Citrus Twist illóolaj keverék

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

Élvezd ezt a friss, édes illatot, bárhová is sodorjon a nap. A Citrus Twist kifejezetten párologtatásra kifejlesztett. Az üvegből más illatú, mint párologtatva. Amikor kinyitod a Citrus Twist üvegét, és belélegzed az illatot, az kifejezetten fűszeres. Párologtatóban azonban a vadnarancs veszi át a színpadot. A Citrus Twist illata ragyogó napsütéses, a gyömbér meleg alapjával. Nyugtató, pihentető és felemelő illata egyedülállóan a vadnarancs, citromfű, gyömbér, gyömbérkivonat és litsea illóolajok gyönyörű kombinációjával készült. A Citrus Twist segít pozitív környezetet teremteni egy olyan aromával, amely bármely helyiséget feldob és felfrissít. Élvezd ezt a különleges, korlátozott ideig kapható doTERRA illóolajkeveréket minden évszakon és napon keresztül.

Az illóolajok párologtatása az egyik legjobb módja az illóolajok megtapasztalásának. Ez a keverék olyan mélységgel és összetettséggel rendelkezik, amit nem minden diffúzor keverék mondhat magáénak. Fiatalítsd meg a rutinod egy kevésbé hagyományos, de nem kevésbé csábító citrusos keverékkel.

A citrusfélék illata a nyár csodálatos képét idézi fel: a tengerparton fekvés egy limonádéval, biciklizés a napsütésben, futás az öntözőrendszeren keresztül, és jégkrémevés naplementekor. Nos, úgy döntöttek, hogy ezeket a hihetetlen érzéseket fogják és palackba zárják.

 

Összetevők: 

vadnarancs

citromfű

gyömbér

litsea

gyömbér kivonat

Aromás leírás: citrusos, édes, fűszeres

Kiszerelés: 15 ml 


Vadnarancs

Az egyik legfinomabb, lédús illatú citrusolaj, a vadnarancs a rajongók kedvence. Amikor ezt a keveréket párologtatjuk, a vadnarancs erőteljesen és édesen hat.

Citromfű

Illata miatt a citromfű a citromról kapta a nevét, de valójában egyáltalán nem citrusolaj. Az olaj egy trópusi fű növény leveleiből és szárából származik. Gyógynövényes, citromos illata van.

Litsea

A citromfűhöz hasonlóan a litsea is a citromhoz hasonló illatú; valójában azonban egy bokorszerű örökzöld fa. Az illóolaj a növény terméséből származik.

Gyömbér

A gyömbér lágy, fűszeres tónust kölcsönöz a Citrus Twistnek. Melegséget kölcsönöz a keveréknek anélkül, hogy akadályozná a citrusfélék frissítő, vidám jegyeit.  

Gyömbér kivonat

CO2-kivonatként a gyömbér kivonat kissé más minőséget kölcsönöz a keveréknek, mint a gyömbér illóolaj. A CO2-kivonat megőriz néhány más összetevőt, mint a valódi, desztillált illóolaj, ami egyedi előnyöket és az aroma változatosságát eredményezi.

 

Használata

  • 4-5 cseppet tegyél a párologtatóba, hogy kellemes légkört teremtsen reggel.
  • Kezdd a reggeled egy pillanatnyi elmélkedéssel. Meditáció közben lélegezd be a Citrus Twist pihentető, felemelő illatát, miközben pozitív megerősítéseket ismételgetsz.
  • Adj 1-2 cseppet egy autós párologtatóba vagy vattapamacsba dugva az autó szellőzőjébe, hogy édes, frissítő illatot érezz útközben.
  • Készítsd el saját citrus illóolajos ágyneműpermeted! Recept lejjebb. 

 


 

Hogyan használd

Párologtatás: Használj négy-öt cseppet az általad választott diffúzorban.

Helyi alkalmazás: Hígíts fel 1 cseppet 5-10 csepp vivőolajjal, a bőr érzékenységének minimalizálása érdekében.

Mivel párosítsd

Muskátli, eukaliptusz, doTERRA Balance, fahéj és ilang ilang esszenciális olajokkal.

 

 

Citrus Twist ágyneműpermet

Hozzávalók: 

120 ml víz

3 evőkanál csodamogyoró vagy denaturált etil-alkohol 

20-30 csepp Citrus Twist 

150 ml-es szórófejes palack 

Elkészítés:
 

1. Öntsd a csodamogyorót vagy denaturált etil-alkoholt egy kis áttetsző vagy borostyán színű szórófejes palackba. 

2. Add hozzá az esszenciális olajat, csavard rá a tetejét a palackra és rázd jól fel. 

3. Vedd le a tetőt, adj hozzá vizet, tedd vissza a tetőt, és rázd tovább, amíg teljesen össze nem keveredik. 

4. Permetezd finoman a párnákra vagy a frissen mosott ágyneműre. A legjobb eredmény érdekében minden permetezés előtt rázd fel.
 

 

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést. A termék felvitelét követően legalább 12 órán át kerüld a napfényt vagy UV-sugárzást.



 

 

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!


 

A narancs története

Senki sem tudja pontosan, hogy mikor termesztették először a narancsot, de úgy vélik, hogy az ókori Kínából származik. A legkorábbi említés az édes narancsról a kínai irodalomban található, i. e. 314-ben.

És népszerűségük csak nőtt. 1987-ben a narancsfák a világ legtöbbet termesztett gyümölcsfái közé tartoztak. 2012-ben pedig az édes narancsok, amelyek közül a mi vadnarancsunk is származik, a citrusfélék termelésének mintegy 70 százalékát tették ki. És ha ez nem lenne elég, hogy megmutassuk, mennyire népszerű, 2017-ben 73 millió tonna narancsot termesztettek világszerte. 

A narancsot a történelem során különböző helyeken is láthatjuk felbukkanni. Nagy Sándor hódításainak köszönhetően került a narancs Európába. És az Európába való bevezetése miatt kerülhetett kapcsolatba a gyümölccsel majdnem kétezer évvel később Nostradamus is. 

Nostradamust természetesen úgy ismerheted, mint aki prófétai és jövendölő könyveket írt. De azt tudtad, hogy írt egy értekezést is, melynek címe: Értekezés a kozmetikumokról és konzervekről? És ebben az írásban leírja, hogyan lehet a narancs virágait és termését kozmetikumok készítésére használni.

 

Narancs a görög mítológiában

Mindezek előtt a narancsot az ókori görög Herkules mítoszában látjuk megjelenni. Eurüsztheusz 11. feladatként azt mondta Herkulesnek, hogy el kell lopnia az aranyalmát Héra gyümölcsöséből, amelyet "Hesperidák kertjének" neveznek.

A legenda szerint, amikor Zeusz és Héra házasságára került sor, a különböző istenségek nászajándékokkal érkeztek. Közülük Gaia istennő nászajándékként olyan ágakat hozott, amelyeken aranyalmák nőttek. Később úgy gondolták, hogy az aranyalmák valójában narancsok lehettek, amely gyümölcs a középkor előtt ismeretlen volt Európában és a Földközi-tenger térségében.

E feltételezés alapján a görög botanikai név, amelyet az összes citrusfaj számára választottak, a Hesperidoeidē volt. És még ma is a narancs gyümölcsének görög szava a portokáli, az ibériai Portugália országa után, amelynek közelében a Hesperidák kertje termett. 

Az édes narancs használata

Az édes narancs, vagy Citrus sinensis, a világ egyik legfontosabb terménye. Elsősorban friss levének kinyerésére és fogyasztására használják. Emellett a melléktermékeiben és hulladékaiban található kémiai vegyületek miatt az édes narancsot az egészségügyi előnyei miatt is tanulmányozták, így a Citrus Twist keverék édes kiegészítője. 

 

A citromfű története

Ezután a Citrus Twist citromfű olaját nézzük meg. A citromfű olyan trópusi régiókban őshonos, mint Afrika, Ázsia, Délkelet-Ázsia, Ausztrália és Óceánia. És számos hagyományos ázsiai konyha fontos összetevője.

Ez a fűszernövény nagyon fontos összetevő olyan kultúrákban, mint Vietnam és Thaiföld, ahol számos leves alapját és ízesítőanyagát adja. Olyan országokban, mint India, Kína és Thaiföld, italok és desszertek ízesítőanyagaként használják.

A citromfű illata friss és könnyed, citromos citrusfélékre emlékeztető illattal, annak ellenére, hogy ez egy fűféle. A Gramineae családba tartozik, amelybe a Citronella és a Palmarosa is tartozik. Kellemes illata miatt nagyon hasznos a parfümökben, szappanokban és kozmetikumokban.

Citromfű és Hoodoo

A hoodoo-ban a citromfű a Van Van olaj elsődleges összetevője, amely az egyik legnépszerűbb varázslatokban használt olaj. A Van Van olaj egy régi hoodoo-formula, amelynek célja, hogy eltávolítsa a gonoszt, mágikus védelmet nyújtson, és megnyissa az utat az új kilátások felé, a balszerencsét jóra változtassa, valamint megerősítse az amuletteket és a bűbájokat. Ez a legnépszerűbb New Orleans-i hoodoo-recept.

A citromfüvet ebben a készítményben és önmagában is használják a hoodoo-ban, hogy megvédjen a gonosztól, spirituálisan megtisztítsa a házat, és szerencsét hozzon a szerelmi ügyekben.

A citromfű használata

A főzés és a testápolási termékek mellett a citromfüvet a történelem során a hagyományos gyógyászatban is használták. Indiában már régóta használják a hagyományos gyógyászati eljárásokban.

Latin-Amerikában pedig gyakran főztek teát a fűből, hogy kihasználják jótékony tulajdonságait. A fű leveleit is rágták, vagy a nedvéből borogatást készítettek, amelyet különböző egészségügyi helyzetekben használtak.

A citromfüvet ma is használják Kubában és a Karib-térségben a természetes wellness megoldások részeként.

 

 

A gyömbér története

Most járjuk körbe a gyömbért. A gyömbér növénynek több mint ezer faja létezik ma a világon. De tudtad, hogy a gyömbér kultúrnövény? A kultigén olyan növényfaj vagy fajta, amelyet csak termesztésben ismernek, ami azt jelenti, hogy nincs ismert vad őse. Tudjuk, hogy a gyömbér Délkelet-Ázsia szigetéről származik, és hogy vadon nem létezik. 

És bár leggyakrabban gyömbérgyökérnek nevezik, valójában egyáltalán nem gyökér. Ez egy úgynevezett rizóma, ami egy növény föld alatti szárát jelenti.

A gyömbér és az ausztronéziai népek

A gyömbérgyökér felhasználásának egyik legrégebben feljegyzett története az ausztronéziai népek, pontosabban az ausztronéziai nyelvet beszélő népek közé tartozik. Ezek a népek Tajvan, Délkelet-Ázsia szigetein, Mikronéziában, Új-Guinea partvidékén, Melanézia szigetén, Polinéziában és Madagaszkáron élő különböző népek nagy csoportja, amelyek az ausztronéz nyelveket beszélik.

A gyömbért az ausztronéziai terjeszkedés során, i. e. 5000 körül kezdődően, kenupalántaként vitték magukkal az utazásaik során. Ők hozták be a Csendes-óceáni szigetekre a történelem előtti időkben, jóval más civilizációkkal való kapcsolatfelvétel előtt.

A rizómákat és a leveleket ételek ízesítésére használták, vagy közvetlenül fogyasztották. A leveleket szőnyegek szövésére is használták. E felhasználási módokon kívül a gyömbérnek vallási jelentősége is volt az ausztronéziaiak körében, mivel a hagyományos gyógyászatban használták, és a szellemektől való védelem kérésére. Az ausztronéziai hajók megáldásakor is használták.

A gyömbér használata

Az indiai konyhában a gyömbér kulcsfontosságú összetevő, és szerepet játszik a hagyományos ájurvédikus gyógyászatban, amely a világ egyik legrégebbi gyógyászati rendszere, és mind a mai napig India egyik hagyományos egészségügyi rendszere. 

A gyömbért számos formában használják. Például nyersen, zúzva vagy porítva a világ kultúráinak konyhai gyakorlatában. Koreától Franciaországon át a Fülöp-szigetekig az emberek szerte a világon beleszerettek a gyömbér illatába, ízébe és jótékony hatásaiba.

A Citrus Twist keverékben lévő gyömbér szórakoztató fűszerességet kölcsönöz, ami tökéletessé teszi ezt a keveréket minden alkalommal.

 


Litsea története

A Litsea lehet az az olaj ebben a keverékben, amelyet talán a legkevésbé ismersz. A Lauraceae családba tartozik, amelybe a valódi babér és rokonai tartoznak, bár ez egy nagyon széles család, amelybe a babérlevelektől az avokádóig minden beletartozik. 

A Litsea cubeba - közismert nevén may chang, kínai bors vagy hegyi bors - egy kis fa, amely Dél-Kínában és a trópusi Délkelet-Ázsiában honos. A fa halvány, citromillatú virágokat és apró, paprikára emlékeztető gyümölcsöket hoz, innen származik a beceneve is. Bár Dél-Kínában és a trópusi Délkelet-Ázsia más részein őshonos, leginkább Japánban, Tajvanon és Kínában termesztik.

A litsea használata

A növény előnyei és tulajdonságai már évezredek óta ismertek. A tajvani őslakosok hagyományos egészségügyi gyakorlataikban, valamint a hagyományos kínai orvoslásban is használják. 

A litsea illóolaj csak az 1950-es években került be a nyugati világba, amikor is jó citrálforrásnak találták. Miután eljutott a nyugati kultúrába, széles körben kezdték használni illatanyagokban, ízesítőkben és szappanokban. 

És nagyon örülünk, hogy a litsea továbbra is nyomot hagyott a világ kultúráiban, és most egy friss fényességgel járul hozzá ennek a szórakoztató keveréknek a befejezéséhez: Citrus Twist, a tökéletes nyári társ.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg