Petitgrain - keserű narancsfa olaj Paraguayból


A petitgrain esszenciális olajat a keserű narancsfából nyerik ki, amely hosszú múlttal rendelkezik a hagyományos egészségügyi gyakorlatok terén. A petitgrain nyugtató és pihentető hatású, amely csökkenti a feszültség és stressz érzetét.

Nézzük honnan származik:


Emily Wright - doTERRA alapító, ügyvezető: Jó ideje keressük a petitgrain fenntartható forrását és mikor megtaláltuk ezt Paraguay-ban nagyon izgatottak lettünk. Elég kalandos volt már a megközelítés is. Vörös iszap mindenhol, aztán megérkezett az eső, ahogy odaértünk, ami még szórakoztatóbbá tette, de nem számítottam arra amit ott találtunk.


Jared Moon - regionális beszerzési igazgató: Olyan területet, országot kerestünk ahol a legjobb olajat állítják elő, s kimondatlanul ugyan de reméltük, hogy olyan területet sikerül találnunk amire nagy hatással lehetünk. A petitgraint mindig is termesztették itt különféle módokon. Legalább egy évszázada megtalálható ezen a területen, így minden adott, hogy a legjobb olajat nyerjük ki. Emellett szerettünk volna változást hozni az itt élők életébe, akik segítséget igényelnek, így kerültünk Paraguay-ba.


Emily Wright: Volt egy sajátos család, amely különösen megdobogtatta a szívemet. Apa-fia alkották a csapatot, ahogy megtöltötték a fa szekerüket melyet ökrök húztak. Az ökör egyébként kölcsönben volt egy másik közösség által. Miután megtöltötték a szekeret, elvitték a lepárlóba, ami ekkor egy másik közösségi tag tulajdonában volt. Ahogy láttam őket együtt dolgozni apa-fiát megérintett.


Ez elég munkaigényes folyamat, ezek a paraguayi desztillálók teljesen mások, mint amiket eddig láttam. Fából készült, nagyon egyszerű felépítésűek, s ahhoz, hogy megfelelően lássák el a funkciójukat le kell zárniuk nagyon nagyon szorosra, de mégis legyen elegendő szellőzés ahhoz, hogy a gőz keresztül jöjjön. Erre ezt a vörös sarat használják, amivel kitöltik és lezárják a réseket miután megtöltötték növénnyel, ami így tökéletesen működik.

Dr. David Hill - doTERRA főorvos, alapító: Nagyon izgatott vagyok a petitgrain esszenciális olaj kapcsán. A petitgrain illóolaj, mint a többi más illóolajnak rendkívül változatos a kémiai összetétele, sokrétű, ami több előnnyel jár használat során, mint amit elsőnek gondolnánk. A levendulához hasonlóan tartalmaz linaloolt, acetátot. Csak a petitgrain esszenciális olajra jellemző ez a fajta kémiai visszaköszönés. Emellett csodálatos egészségügyi előnyökkel jár a használata, ellazítja és megnyugtatja a testet, nagyszerű emésztést segítő. Olyan olaj melyet egyszerű használni, az aromájának van egy ki földes tónusa ugyanakkor citrusos és virágos jegyekkel is rendelkezik.



Jared Moon: Vidéki gazdákkal működünk együtt, olyan területeken, melyek igencsak el vannak szegényedve. Lehetőségünk van rá, hogy munkát biztosítsunk nekik és ösztönözzük az ő gyermekeit arra, hogy itt maradjanak és gazdálkodjanak azon a földön, melyeken ezelőtt évtizedekig dolgoztak. Nagyon sok földmunkással találkoztunk, akik sóvárgással várják, hogy újra be legyenek vonva a petitgrain termesztésbe. Több gazda hagyta hátra a fáit és nem foglalkozott velük évekig. Lepárlók lettek az enyészeté, kutak dőltek össze. Ahogy a doTERRA elkezdett Paraguay-ban dolgozni újra fellobbant az érdeklődés lángja a petitgrain termesztés iránt ezen a területen. Amit izgalmas látni, hiszen egy nagyobb jövőképet ad az ott élő közösségek számára, látják, hogy mi mindent lehet így elérni.

Emily Wright: Nagyon izgatott vagyok, hogy segíthetünk ezeknek a csodálatos embereknek, azáltal, hogy visszahozzuk a piacra és elérhetővé tesszük azt az olajat, ami generációk óta része az örökségüknek. Azzal, hogy partnerkapcsolatra lépnek velünk, támogatni tudjuk őket az egymásra ható (Co-Impact Sourcing) kezdeményezésünk által, így tudják, hogy tisztességes árat kapnak és imádom, hogy meg tudjuk ezt tenni. Ez ugyanakkor biztosítja nekünk a nagyon tiszta minőségű, hathatós terméket, mivel a teljes folyamatban részt veszünk.

Íme a végeredmény, 15ml-es kiszerelésben:

Petitgrain olaj vásárláshoz és ezzel paraguay-i családok támogatásához kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Regisztrálj törzsvásárlónak és 25% kedvezményt kapsz!

https://www.mydoterra.com/olajkert

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, hogy ne maradj le hasonló tartalomról! :)

A teljes videó angolul:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

doTERRA abode - frissítő keverék

Illóolaj előállítás: gőzdesztilláció

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Szibériai fenyő illóolaj kölni recept

Alvás: Nicole Stevens arról, hogy miért kell a jó alvást az életed egyik fő prioritásává tenni, és hogyan tudod ezt megvalósítani

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)