doTERRA cananga illóolaj

 

A Cananga és Ylang Ylang illóolaj ugyanabból a fafajból származik. A Cananga a Cananga odorata makrofill változata, míg az Ylang Ylang a Cananga ordorata valódi változatosságából származik. A két fajta illóolajban az az elsődleges különbség, hogy a Cananga nagyobb mennyiségben tartalmaz béta-kariofillént.

A trópusi Ázsiában honos Cananga fa sárga virágait évszázadok óta használják a hagyományos gyakorlatokban. Napjainkban az indonézek még mindig Cananga virágokat helyeznek a nászutas párnákra, hogy szimbolizálják a közös élet kezdetét. A Cananga gazdag történelme és hatalmas előnyei nagyrészt a béta-kariofillén magas koncentrációjának köszönhetők, amely helyileg megnyugtató kémiai alkotóelem számos illóolajban, köztük a tömjén, copaiba és az Ylang Ylang. Helyileg alkalmazva a Cananga megújító tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek fiatalíthatják a bőr megjelenését. A Cananga könnyű, virágos illata párologtatva nyugtató és emelő hatású lehet. 

A Ylang Ylang az egyik legnépszerűbb illóolaj a bőr és a haj támogatására, valamint a nyugtató környezet elősegítésére, de tudtad, hogy az Ylang Ylang nem az egyetlen illóolaj, amely a Cananga odorata növényfajokból származik? Az odorata fajnak két sajátos változata van: a genuina és a macrophylla. Míg mindkét változat magas, trópusi fa, amely jellegzetes, lelógó sárga virágokat hoz létre, az ezekből a virágokból desztillált illóolajok meglehetősen eltérőek. Cananga illóolaj, var. macrophylla-ból kivonva, ugyanazokkal az általános wellness előnyökkel jár, mint az Ylang Ylang. Erőteljes hangulatot befolyásoló tulajdonságokkal is rendelkezik, és belsőleg alkalmazható antioxidáns, immunrendszer és sejttámogatás céljából.

Elsődleges előnyei

  • aromája elősegíti a pihentető környezet kialakulását
  • pihentető egy masszázs részeként 

Növényrész: virág (Ezek a virágok keskeny, zöldessárga szirmokkal rendelkeznek. Körülbelül kéthavonta lehet virágot szedni a fáról, de az év legjobb ideje a nyári hónapokban van, főleg június és augusztus között.)

Kinyerés módszere: gőz desztilláció

Aromás leírás: meleg, édes, virágos és fás

Fő kémiai összetevők: β-kariofillén Germacrene D

Egyes illóolajok változatos kémiája az, amely egyedülálló előnyökkel jár, és a Cananga kémiája különösen érdekes. Míg az összetétel a forrástól és a betakarítási gyakorlattól függően változhat, a doTERRA Cananga tartalmaz egy pár érdekes elsődleges alkotórészt, a béta-kariofillént és a germakrént, amelyek sok más illóolajban nem találhatók meg magas koncentrációban. A cananga illóolajat fantasztikus előnyök sokasága és gazdag, édes aromája jellemzi, amely kevésbé virágos, mint a Ylang Ylang. 

β-kariofillén

Bizonyára jól ismered már a csodálatos fitokannabinoidot, a béta-kariofillént, a kémiai összetevőt, amely felelős a copaiba számos csodálatos előnyéért. Míg a béta-kariofillén általában megtalálható más illóolajokban, például a bazsalikomban, fekete borsban és a melissában, a copaiba kivételével, általában kis mennyiségben található meg. A Cananga esetében ez nem így van, mivel a béta-kariofillén kémiai összetételében az egyik meghatározó vegyület. A béta-kariofillén jelenléte azt jelenti, hogy a Cananga erőteljes antioxidáns és sejtek egészségét támogató tulajdonságokkal rendelkezik, ha belsőleg alkalmazzák. Továbbá belsőleg a béta-kariofillén gazdag koncentrációja azt jelenti, hogy a Cananga kiváló illóolaj a stressz érzésének kezelésére.   

Germacrene

A Cananga másik elsődleges alkotóeleme a szeszkviterpén, a germakrén. Az Ylang Ylang-ban és a Yarrow | Pom-ban (cickafark/gránátalma) bőségesen megtalálható germakrén a béta-kariofillénhez hasonló előnyök spektrumát nyújtja. Különösen számos, a belső felhasználást vizsgáló tanulmány kimutatta, hogy a germakrén erősen antioxidáns és támogatja a sejtek egészségét. Más kísérleti tanulmányok azt sugallják, hogy a germacrene aromája elősegítheti a relaxációt. 

Kiszerelés: 15ml

Érdekesség: A Cananga virágokat kora reggel napkelte körül szüretelik, hogy elkerüljék a virágok túl hosszú ideig tartó napnak való kitettségét, ami az illóolaj elpárolgását okozza. Nem sokkal a betakarítás után a virágokat hidrosztillálják az illóolajhoz.

Használata

  • Minden reggel adj 1-2 cseppet egy pohár vízhez, hogy kihasználhasd antioxidáns és sejttámogató előnyét.
  • Párologtasd, ha stresszt vagy szorongást érzel.
  • Adj néhány csepp Canangát egy meleg fürdőbe a kikapcsolódáshoz.
  • Adj 1-2 cseppet egy zöldségkapszulába, és használd belsőleg naponta az immunrendszer általános működésének támogatására.
  • Helyileg vidd fel a hasra vagy talpra, és finoman masszírozd a pihenés elősegítése érdekében lefekvés előtt.  
  • Adj egy-két cseppet a napi hidratáló krémhez, hogy javítsd a bőr megjelenését.
  • Adj néhány cseppet a kéz- és testápolódhoz, majd vidd fel a kívánt helyre egy nyugtató, fiatalító masszázshoz.  
  • Adj néhány cseppet az aromaterápiás ékszeredhez a felemelő aroma érdekében.

Hogyan használd

Párologtatás: Három-négy cseppet használj a választott diffúzorban.

Helyi alkalmazás: Egy-két cseppet vigyél fel a kívánt területre. Hígítsuk hordozóolajjal a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében.

Más olajokkal

 

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.


Cananga illóolaj vásárláshoz, kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Segítek: 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal