doTERRA Jasmine Touch


Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

 

Próbáld ki a jázmin esszenciális olaj sokat dicsért illatát és megannyi jótékony kozmetológiai hatását, amelyet ez a praktikus, golyós kiszerelésű keverék mind magában rejt. A Jasmine Touch keverék nyugtató, mégis eufórikus hatású aromája révén javítja a kedélyállapotot, és optimista szemléletmódra sarkall. A bőrre gyakorolt előnyös tulajdonságairól híres keverék a bőr kondicionálását is támogatja. A „virágok királya”-ként emlegetett jázmint sokat méltatják pompás illata miatt, melynek köszönhetően a Jasmine Touch akár egyedi illatszerként is tökéletes a nap bármely szakában.

A jázminvirágot évezredek óta az örömmel, a boldogsággal, a szerelemmel és a pompával hozzák összefüggésbe. Édes és elbűvölő, kecses fehér virágai világszerte népszerűek a menyasszonyi csokrokban. Vallási szertartásokhoz is kötődnek, és a buddhista és hindu templomok szentélyeit díszítik velük. 

A jázminnak több mint 200 fajtája létezik, amelyek többsége Észak-Afrika és Dél-Ázsia meleg éghajlatú területein őshonos. Gyönyörű virágainak és finom illatának köszönhetően világszerte termesztik a kertekben. A jázmin illata szinte univerzális vonzerővel bír.

A tiszta fehér jázminvirág éppoly szép, mint amilyen finom. Minden egyes kis virágnak nagyjából öt törékeny és illatos szirma van a legvilágosabb fehérből, és egész évben virágzik. Ezek a virágok a növény dús, zöld, szőlőszerű ágai mentén nőnek.

A Jasmine Touch a pulzuspontokra kenve nyugtató illatot biztosít, amely feldobja a hangulatot és elősegíti a pozitív szemléletet. Az öröm, a béke és az önbizalom érzését kelti. Ezenkívül a jázmin számtalan jótékony hatással van az elmére és a testre.

Elsődleges előnyök

  • Segít csökkenteni a bőrhibák megjelenését.
  • Kombináld frakcionált kókuszolajjal, és használd a ragyogó arcbőrért.
  • A jázmin esszenciális olaj a bőrre gyakorolt temérdek jótékony hatásáról ismert, és a kényelmesen használható golyós Jasmine Touch keverékkel valamennyit könnyedén kiaknázhatod.
  • Eufórikus hatású, rendkívül stimuláló aromájának köszönhetően optimizmusra sarkall, és segít a hangulat javításában.

 


 

A doTERRA által kínált virágolajok mindegyike egyedi, a virágszirmok finomsága miatt. Közülük a jázmin abszolút nem csak ritkasága miatt egyedülálló, hanem az előállításának módja miatt is. Míg a legtöbb virágolaj vízgőzzel desztillálható, a jázminolajat abszolút olajként állítják elő, mert a vízgőzzel történő desztilláció tönkretenné a finom kémiai összetételét. Az abszolútumok hasonlóak az illóolajokhoz, de más módon vonják ki őket. Az abszolútnál a viaszt és a paraffint el kell választani az illékony aromás vegyületektől, hogy a végtermék erősebb legyen.

 

 

Kézzel történő betakarítás

Egyiptom termékeny földjén a jázminszüretelők, sokan közülük nők, kora hajnalban - hajnali fél három körül - kelnek, hogy a jázminbokrok földjére menjenek. Azért kelnek ilyen korán, hogy a legjobb illóolajhoz a megfelelő időben szedjék a virágokat. A jázmin a kora reggeli órákban virágzik a legjobban, ezért a legjobb minőségű illatanyagokat még napfelkelte előtt termeli.

Ilyen korai órában nem könnyű a feladatuk. Minden egyes virágot kézzel kell leszedni, mivel nem létezik olyan gép, amely ilyen gondosan tudná kiválasztani a virágokat. 1,36 kg jázmin abszolút előállításához körülbelül egy tonna jázminvirágra van szükség. Minden egyes tonnához a szüretelőknek összesen 6 000 000 virágot kell összegyűjteniük.

A növény élettartamának meghosszabbítása érdekében a szüretelők csak bizonyos számú növényt kapnak a nap folyamán, amelyekről szedhetnek. A tapasztaltabb szüretelők képesek gyorsan leszedni a virágokat, így hamarabb hazatérhetnek a családjukhoz vagy más munkájukhoz. Figyelik, ahogy a kosarukat megmérik, hogy megbizonyosodjanak a mennyiség helyességéről. Fáradozásaikért cserébe mindig tisztességesen és időben fizetik ki őket.

A kis mennyiségű olaj előállításához szükséges nagy mennyiségű virág miatt a jázmin nagyon keresett mind a parfümiparban, mind az aromaterápiában.


 


Származási hely: Egyiptom



Növényrész: virág (körülbelül 3,6 kg virág kell 5ml jázmin lepárlásához. Ez körülbelül 20 000 virágot jelent, amelyeket egyenként kézzel szednek le.)

Összetevők: kókuszolaj, jázmin virág

Aromás leírás: intenzíven virágos, meleg, pézsmás, egzotikus




Főbb kémiai összetevők: benzil-acetát, benzil-benzoát


A jázmin az egyik legszélesebb körben használt illat a parfümiparban, romantikus és egzotikus illata miatt. Íme néhány jól ismert parfüm, amelyek a jázminolaj különböző fajtáit használják:


Érdekesség: A jázminvirágok kémhatása a nap folyamán jelentősen megváltozik. A doTERRA Jasmine Touch-ban használt virágokat reggel szedik, amikor a kémiai vegyületek a legaromásabbak.

Kiszerelés: 10 ml



Használata

  • Reggelente kend a lábfejekre és a pulzuspontokra, hogy feldobja a hangulatod.
  • Alkalmazd külsőleg bőrhibákra, hogy segítsen mérsékelni a megjelenésüket.
  • Használd külsőleg zuhanyzás után, hogy derűs, pozitív hangulatot teremtve segítsen ráhangolódni a napra.
  • Használd masszázshoz, hogy nyugtató, pihentető élményt nyújtson egy hosszú munkanap végén vagy megerőltető testmozgás után.
  • Kend a csuklódra és a nyakadra, és viseld egyedülálló, személyes illatként akár napközben, akár este.
  • Építsd be bőrápolási rutinodba a ragyogó arcbőrért. Alkalmazd naponta kétszer, általában reggel és este, a problémás területekre, mielőtt hidratáló krémet használnál.
  • Rétegezd a bőrödre más roll-on olajokkal, például a Levendula Touch vagy a Tömjén Touch olajokkal, hogy a relaxáció és a béke érzését keltse. Tedd ezt a talpadra, vagy a halántékodra, hogy élvezd az illatot.


Ott a helye minden sminkkészletben

A Jasmine Touch sminkkészleted kötelező darabja! Ez a praktikus, golyós kiszerelésű keverék segít csökkenti a bőrhibák megjelenését, és ragyogó arcbőrt eredményez. Használd naponta sminkelés előtt vagy után, hogy kiélvezhesd bámulatos előnyeit!

 


 

Hogyan használd

Csak külsőleges használatra. Illatszerként, bőrápolás céljából vagy masszázshoz vidd fel a bőrre a golyós adagolóval.

Más olajokkal

A jázmin illóolaj jól keveredik a legtöbb illóolajjal, de különösen harmonikus illatjegyet biztosít, ha olyanokkal keveredik, mint a cédrusfaolaj, rózsaolaj, szantálfaolaj, vetiverolaj és az Ylang Ylang olaj.


Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

 

Ára: 52 euró ; ~ 21.500 forint



Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

Esszenciális "parfüm" receptek

doTERRA citrom esszenciális olaj

Melyik Deep Blue terméket válaszd?