Illóolajok alváshoz


Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

Illóolajok használata az alvás segítésére

Az elalvás és a folyamatos alvás gyakori probléma. Az emberek 33 százaléka nem éri el az ajánlott éjszakai alvásmennyiséget. Bár egyesek talán kísértésbe esnek, hogy megússzák az alváshiányt, az alvás megvonása számos negatív hatással van a szervezetre. Ennek számos oka lehet, többek között a nagyobb stressznek kitett modern társadalom, az elektronika eszközök és az alvással kapcsolatos problémák növekedése. A piacon számos olyan alvássegítő szer van forgalomban, amelyek a probléma enyhítését ígérik, de sok módszernek vannak nem kívánt mellékhatásai. Az illóolajok egyik hatalmas előnye többek között az, hogy természetes, kiegyensúlyozott módon hathatnak az alvásra

Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan használhatod az illóolajokat alváshoz. 

Nyugtató illóolajok

Sok, alváshoz használt illóolaj nyugtató hatású. Az olyan illóolajok, mint a levendula és a bergamott gazdagok linaloolban és linalil-acetátban; mindkét vegyület jól ismert nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik. Ezeket az olajokat aromásan lehet a hálószobában párologtatni, hogy lefekvés előtt nyugodt környezetet teremtsünk. Belsőleg is bevehetők, hogy megnyugtassák az idegrendszert, elősegítsék a relaxációt, és pihentető alváshoz vezessenek. Lefekvés előtt körülbelül 30 perccel két-négy csepp levendula vagy bergamott illóolajat adhatsz olyan gyógyteákhoz, mint a kamilla vagy a citromfű. Alternatívaként, ha nincs kedved meleg italhoz, egyszerűen adj két-négy csepp levendulaolajat egy üres kapszulába, és nyeld le.

A levendulán és a bergamotton kívül számos olaj párologtatható, hogy segítsen megteremteni az elalváshoz szükséges nyugtató környezetet.

doTERRA Balance
doTERRA Air
Koriander
Muskotályzsálya
Melissa
Santálfa
doTERRA Serenity
Kakukkfű
Római kamilla 

Néhány alváshoz használt illóolajat belsőleg kell bevenni az előnyeikhez. A Petitgrain, Vetiver és a római kamilla mind belsőleg is bevehető, hogy segítsen megnyugtatni a testet és felkészülni az alvásra.

 

doTERRA Serenity lágyzselatin kapszula

Az alkalmi álmatlanság enyhítésére vegyél be doTERRA Serenity kapszulát.

A lágyzselatin kapszula tartalmaz levendula illóolajat, L-theanin-t (a zöld teában található aminosav) és növényi kivonatokat, köztük citromfüvet, golgotavirágot és német kamilla kombinációját. Több tanulmány is bizonyítja az összes összetevő jótékony hatását az alvás javítására.

Az L-teanin kifejezetten javítja az alvás hatékonyságát, ami azt jelenti, hogy mennyi ideig alszol. Javítja az alvási latenciát is, vagyis azt az időt, amely alatt elalszol, miután lekapcsoltad a villanyt. Mindkettő fontos az egészséges alvás szempontjából, mivel azok, akik gyorsabban tudnak elaludni, általában nagyobb valószínűséggel alszanak hatékonyan.

 

További tippek az alvás könnyítésére

Étkezz jól. Kerüld a magas szénhidráttartalmú ételeket, amelyek elárasztják az izmokat glükózzal, ami alvás közben önkéntelen izommozgásokat és zavarokat okoz. Ha az éjszakai falatozás elkap, az gyakran azt jelenti, hogy a szervezeted fáradt, így lehet, hogy épp itt az ideje lefeküdni. Ellenkező esetben próbálj meg dióféléket nassolni. A dió fehérjét és zsírt biztosít, ami nemcsak kielégítő, de lassan emésztődik, ami nyugodt alvást biztosíthat. Emellett magnéziumban is gazdagok, amely ásványi anyag segít megnyugtatni az idegrendszert.

Eddz a megfelelő időben, vagy végezz megfelelő típusú testmozgást. A sok testmozgás kordában tartja a testsúlyunkat, de az alvást is segítheti. Hátránya, hogy a lefekvéshez túl közel végzett testmozgás felpörgeti az anyagcserét és a testhőmérsékletet, és megnehezítheti az elalvást. Ha inkább este edzünk, próbáljuk meg, hogy az esti edzés legalább három-négy órával a lefekvés előtt legyen. Vagy változtass az edzésen: a nyújtás és a jóga tökéletes az elme megnyugtatására és a kikapcsolódásra.

Tedd rutinná. Próbálj rendszeres alvási rendet tartani, ugyanabban az időben lefeküdni és ugyanabban az időben felkelni. Ennek a ritmusnak a kialakítása segít szabályozni a szervezet belső óráját, és segíthet jobban aludni.

Kerüld az erős fényt és az elektronikát. Távolíts el minden elektronikai eszközt a hálószobából, beleértve a televíziót, számítógépet és egyéb elektronikus eszközöket. Próbáld meg elkerülni az erős fényt legalább egy órával lefekvés előtt. A sötétség segít a szervezetnek elkezdeni a melatonin, az alvást természetes módon szabályozó hormon termelését.

Hozzon létre egy menedéket az alváshoz. Használj különböző illóolajokat az alváshoz. Gondoskodj arról, hogy hálószobád csendes, sötét és pihentető környezet legyen, amely nem túl meleg és nem is túl hideg. Az ágyad és a párnáid legyenek alátámasztóak, mégis kényelmesek. A szervezetednek időre van szüksége ahhoz, hogy alvó üzemmódba kapcsoljon, ezért a lefekvés előtti utolsó órát töltsd nyugtató tevékenységgel, például olvasással vagy meleg fürdővel.

 


Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA promóciók 2024. április

Szibériai fenyő illóolaj kölni recept

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

A teafaolaj felhasználási módjai:

doTERRA abode - frissítő keverék