Melyik illóolaj diffúzort használjam?


 

Útmutató az illóolaj diffúzorok különböző típusaihoz

Az illóolaj-diffúzor használata egyszerű, kényelmes és problémamentes módja annak, hogy kihasználd az illóolajok előnyeit.

Szeretnéd megtölteni otthonod az illóolajok illatával? Próbáld ki az illóolaj diffúzort.

Szeretnéd munkahelyed vagy irodád felemelő, energetizáló aromákkal megtölteni? Próbáld ki az illóolaj diffúzort.

Segítséget keresel egy nyugodt környezet megteremtéséhez, hogy segítsen gyermekeidnek elaludni? Próbáld ki az illóolaj diffúzort.

Tucatnyi módja van annak, hogy illóolaj diffúzort használj, hogy egyéni környezetet teremts magad vagy családod számára. De melyik illóolaj diffúzor a legjobb? Olvass tovább, hogy megtudj mindent, amit tudnod kell, mielőtt illóolaj diffúzort vásárolsz.

Az illóolaj diffúzorok típusai

Négy különböző típusú diffúzor létezik, többek között:

1. porlasztó illóolaj diffúzorok
2. ultrahangos illóolaj diffúzorok
3. hővel működő illóolaj diffúzorok
4. párologtató diffúzorok

Minden diffúzornak megvan a maga egyedi módszere arra, hogy az illóolajokat a levegőbe juttassa, így Te is megtapasztalhatod az aromaterápia előnyeit. De hogyan döntsd el, hogy melyik működik a legjobban a számodra? Hogy segítsünk eldönteni, melyiket válaszd, lebontottuk, hogyan működnek az egyes diffúzorok, és felsoroltuk mindegyiknek néhány előnyét és hátrányát.

 

Mi az a porlasztó illóolaj diffúzor?

A porlasztó diffúzor nagy sebességű, nyomás alatt álló légáram és sugárfúvóka segítségével apró részecskékre bontja az illóolajat, és nem használ vizet vagy hőt. Amikor az olaj kikerül a diffúzorból, ultrafinom pára formájában kerül a levegőbe. A porlasztó diffúzor által létrehozott finom köd nem változtatja meg az illóolajok kémiai összetételét vagy illatát. Az egész olajat egyszerre permetezi, nem pedig szakaszosan, míg más diffúzorok először az illóolaj könnyebb kémiai összetevőit, majd később a nehezebb összetevőket bocsátják ki. A porlasztó illóolaj diffúzorral a részecskeméret is elég kicsi ahhoz, hogy könnyen belélegezhető és aromaterápiára használható legyen.

A porlasztó diffúzor előnyei: Ezek a porlasztók nem használnak hőt vagy vizet, mégis a teljes olajat eloszlatják a levegőben az optimális aromaterápia érdekében. 

A porlasztó diffúzor hátrányai: Mivel a porlasztó diffúzorok csak az illóolajat használják (nincs más anyag, például víz vagy hő a diffúzió segítésére), sokkal több olajat használnak, mint más diffúzorok. Emiatt a porlasztó diffúzorok használata drágább diffúzortípus, és a beszerzés is drágább lehet, mint más diffúzoroké. Ezenkívül a porlasztó olajdiffúzorok egyes modelljei más diffúzorokhoz képest zajosak.

 

Mi az ultrahangos illóolaj diffúzor?

Ez a népszerű diffúzortípus vizet és elektronikus frekvenciákat használ, hogy az illóolajból és a vízből finom ködöt hozzon létre. Az ultrahangos rezgéseket egy kis korong hozza létre a víz felszíne alatt, amely az illóolajat apró mikrorészecskékre bontja.

Az ultrahangos diffúzor előnyei: Az ultrahangos modellek csak kis mennyiségű illóolajat használnak, és az ultrahangos illóolaj diffúzorban nem használnak hőt a köd előállításához. Ez a módszer diffúzorként és párásítóként is működhet, ami hasznos funkció, ha szárazabb éghajlaton élsz. Az ultrahangos diffúzorokhoz nagyon kevés zaj társul, így tökéletesek éjszakai használatra.

Az ultrahangos diffúzor hátrányai: Az ultrahangos diffúzor pára csak kis része illóolaj, és az illóolaj eloszlatása a helyiség légáramlásától függ. Ha már párásabb helyen élsz, nem biztos, hogy olyan diffúzort szeretnél használni, amely még több nedvességet ad a levegőnek.

Illóolaj diffúzor használatával ideális légkört teremthetsz otthonodban az illóolajok hívogató illatával.


A doTERRA különböző ultrahangos diffúzorral rendelkezik. Mindegyiknek rengeteg előnye van a Te igényeidtől függően, mint például a Pilot illlóolaj diffúzor hordozhatósága, a Brevi illóolaj diffúzorok gyönyörű megvilágítása, vagy a Petal illóolaj diffúzor elegáns kialakítása.

 

Mi az a hő illóolaj diffúzor?

Ahogy a neve is mutatja, a hődiffúzorok hőelemek segítségével segítik az illóolajok cseppjeinek fokozatos elpárolgását a levegőbe. Néha a hő illóolaj diffúzorok vízzel kevert olajat használnak, de sokan csak hővel működnek. Egyes hődiffúzorok nagyon magas hőfokot használnak az erősebb illat érdekében, a legjobb hődiffúzorok azonban nagyon alacsony hőfokot használnak, hogy elkerüljék a diffúzorok kémiai összetevőinek drasztikus megváltoztatását.

A hődiffúzor előnyei: A hővel történő diffúzió gazdaságos, hatékony és csendes módja annak, hogy az illóolaj illatát az egész helyiségben terjesszük.

A hődiffúzor hátrányai: A hő segítségével az illóolajok tulajdonságai molekuláris szinten megváltozhatnak. Ez azt jelenti, hogy az olaj aromás előnyei csökkenhetnek vagy teljesen megváltozhatnak.

 

Mi az a párologtató illóolaj diffúzor?

A párologtató szórás a légáramlást használja az illóolajok aromájának egy adott területen történő terjesztésére. A ventilátor egy szűrőn, például egy zsebkendőn vagy párnán keresztül fújja a levegőt, amely enyhén telített illóolajokkal. A felerősödött levegő hatására az olaj gyorsan elpárolog, és az elpárolgott olajjal együtt a levegőt a helyiségbe és annak környékére fújja.

A párologtató diffúzor előnyei: Az illóolaj illatának gyors elterjedésének csendes módja a szobában.

A párologtató diffúzor hátrányai: A könnyebb illóolaj-összetevők párolognak el először, míg a nehezebb összetevők párolognak el utoljára. Mivel az olaj minden összetevője nem egyszerre terjed, ez a diffúzor nem ideális aromaterápiához.

 

Függetlenül attól, hogy milyen illóolaj diffúzort választasz, az illóolajok aromái hatalmas potenciállal rendelkeznek, hogy jobbá tegyék környezeted. Válassz az igényeidnek megfelelő készüléket!


Pilot ára: 46,25 euró ; ~ 16.900 forint

Petal ára: 43,25 euró ; ~ 15.800 forint

 

Diffúzor vásárláshoz, kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Segítek: 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

doTERRA promóciók 2024. április

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

Illóolaj előállítás: gőzdesztilláció

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Arcmaszk kurkuma olajjal

A teafaolaj felhasználási módjai:

Illóolajok keverésének útmutatója