A doTERRA és az RIFM kutatóintézet együttműködése

 
A világ vezető aromaterápiás és illóolaj-társaságaként a doTERRA tagságot kapott a szervezet igazgatóságának egyhangú szavazata alapján. A RIFM felkérte a doTERRA tudósokat is, hogy a szervezet természetes komplex anyagokkal foglalkozó munkacsoportjának részeként járuljanak hozzá illóolajaik ismereteihez és szakértelméhez.

A RIFM célja tudományos adatok összegyűjtése és elemzése, részvétel a tesztelésben és értékelésben, információk terjesztése, együttműködés a hivatalos ügynökségekkel és az illatanyag-összetevők használatával kapcsolatos egységes biztonsági előírások ösztönzése.
 
 
Dr. Russ Osguthorpe M. D. - főorvos: Örülök, hogy itt lehetek Önökkel a doTERRA körében! Én töltöm be a doTERRA nemzetközi főorvos pozícióját, és itt van ma velem Tim Valentiner is. Tim, köszönöm, hogy eljöttél!

Tim Valentiner - elnök, globális stratégiai beszerzés: Örömömre szolgál! Köszönöm a meghívást!

Dr. Russ: Azért vagyunk itt, mert alig várjuk, hogy elbeszélgessünk arról a partnerségről amely nemrégiben a doTERRA és a RIFM között jött létre. A RIFM mozaikszó a Research Institute for Fragrance Materials, azaz az illatanyagok kutatóintézetét jelöli. Amikor megkerestél, hogy beszéljünk a RIFM-ről, nagyon lelkes lettem, mivel a kutatóintézet élvonalbeli kutatást végez az illatanyagok és most már az esszenciális olajok biztonságosságáról és hatékonyságáról is. Vagy ahogy ők hívják őket, erről már korábban is beszéltünk, természetes eredetű komplex anyagok. A RIFM kezdetben szinte teljes mértékben az illatvegyületeket alkotó egyes molekuláknak szentelte a figyelmet, rengeteg vizsgálatot végeznek. A tudósaik világhírűek és van egy elképesztő tudományos testületük, amely a figyelmet érdemlő tudományos projektek kezelésével és kiválasztásával foglalkozik. Rendkívüli alapossággal vizsgálnak meg minden egyes molekulát biztonság szempontjából.

 
Tim: Egy másik dolog, amit szintén izgalmasnak és érdekesnek tartok ezzel kapcsolatban, hogy a RIFM eredetileg akadémikusokból, tudósokból áll, akik a testület tagjai, de mellette van egy tudományos tanácsadó testülete is. Ennek a tagjai jellemzően a gyártók, akik előállítják az esszenciális olajokat, de ugyanakkor a különböző molekulák izolációjával is foglalkoznak, valamint a nagyobb aroma- és illatházak, amelyek már egészen kifinomult szintetikus molekulákat fejlesztenek, a fogyasztói oldalon pedig az olyan nagyvállalatok foglalnak helyet, mint a L'Oreal, az Estée Lauder, a Unilever, a Procter and Gamble. Ezek a nagy ipari vállalatok, amelyek a különféle termékeik előállítása során mondhatni, hogy az illatanyagok elsődleges felhasználói, a RIFM tipikus tagjai. Amiben mi mások vagyunk és ez tulajdonképpen a testület kivételes jóváhagyását igényelte, ezért nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy egyhangúlag megszavazták, hogy a doTERRA tagszervezetként csatlakozhasson a RIFM-hez. Mi vagyunk ugyanis az első és egyetlen aromaterápiában érdekelt vállalat, amelyet felkértek erre. Ezt pedig az elhivatottságunknak, a tisztaságra való törekvésünknek, tiszta és természetes eredetű, komplex, de mégis önálló esszenciális olajainknak és azok komplex anyagok formájában való számos alkalmazási módjának köszönhetjük. Ugyanakkor te és a csapatod lenyűgöző munkát végeztetek és remek tervet készítettetek a jövőre nézve, hogyan segítsetek tudományos igazolást és alátámasztást nyerni, de ugyanakkor kutatásokat és szakmailag hiteles vizsgálatokat végezni annak dokumentálása céljából, hogy az emberek mi mindent éreznek, értenek és tapasztalnak, eddig talán főleg elmondás és ok-okozati összefüggések alapján, de mostantól egyre inkább arra törekedve, hogy mindezt komoly tudományos eredményekkel is alátámasszuk és segítsünk a doTERRA-nak magasabb szintre lépni az esszenciális olajok megértése, biztonságossága és hatékonysága terén. Ez volt az, ami igazán felkeltette a RIFM érdeklődését, amivel mi tudunk a munkájukhoz hozzájárulni. És természetesen mi is izgatottan vártuk a lehetőséget, hogy együttműködésre léphessünk velük.

Dr. Russ: Egy másik dolog ami szintén lelkesítő, hogy a RIFM tudományos munkatársai ezúttal a doTERRA tudósaival együttműködve gyarapíthatják a természetes komplex anyagokkal, azaz az esszenciális olajokkal kapcsolatos ismereteinket. A közös munka révén a tudósoknak, akik a karrierjük nagy részét különálló molekulák vizsgálatával töltötték a RIFM-nél, most lehetőségük nyílik a látókörük szélesítésére, hiszen a mi tudósaink mögött már komoly tapasztalat áll a teljes olajok vizsgálata terén. Miként a mi tudósaink látókörének szélesítésére is alkalmat teremt azzal, hogy közelebbről is szemügyre vehetik, hogyan hatnak ránk ezek a molekulák külön-külön. Továbbá az esszenciális olajok vizsgálatára szolgáló tudományos módszereket is beépíthetjük majd a saját tudástárunkba, ami rendkívül fontos lesz a doTERRA számára a továbblépéshez.

Tim: Akkor talán vegyünk is egy példát Russ, hogy lássuk, általában mit is vizsgálnak, mondjuk az 1,8-cineol molekulát, izolálva. Biztonságosságra irányuló kutatást végeznek ezen a konkrét molekulán, legyen az akár természetes, akár szintetikus eredetű. Majd minden kutatási és vizsgálati eredményt és biztonsággal kapcsolatos megállapítást önmagában erre az izolált molekulára alapozva értelmeznek. Mindezek alapján azonban meg kell próbálni az esszenciális olaj természetes komplex anyagaira vonatkozó következtetéseket is levonni, így például az eukaliptuszra, amely jó magas 1,8-cineol-szinttel rendelkezik. Felfedezhetnénk, hogy minden, ami izolálva történik az 1,8-cineollal, az fog minden 1,8-cineol tartalmú olajjal is történni. Ez a következtetés azonban természetesen túl általános.

 
Dr. Russ: Ezt pedig ők is tudják és mi is tudjuk. Csak hát ott van ez az űr, a tudományos adatok hiánya az olajokkal kapcsolatban, mint az esszenciális olajok, amelyek természetesek, és rendkívül összetett kémiával rendelkeznek, tehát sok-sok vegyületből tevődnek össze, amelyek együttesen fejtik ki a hatásukat a szervezetünk különböző rendszereire.

Tim: És ez egy olyan alapvető dolog, amelyre mi, azaz a doTERRA lényegében építkezik, nem igaz? Hogy az esszenciális olajok természetes eredetű komplex anyagokként lenyűgözőek és elképesztő tulajdonságokat kínálnak, túlmutatva az egyes izolált molekulákon. Azonban mindennek tudományosan is hitelt adni, szakmailag ellenőrzött vizsgálatokkal és kutatásokkal dokumentálni, rengeteg időt, komoly erőforrás- és energiabeli ráfordítást igényel. Ugyanakkor mindenki eltökélt az ügyben és szeretné mindezt jobban megérteni.

Dr. Russ: A tudományok terén elengedhetetlen az együttműködés. És őszintén szólva ennek a partnerségnek az a legizgalmasabb oldala, hogy a RIFM-mel együttműködésben még többet megtudhatunk az esszenciális olajok hatékonyságáról és biztonságosságáról. Egy olyan csodálatos partnerség elé nézünk, amelynek az ápolása nagy örömünkre szolgál majd az elkövetkező évek során.
Köszönöm Tim, hogy beszélgettél velem erről. Kíváncsian várjuk, mit tartogat mindez a jövőre nézve!
 
 

Minőségi illóolaj vásárláshoz kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Regisztrálj törzsvásárlónak és 25% kedvezményt kapsz!

https://www.mydoterra.com/olajkert

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA abode - frissítő keverék

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Illóolaj előállítás: gőzdesztilláció

Szibériai fenyő illóolaj kölni recept

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolajok keverésének útmutatója