás elképesztő volt, mivel a saját szemünkkel láthattuk a Co-Impact Sourcing afrikai családokra gyakorolt hatását.

Nehezen tudtam ételt adni a gyermekeimnek. Nagyon stresszes időszak volt. Sok küzdelemben volt részem. Igen nehéz volt akkoriban az élet.

 
Hogy ellássa a gyermekeit, köteleket kezdett készíteni növényi rostszálakból. Körülbelül 200 shilinget keresett naponta, amely két amerikai dollárnak felel meg. Veronica boltosoknak árulta a köteleket, akik kezdetben sajnálatból vettek tőle, de egy idő után már nem. Így az asszony elkezdte kamionsofőröknek kínálni a köteleket, hátha hajlandóak lesznek megvenni. A sofőrök nem vettek tőle kötelet, másra azonban nyitottak voltak, így azon kapta magát, hogy kénytelen eladni a méltóságát és a tisztességét, hogy el tudja látni a gyermekeit. 



Veronica és Lucy barátnők voltak, összekötötte őket a sorsuk, hogy mindketten elvesztették a férjüket. Ahogy ott üldögéltek az üzlet előtt, azon tűnődve, mi tévők legyenek, hogy gondoskodni tudjanak a gyermekeikről, egyszer csak jött Kigo, és felajánlotta nekik a lehetőséget, hogy szedjenek rózsaszín borsot.

 

 
Így találkoztunk. Ott üldögéltek az üzlet előtt, köszöntem nekik és elmondtam, hogy láttam egy csomó fát, sok-sok rózsaszín borssal és úgy gondoltam, ti lányok képesek lennétek leszedni őket.

Azt mondta, hagyjam hátra az akkori munkámat. Úgysem keresek vele elég pénzt.

Azt mondtam, meg kellene próbálkoznia a rózsaszín borssal. Valamivel többet is kereshetne vele. Elmesélte, hogy néhány gyermeke otthon van, nem járnak iskolába. Már aznap adtam nekik egy kis előleget. Azt mondtam, majd fedezem a magok árából, amit később megkapunk.

Vagyis adott egy kis előleget, vállalta vele a kockázatot, ő pedig leszállított valamennyi rózsaszín borsot.

A rákövetkező napon hozott 20 kilónyit. Tényleg? Már másnap?!

 
Mióta Veronica rózsaszín borsot szed, már átlagban napi 1500 schillinget keres a korábbi két vagy háromszáz schillinghez képest.

Veronica: Szeretem ezt csinálni. Nem szeretek tétlenkedni, ha az ember csak céltalanul lézeng és trécsel, a gyermekei üres hassal térnek nyugovóra. Szeretek dolgozni.

Veronica és Lucy csupán két példa abból a sok száz, ha nem ezer életből amelyre hatással van és lesz a rózsaszínbors betakarítás. Pontosan ez a célunk a Co-Impact Sourcing modellel. Mindig is az egyénekről fog szólni és arról, hogyan tehetjük jobbá az életüket.

 
Lucy: Ez a munka jó. Hisz már ki tudom fizetni belőle a lakbért. Ételt tudok venni. Gondoskodni tudok a gyermekeimről, a családomról. Hálás vagyok érte Kigónak, és köszönöm Nektek!
 
 
Íme a munkájuk gyümölcse, 5ml-es kiszerelésben:
 

Vásárláshoz kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Segítek: 70 433 6080

Regisztrálj törzsvásárlónak a 25%-os kedvezményért, havi ingyenes termékért!

https://www.mydoterra.com/olajkert

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)

 
 
A teljes videó angolul:

photo: spiceography.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

A teafaolaj felhasználási módjai:

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj

doTERRA promóciók 2024. április