A 10 legjobb illóolaj a bőröd számára

 


Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

Ha még sosem használtál illóolajokat helyileg, akkor lemaradsz a nyugtató, szépítő hatásukról.

Illóolajok tucatjai nyújtanak nyugtató, tisztító, puhító és tisztító tulajdonságokat a bőrnek, de melyek a legjobbak? Igaz, a preferenciáid és a bőrtípusod befolyásolja ezt, de ez a 10 illóolaj a bőr számára elérhető legjobbak közé tartozik. 



1. Tömjén: Az olajok királyaként ismert tömjén illóolaj nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik a bőr számára. Valójában az ókori egyiptomiak a parfümöktől kezdve a kenőcsökig mindenre használták a gyantát a bőr megnyugtatására. Ez az évszázados tudás hozzájárul a tömjénfa mai modern felhasználásához. Nyugtató és szépítő tulajdonságai helyileg alkalmazva megfiatalítják a bőrt, és segítenek csökkenteni a tökéletlenségek megjelenését.

Hogyan használd a tömjént a bőrünkre?

  • Alkalmazd helyileg, hogy segítsen csökkenteni a bőrhibák megjelenését.
  • Dörzsöld be a kezed egy hosszú, kinti munka vagy kertészkedés után.

 

 


2. Yarrow|Pom: A Yarrow|Pom a cickafark illóolaj és a hidegen sajtolt gránátalma magolaj egyedülálló, szabadalmaztatott keveréke, amely számos erőteljes bőrjavító hatást biztosít. Ez az aktív növényi hatóanyag helyileg alkalmazva revitalizálja az öregedő bőrt. Belsőleg alkalmazva segíthet aktiválni a bőrvédő fehérjéket, amelyek gátolják a rugalmasság lebomlását és elősegítik a kollagéntermelést. 

Bőrnyugtató és puhító tulajdonságainak köszönhetően a Yarrow|Pom kiváló kiegészítője a masszázsolajnak, az arctisztítóknak és bármely bőrápolási rutinnak.

Hogyan használjuk a Yarrow|Pom-ot a bőrünkre?

  • Kombináld kedvenc tisztítószereddel, hogy elősegítse a tiszta bőr megjelenését.
  • Alkalmazz két cseppet az arcodra, mellkasodra, nyakadra és kezedre minden reggel és este.

 

 


3. Levendula: Nemcsak a levendula illóolaj híres nyugtató illatát szeretik az emberek, hanem a bőr számára is csodálatos előnyökkel jár. Helyileg alkalmazva a levendula képes tisztán és egészségesen tartani a bőrt és a fejbőrt. A kisebb bőrirritációkat is enyhítheti. 

Bónuszként a levendula illata elősegíti a jó éjszakai pihenést elősegítő környezet kialakulását, így a bőrnyugtató illóolaj lefekvéskor történő használata a pihenés terét teremtheti meg.

Hogyan használjuk a levendulát a bőrünkre?

  • Tarts kéznél egy üveggel, hogy megnyugtassa az alkalmi bőrirritációkat.
  • Adj néhány cseppet a meleg fürdőhöz, hogy megnyugtassa a bőröd.



4. Teafa: A teafa illóolaj több mint 90 különböző természetes vegyületet tartalmaz, és korlátlanul alkalmazható. Tisztító tulajdonságairól híres, és a bőr tisztítására és az egészségesnek tűnő arcbőr támogatására használható. A teafa az alkalmi bőrirritációkra is hatásos, nyugtatja a bőrt. A Verage bőrápoló kollekció egyik fő összetevője, mivel a bőr számára erőforrásnak számít.

Hogyan használjuk a teafát a bőrünkre?

  • Alkalmi bőrirritációk esetén alkalmazz egy-két cseppet az érintett területekre.
  • Kombinálj egy-két cseppet arctisztítóval a további tisztító hatás érdekében, vagy borotválkozás után vidd fel a bőrödre.

 

 

5. Helichrysum: A mézédes Helichrysum (olasz szalmagyopár) illóolaj a bőr megújulásáról ismert. A Helichrysum az arcbőr egyik kedvence, és gyakran szerepel az öregedésgátló termékekben. Elősegíti az egészséges, ragyogó bőrt, és csökkenti a ráncok, vonalak és foltok megjelenését.

A Helichrysum elsődleges összetevője a neril-acetát, amely kísérleti kutatások szerint hatékonyan csökkenti a bőrirritációt. A neril-acetát támogatja az egészséges megjelenésű bőrt, és csökkenti a foltok és ráncok megjelenését. A Helichrysum illóolaj acetofenonokban és floroglucinolokban is gazdag - olyan anyagokban, amelyek helyileg alkalmazva támogatják az egészséges kinézetű bőrt.

Hogyan használjuk a Helichrysumot a bőrünkre?

  • Alkalmazd az arcodra, hogy csökkentse a ráncok megjelenését és elősegítse a ragyogó, fiatalos arcszínt.
  • Keverj össze néhány cseppet levendula illóolajjal és frakcionált kókuszolajjal a borotválkozási dudorok enyhítésére.



6. Bergamott: Dél-Olaszországban a bergamottot évszázadok óta használják az arcbőr fiatalítására. Bár a bergamott illóolaj illata kellemes és felemelő, tisztító tulajdonságokkal is rendelkezik, ezért ma már gyakran használják bőrápolásra. Ha a bergamottot helyileg használod, ügyelj arra, hogy a felvitel után 12 órán át kerüld a napfényt vagy az UV-sugarakat.

Hogyan használd a bergamottot a bőrödre?

Adj egy cseppet a frakcionált kókuszolajhoz, és használd arctisztítóként.

Zuhanyzás közben vidd fel a bőrödre, és lélegezd be mélyen, hogy megtapasztald a nyugtató illatot, miközben élvezheted a bőrtisztító előnyöket is.

 

7. Jázmin: A jázminvirágok finom illata a romantikára, az eufóriára, az örömre és a pompára emlékeztet. A jázmin illóolaj számos kiemelkedő bőrjótékony hatást biztosít. Elősegíti az egészséges megjelenésű, ragyogó bőrt, és csökkenti a bőrhibák megjelenését. A fejbőrre is alkalmazható a bőr táplálásának elősegítésére. 

Hogyan használjuk a jázmint a bőrünkre?

  • Alkalmazd a bőr tökéletlenségeire naponta kétszer.
  • Használd a Touch formát az egészséges megjelenésű, ragyogó arcbőr elősegítésére.



8. Szantálfa: A szantálfa illóolaj a szantálol nevű kémiai összetevőjének köszönhetően szépíti a bőrt. Helyileg alkalmazva a szantálfa minimalizálhatja a bőrhibák megjelenését. A szantálfa nagyszerű illóolaj, amelyhez akkor nyúlhatsz, ha a sima, egészségesnek tűnő arcbőrt szeretnéd elősegíteni.

Hogyan használjuk a szantálfát a bőrünkre?

Adj egy-két cseppet kedvenc hidratáló krémedhez vagy éjszakai krémedhez a sima, ragyogó bőrért.

Bőröd táplálásához és megfiatalításához tölts meg egy nagy tálat gőzölgő vízzel, majd egy-két cseppet kenjen az arcodra, fedd be a fejed egy törölközővel, és helyezd magad a víz fölé.



9. Rózsa: A rózsa illóolaj egzotikus és magával ragadó illatával megszépíti a bőrt, így a Föld eme exkluzív ajándéka elengedhetetlen kelléke a szépségápolási rutinodnak. A rózsa segíti a bőr nedvességtartalmának kiegyensúlyozását. És mivel összehúzó tulajdonságokkal rendelkezik, helyileg alkalmazva segít csökkenteni a bőrhibák megjelenését.

Hogyan használd a rózsát a bőrödre?

  • Használd naponta kétszer az érintett területeken, hogy csökkentsd a bőrhibák megjelenését. 
  • Alkalmazd a Touch formát az arcodra lefekvés előtt, hogy elősegítse a sima arcbőr kialakulását.

 

 

10. Római kamilla: A római kamilla illóolaj helyileg alkalmazva nyugtató hatással lehet a bőrre. Kellemes illata és a bőrre gyakorolt jótékony hatásai miatt gyakran megtalálható arckrémekben, hajfestékekben, samponokban és parfümökben. További előnye, hogy ha római kamillát használsz a bőrödön, a kellemes illat több órán át megmarad. A római kamilla illata édes, virágos, gyógynövényes és nyugtató.

Hogyan használjuk a római kamillát a bőrünkre?

  • Adj egy cseppet a kedvenc hidratáló krémedhez.
  • Kombináld egy illatmentes testápolóval, és lefekvés előtt vidd fel a lábadra.




Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

A teafaolaj felhasználási módjai:

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

doTERRA promóciók 2024. április