A Roseman Egyetem kutatói tanulmányozzák a doTERRA illóolajokat

 
2018-ban a Salt Lake City-i Vivint SmartHome Arénában és Salt Palace Convention Centerben megrendezett doTERRA éves globális konferencián összegyűlt 30 000 résztvevő előtt Dr. Tim Le és Jeffrey Talbot a Gyógyszerészeti Főiskoláról megosztotta a Roseman Egyetem kutatói által az illóolajokkal kapcsolatban végzett vizsgálat legújabb eredményeit.

A Roseman Egyetem egy interdiszciplináris kutatócsoportja az illóolajok hatásainak és minőségének értékelésére szolgáló rendszerszemléletű biológiai megközelítéssel kapcsolatos, vélhetően első ízben végzett mélyreható vizsgálat során egy következetes jelenséget figyelt meg, amelyet "olajhatásnak" neveztek el.

Dr. Talbot szerint az elmúlt két évben a Roseman-csapat a doTERRA-tól függetlenül és a doTERRA tudta nélkül vásárolt doTERRA illóolajokat, és elkezdte tesztelni azokat kutatási modellekben, többek között az anyagcserét, a szájüregi egészséget és az olajok antioxidáns tulajdonságait vizsgáló modellekben. Az eredmények megosztásával kapcsolatban Dr. Talbot elmondta: "Azt találtuk, hogy a doTERRA olajok mindegyike számszerűsíthető és reprodukálható biológiai aktivitással rendelkezik. Meglepetésünkre azonban az volt, hogy nem tudtuk megismételni a biológiai hatásokat az olaj lebontásával és tisztított összetevőinek bevitelével. Bizonyos értelemben megpróbáltunk szintetikusan azonos illóolajokat előállítani, sikertelenül."

A vizsgálatok gyűjteményében a Roseman Egyetem csapata megfigyelte "Az olajhatást": a vizsgált doTERRA illóolajok számos fiziológiai, tudományosan hitelesített kutatási modellben terápiásan releváns sejthatást fejtettek ki. Azt is megfigyelték, hogy a doTERRA illóolajok hatásait nem lehetett megismételni az olajban lévő egyes összetevők bevitelével, ami arra utal, hogy a doTERRA illóolajok biológiai hatásai a teljes olaj tulajdonságai.

Ezeket a megfigyeléseket bemutatták a doTERRA-nak, és a vállalat ezt követően 128 000 dolláros támogatást nyújtott a Roseman Egyetem "Az olajhatás" kutatásának előmozdítására.

A Roseman Egyetem Gyógyszerészeti Főiskoláján dolgozó Dr. Tim Le és Dr. Yasuyo Urasaki posztdoktori kutató szakértelmét felhasználva az "Olajhatást" fejlettebb és szigorúbb vizsgálatoknak vetették alá, hogy tovább jellemezzék az illóolajok sejtszintű hatásait a nanofluidikus proteomika felhasználásával az illóolajok molekuláris ujjlenyomatának proteomikai profilozással történő tanulmányozására.

Dr. Le elmagyarázza: "A proteomika a fehérjék és a szervezetben végzett tevékenységük nagyszabású tanulmányozása. Egyszerűen fogalmazva, a fehérjék aktivitása az egészség és sok esetben a betegségek alapja. Egy rendkívül érzékeny folyamatot alkalmazva a sejtben lévő összes fehérjét elektromos töltés alapján szétválasztják.  Ezután nagyon specifikus antitestekkel keressük a fehérjékben bekövetkező változásokat, amelyek az enzimaktivitásukat szabályozzák".

A technológia lehetővé tette Dr. Le és kutatócsoportja számára, hogy az illóolajok fehérjékre gyakorolt hatását molekuláris szinten, a jelátvitelen keresztül megfigyeljék.

A doTERRA éves globális találkozóján Dr. Le és Talbot megosztotta, hogy az illóolajok nanofluidikai proteomikai molekuláris profiljának megállapításai megerősítették, hogy a doTERRA hatásosan indukálja a terápiás szempontból releváns jelátviteli útvonalakat a sejtnövekedésben és -fiatalításban, az anyagcsere egészségében és az egészséges gyulladásos válaszokban. Ezek a proteomikai profilalkotó vizsgálatok továbbá megerősítették, hogy a doTERRA illóolajok hatásait nem egyetlen fő komponens replikálta, és a különböző versenytársakból származó illóolajok hatása minimális volt.

Dr. Le szerint a kutatás eredményei azt mutatják, hogy az "olajhatás" jelentős következményekkel jár.  Vizsgálatai azt sugallják, hogy az illóolajok minősége a kémia és a biokémia kombinációja, és hogy az illóolajok minőségének teljes körű értékeléséhez biokémiai analitikára van szükség.

Dr. Talbot hozzáteszi, hogy az illóolajok terápiás potenciálja nagymértékben függ az olaj teljes összetételétől. A beszerzés, a feldolgozás és a karakterizáció kritikus fontosságú.

"Dr. Le adatai azt sugallják, hogy az emberi sejtek különbséget tudnak tenni egy természetes eredetű olaj és egy hamisított vagy szintetikusan előállított olaj között, és hogy ez a különbség a sejtek saját fiziológiája segítségével kimutatható" - mondta Dr. Talbot. "Ebben az értelemben Dr. Le módszertana és megközelítése egy biokémiai hazugságvizsgáló tesztet, egy fiziológiai poligráfot jelent."

Végezetül, a minőségi értékelés során Dr. Le szerint a molekuláris és proteomikai profilalkotás gyors, nagy áteresztőképességű platformot biztosít az illóolajok minőségének és hatékonyságának szűrésére. "Ha igazunk van, akkor ez az első olyan, az illóolajokkal kapcsolatos tanulmány, amely a szervezet saját biokémiáját használja fel az illóolajok minőségének jellemzésére."

A doTERRA és más illóolajok kutatása a Roseman Egyetemen folytatódik a Gyógyszerészeti Főiskola által a táplálékalapú gyógyászati termékekben rejlő terápiás lehetőségek feltárásának részeként.

Szerző
Jason Roth
Kommunikációs alelnök
Roseman Egészségtudományi Egyetem
 
 
 
fordította: Komáromi Szabolcs
 
 

Illóolaj vásárláshoz, kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Segítek: 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

doTERRA promóciók 2024. április

Szibériai fenyő illóolaj kölni recept

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

A teafaolaj felhasználási módjai:

doTERRA abode - frissítő keverék