Ciprus esszenciális olaj - doTERRA Cypress


Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A Dél-Európában és Nyugat-Ázsiában őshonos ciprus illóolaj magas, örökzöld fákból származik. A ciprusnak friss, tiszta illata van, amely energizáló és frissítő. A ciprusolajat gyakran használják a gyógyfürdőkben és a masszázsterapeuták. A ciprus monoterpéneket tartalmaz, ami jótékonyan hat a zsíros bőrre. A ciprus egyik fő kémiai vegyülete és monoterpénje, az α-pinen, segít csökkenteni a bőrhibák megjelenését. A ciprusban található monoterpének jótékonyan hatnak a zsíros bőrre és a bőr általános egészségére. Földelő hatása is van, ezért népszerű olaj, amelyet átmeneti vagy veszteséges időszakokban diffúzióval használunk. Képes a kedélyeket kiegyensúlyozni és fokozni is egyszerre. A ciprus üdítő, fás aromája pihentető hatású. 

A ciprusfák a világ különböző pontjain teremnek, de mi Kenyából szerezzük be a ciprusolajat. Azzal, hogy Kenyát választjuk, számos kisbirtokos gazdálkodót támogatunk az ország vidéki területein, miközben a legjobb minőségű illóolajhoz jutunk.
 

Elsődleges előnyök

  • A ciprusolaj segít a zsíros bőrrel járó tünetek kezelésében.
  • Számos egyéb alkalmazási módja mellett a ciprus esszenciális olajat többek között regeneráló és felemelő hatású aromájáért használják.
  • A közérzetre gyakorolt serkentő, mégis kiegyensúlyozó hatása miatt jól hasznosítható hangulatkezelési célokra.
  • Fiatalító hatású aromájának és a bőrre gyakorolt jótékony tulajdonságainak köszönhetően a ciprus esszenciális olajat sparészlegek és masszázsterapeuták is széles körben alkalmazzák. 
  • Citrusolajokkal együtt párologtatva felemelő illatú.

 

 


Származási hely: Kenya, Spanyolország, Marokkó 



Növényi rész: cupressus ága/levele (sempervirens és lusitanica faj) A tömjén és copaiba olajokhoz hasonlóan a ciprus illóolaj is több faj keveréke: cupressus sempervirens és cupressus lusitanica. A két ciprusfaj használata nemcsak megszilárdítja a fenntartható forrást, hanem javítja és felerősíti az olaj tulajdonságait és előnyeit.



Kivonási módszer: vízgőz-desztilláció

Aromás leírás: tiszta, friss, fás, gyógynövényes

 


Főbb kémiai összetevők: α-pinen, δ-3-karén

A ciprus illóolaj magas limonén - a citrusfélék illóolajainak kulcsfontosságú összetevője - és karén tartalommal rendelkezik, amelyek a ciprus illóolajban egyesülve intenzív tisztító tulajdonságokkal, valamint jellegzetesen földelő, mégis élénkítő aromával rendelkeznek.

Kiszerelés: 15 ml

Érdekesség: A ciprusfákat gyakran használják a temetők parkosításában, mert történelmileg a gyász és a remény szimbólumának tekintik. Vincent van Gogh leghíresebb művén, a Csillagos éjszakán egy éjszakai temetői jelenet előterében egy ciprusfapár látható. 


A növényről

A tájépítészetben gyakran használt ciprusfa évelő, örökzöld. Meghatározó jellemzői a fa felálló és magas formája. Ezek a fák kivételes, 18-25 méter magasra is megnőhetnek. A ciprusfa lombja sötétzöld és pikkelyszerű. A fa 4 cm átmérőjű tobozokat is termel. Ezek a tobozok fásak és pikkelyesek, és általában két év alatt érnek be. A ciprusfa eredete a mediterrán térség és Nyugat-Ázsia.

 


Használata

  • Egy-egy hosszabb távú futás előtt alkalmazz ciprus esszenciális olajat lábfejeden és lábszáradon, hogy feltöltse energiával.
  • Párologtasd lime illóolajjal az élénkítő illatért.
  • Alkalmazz két-három cseppet a mellkasra, hogy elősegítsen a vitalitás és az energia fokozására.
  • Keverd össze a ciprus és a grapefruit illóolajat vivőolajjal egy élénkítő masszázshoz.
  • Adj egy-két cseppet tonerhez vagy arcvízhez, hogy javítsa a a zsíros bőr megjelenését.
  • Töltsd meg otthonod a friss erdei levegő illatával: két csepp ciprusolaj, három csepp szibériai fenyőolaj és egy csepp cédrusfa frissítő, fás illatért.
  • Add 100 g keserűsó és egy csepp ciprusolaj elegyét egy kád forró fürdőhöz, ha pihentető, ellazító élményre vágysz.

 

Hogyan használd

Masszázshoz keverj össze belőle 5 cseppet 10 ml hordozóolajjal.

Fürdőhöz keverj össze belőle 5 cseppet 5 ml hordozóolajjal.

Illatszerként keverj össze belőle 1 cseppet 10 csepp hordozóolajjal. 

Csak külsőleges használatra. 

 

 

 

Olajok, amelyek jól keverednek a ciprus illóolajjal

A ciprusolaj jól keveredik olyan citrusolajokkal, mint citrom, lime és vadnarancs, valamint más olajokkal, mint a bergamott, muskotály zsálya, tömjén, borókabogyó, levendula, majoránna, rozmaring és a szantálfa.


Kapcsolódó bejegyzés: ciprus beszerzése Kenyából

 

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést. 


 

 



Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg