Rózsa, az olajok királynője

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A Rosa damascena, közismertebb nevén a damaszkuszi rózsa, egy kis cserje, amelynek tüskés szárai vannak. Eredetileg a szíriai fővárosból, Damaszkuszból származik, és számos tulajdonsága miatt nagyon keresett. Mielőtt a nap Bulgáriában felkelne a horizonton, a mezőkön munkásokat lehet találni, akik a Rosa damascena finom virágait szüretelik. A munkaigényes termelési folyamat nagyon alacsony hozammal jár; több mint 10 000 frissen szedett rózsavirág szükséges egyetlen 5 ml-es üveg rózsa illóolaj előállításához. Mivel a szirmok annyira finomak, a lepárlási folyamatnak még a virág szedésének napján meg kell történnie. Ebből a munkából származik az édes virágos illatáról ismert, gyönyörű és romantikus illóolaj. Párologtasd a rózsa illóolajat, hogy feldobja a hangulatod; a virágos virágillat a szeretet, a gondoskodás és a vigasz érzését kelti.

Az „olajok királynője”-ként is emlegetett rózsa esszenciális olaj a világ egyik legértékesebb olaja. A rózsaszirmok olyan édes, virágos aromát adnak, amelyet a parfümök és az esszenciális olajok iparágában egyaránt nagyra becsülnek. A rózsa esszenciális olajat a nap bármely szakában alkalmazhatod a pulzuspontokon, amikor a hangulatod javító aromára vágysz. Kiváló a bőr nedvességtartalmának kiegyensúlyozására, csökkenti a bőrhibák megjelenésének arányát, és hozzájárul az egészséges és egyenletes bőrtónus kialakulásához. A rózsa esszenciális olaj a nyakon és csuklón is alkalmazható, ha azt szeretnéd, hogy egy csodásan romantikus, egyedi illat lengjen körbe.

A rózsa a szerelem, a szépség és a csábítás jelképe, a rózsát évezredek óta imádják. A perzsák a középkorban tökéletesítették a rózsavíz és a rózsa illóolaj lepárlását, és a rózsa Európa-, Ázsia- és Közel-Kelet-szerte híres lett az arcszínt javító képességéről. Ma a rózsabokrok világszerte jól ismert dísznövények, a rózsa illóolaj pedig a csúcskategóriás testápolók, illatszerek, kozmetikumok és táplálkozási termékek dísze. 

A világon több száz rózsafaj létezik. A damaszkuszi rózsa (Rose damascene) Ázsiából származik, és kiváló illata, ritkasága és figyelemre méltó érzelmi hatásai miatt az egyik legkívánatosabb rózsa. A damaszkuszi rózsa illata kényeztető és pihentető. Azt is mondják, hogy fiatalító hatású.

 

Elsődleges előnyök

  • A rózsa esszenciális olajnak hangulatjavító tulajdonságokat kínáló, édes, virágos aromája van.
  • Segít kiegyensúlyozni a bőr nedvességtartalmát, hogy mindig a legszebb formád hozhasd.
  • Csökkenti a bőrhibák megjelenését.
  • Hozzájárul az egyenletes bőrtónushoz és az egészséges arcbőrhöz. 




Származási hely: Bulgária

Növényi rész: virág 


Kivonási eljárás: gőzdesztilláció (5 ml rózsaolajhoz, 10.000 rózsavirágra van szükség. A 10 ml-es Touch kivitelben 1400 rózsavirágból származó illóolaj van)

Aroma jellemzői: virágos, édes, földes



Legfőbb kémiai összetevők: citronellol, geraniol, nonadekán, nerol

Kiszerelés: 5 ml

Érdekesség: Mivel a rózsaszirmok annyira érzékenyek, a lepárlásnak ugyanazon a napon kell történnie, mint amikor a virágot betakarítják

A középkori Perzsiában (a mai Iránban) Avicenna (Kr. u. 980-1037), egy perzsa orvos sokat írt az egészségről és a wellnessről, és őt tartják az aromaterápia atyjának, ahogyan ma ismerjük. Különböző desztillációs módszerekkel próbálkozott virágok felhasználásával, és végül sikerült izolálnia a rózsa illatát, valamint rózsavizet előállítania.  



Használata

  • Vigyél fel belőle a nyakadra és a csuklódra, ha szeretnéd, hogy egy személyre szóló, édes, virágos illat lengje körbe.
  • Egy mozgalmasan telt nap végén használd egy felemelő és tápláló masszázshoz.
  • Építsd be esti bőrápolási rutinodba, hogy segítsen helyreállítani bőröd nedvességtartalmát.
  • Alkalmazd a problémás területeken naponta kétszer a bőrhibák megjelenésének csökkentése érdekében.
  • Vegyíts egy-két cseppet az általad választott doTERRA hidratáló krémmel, és vidd fel az arcra, nyakra és dekoltázsra.
  • Párologtasd reggelente az energia és vitalitás érzésének elősegítésére. 
  • Lélegezd be a rózsaolaj illatát a nyugtató aroma érdekében, amikor a stressz vagy az aggodalom megakasztja a napod, alkalmazd a doTERRA Touch-ot a szív- és pulzuspontjaidra. 
  • Ajándékozd meg magad kényeztető luxussal, amikor a legnagyobb szükséged van rá, ha egy-két csepp rózsa illóolajat adj egy meleg fürdőhöz.

Hogyan használd

Párologtatva: Cseppents három vagy négy cseppet egy tetszőleges párologtatóba.

Helyileg: Vigyél fel belőle egy-két cseppet a kívánt területre. A bőrérzékenység minimálisra csökkentése érdekében hígítsd hordozóolajjal, vagy használd a Touch verziót.

 

Rózsával jól keveredő illóolajok

A rózsa illata harmonikusan párosul más virágos illóolajokkal, például a doTERRA Neroli olajjal, a doTERRA Magnólia olajjal, a doTERRA Jázmin olajjal, levendula olajjal és a geránium olajjal. 

 

A rózsa számos doTERRA keverékben szerepel

Néhány ezek közül: doTERRA Console, Salubelle és Whisper.

 


doTERRA Rose Touch

A Rose Touch az egzotikus bolgár damaszkuszi rózsa illóolaját és a frakcionált kókuszolajat ötvözi egy elegáns, hamisítószerektől és mesterséges összetevőktől mentes roll-on üvegben.

 

A Rose Touch megfizethető és kényelmes formában biztosítja a rózsa esszenciális olajnak, a világ egyik legértékesebb esszenciális olajának előnyeit. Frakcionált kókuszolajjal hígítva az érzékenyebb bőrűek számára is alkalmazható. 

Aroma jellemzői: virágos, szárazan édes

Alkalmazása helyileg: vidd fel a kívánt területre.

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

Kapcsolódó bejegyzések:

Rózsa betakarításának folyamata

Új rózsa lepárlóüzem épül Bulgáriában

 

 doTERRA rózsa termékei

- 5 ml-es esszenciális rózsaolaj

- 10 ml-es Rose Touch (rózsaolaj + kókuszolaj)

- 100 ml-es kézkrém (ezen termék megvásárlásával a doTERRA Alapítványát támogatod)

 

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

A teafaolaj felhasználási módjai:

Esszenciális "parfüm" receptek