doTERRA rózsaszín bors illóolaj - pink pepper

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A rózsaszín bors, bár a színétől eltekintve a fekete borshoz hasonlóan néz ki, a kesudióval áll szoros rokonságban. A "molle", azaz a rózsaszín borsikafa az ősi inkák szent fának tekintették. Az őslakosok a fa minden részét, beleértve a rózsaszín borsszem gyümölcsét is, gyógynövényként használták az egészségügyi szükségletek kielégítésére. A rózsaszín bors illóolaj jól ismert arról, hogy belsőleg alkalmazva segíti az egészséges anyagcserét és immunrendszert. A rózsaszín bors segíthet a szervezet egészséges sejtműködésének és általános sejtegészségének fenntartásában is. A limonén és az α-Phellandren, a rózsaszín bors illóolaj két fő kémiai összetevője nyugtató hatással lehet az idegrendszerre. Ezenkívül a limonén belsőleg alkalmazva segíthet az egészséges vércukor- és koleszterinszint támogatásában, amely már a normál tartományban van.

A rózsaszín bors nevében és külsejében ugyan hasonlít a fekete borshoz, valójában azonban a szömörcefélékhez tartozik. Enyhén gyümölcsös és borsos aromája lágyabb ízt ad, mint a fekete bors esszenciális olaj.

 

Elsődleges előnyök

  • Belsőleg alkalmazva támogathatja az egészséges immunrendszert, emésztőrendszert és légzőszerveket.
  • Belső használata nyugtató hatással lehet az idegrendszerre.
  • Élénkítő ízt adhatsz vele egy pohár víznek vagy csésze teának.
  • Enyhén gyümölcsös és borsos aromájával garantáltan változatosságot és mélységet ad az ízeknek.
  • Akár fekete bors helyett is használható húsok, szószok és egyéb ételek ízesítéséhez. 


Származási hely: Kenya és Peru


Növényi rész: gyümölcs

Kivonási módszer: gőzzel desztillált

Aromás leírás: fűszeres, gyümölcsös, enyhén fás

Főbb kémiai összetevők: Limonén, α-Phellandrén, mircén

Kiszerelés: 5 ml

Érdekesség: Az ősi inkák a rózsaszín borsfa tollszerű leveleinek olaját használták a korai mumifikációs technikákban.
 

 

 

A növényről

Neve ellenére a rózsaszín borsnak semmi köze a közönséges fűszerpaprikához (Piper nigrum), és valójában ugyanabba a családba tartozik, mint a kesudiófa. A rózsaszín borsfa gyorsan növő, szárazság tűrő, örökzöld fa. Akár 13 méter magasra és igen szélesre is megnőhet, ezzel a legnagyobb a schinus fajok közül. Termése sűrű fürtökben nő, több száz bogyóval. A bogyókon kívül a kéreg és a levelek is nagyon aromásak, ha összezúzzák őket.

A rózsaszín bors beszerzése

A doTERRA rózsaszín borsolaj két különböző országból származik: Kenyából és Peruból. A molle vagy rózsaszín borsfa Peruban őshonos, de a brit gyarmatosítók Kenyába is magukkal hozták a fákat. Mindkét országban a gazdák és a szüretelők izgatottak a rózsaszín borsolaj által kínált új, nagyobb gazdasági lehetőség miatt.

A szüretelés igen munkaigényes lehet, mivel a bogyókat a szedés után még aznap le kell desztillálni, hogy megőrizzék olajtartalmukat. Amikor a bogyók zöldből rózsaszínűvé válnak, megkezdődik a szedési folyamat. A rózsaszín borsfák nagyon nagyok lehetnek; a szüretelőknek gyakran fel kell mászniuk az ágakra, hogy leszedjék a bogyókat, vagy meg kell rázniuk őket, hogy a földre essenek, és így gyűjtsék be őket. Innen a bogyókat megtisztítják és összezúzzák, mielőtt gőzpárlaton mennek keresztül. Tudj meg többet a rózsaszín bors beszerzésének történetéről itt: rózsaszín bors betakarítása

A doTERRA rózsaszín borsot a Co-Impact Sourcing segítségével, amely gazdasági lehetőséget és tisztességes árakat biztosít a kistermelőknek és a betakarítóknak.

 

 

Használata

  • Mindannyian találkozunk az élet részeként az álmossággal és az agyi homállyal. Amikor ébernek kell éreznünk magunkat, hogy újra a helyes útra térjünk, párologtassunk vagy lélegezzünk be rózsaszín borsot.
  • Adj két csepp olajat egy pohár vízhez az élénkítő ízhatás kedvéért, s hogy egészséges anyagcserédnek megadhasd a szükséges támogatást.
  • Bolondítsd meg egy kis rózsaszín bors esszenciális olajjal kedvenc húsételed vagy szószaid.
  • Helyettesítsd rózsaszín bors esszenciális olajjal a fekete borsot különféle ételekben.
  • Hozz létre egy nyugtató masszázst egy-két cseppet keverve doTERRA frakcionált kókuszolajjal.
  • Segíthet megnyugtatni az idegrendszert, belsőleg alkalmazva pl. veggie kapszulában.
  • Keverjük össze citrusfélékkel vagy virágolajokkal, hogy élénkítő aromát hozz létre.
  • Fogyasztásakor elősegítheti az egészséges sejtes immunműködést és immunválaszt.
  • A sejtjeink azok az építőelemek, amelyek egész testünket alkotják. Az illóolajokkal kapcsolatban az a csodálatos, hogy testünk e mikroszkopikus, sejtszintű szintjén aktívak. A rózsaszín bors, akárcsak a tömjén, segíthet az egészséges sejtműködés és az általános sejtegészség fenntartásában.


Hogyan használd

Párologtatás: Három-négy cseppet használj a választott diffúzorban.

Belső használat: Hígíts fel egy cseppet 1,2 dl folyadékban.

Helyi alkalmazás: Alkalmazz egy-két cseppet a kívánt területre. Hígítsuk fel vivőolajjal, hogy minimalizáljuk a bőr érzékenységét.

Olajok, amelyek jól keverednek a rózsaszín bors olajjal

A citrusfélék vagy virágos olajok jól keverednek a rózsaszín bors illatával, és élénkítő illatot hoznak létre. Ezen kívül a tömjén, szegfűszeg, eukaliptusz, levendula, fodormenta és a pacsuli mind kiváló választás, ha rózsaszín borsos keveréket szeretnél készíteni. 

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést. 


5 ml-es rózsaszín bors illóolaj ára: 27,25 euró ; ~ 10.600 forint

 


Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA citrom esszenciális olaj

Melyik Deep Blue terméket válaszd?

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj