Articsóka-spenót pizza recept
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.Ha a nehéz, zsíros ételek a gyengéd, amikor eljön a vacsoraidő, van egy tökéletes receptünk, amely segít, hogy a dolgok könnyedek és egészségesek maradjanak - anélkül, hogy az ízt feláldoznád. Ez az articsókás spenótos pizza rozmaringolajjal és citromolajjal biztosítja a keresett finom ízt anélkül, hogy utána elnehezültnek éreznéd magad.
Kevesebb mint 20 perc alatt elkészül, és máris ínycsiklandó pizzához juthatsz, ami miatt nem lesz bűntudatod.
Hozzávalók a pizzához
pizzatészta (bolti vagy házi)
2 teáskanál olívaolaj
¼ teáskanál olasz fűszer
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
5 dkg apróra vágott friss spenót
1½ apróra vágott póréhagyma
⅓ csésze fehér bab
390 g konzerv articsókaszívek (negyedelt)
szeletelt friss mozzarella
só és bors ízlés szerint
Hozzávalók az öntethez
1 teáskanál citromlé
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
2 csepp rozmaring illóolaj
2 csepp citrom illóolaj
1 gerezd fokhagyma
⅓ csésze krémsajt
½ csésze fehér bab (a cannellini nagyszerűen működik)
só és bors ízlés szerint
tej a szósz hígításához, ha szükséges
Útmutató
1. Melegítsd elő a sütőt 280 °C-ra. (Ha a sütő nem megy ilyen magasra, akkor az 260 °C is megfelel.) Helyezz egy pizzakövet a sütő felső középső rácsára.
2. Készítsd el a pizzatésztát a recept utasításai szerint.
3. Készítsd el a mártást úgy, hogy a mártás összes hozzávalóját egy kis konyhai robotgépbe teszed. Pürésítsük simára, szükség szerint kaparjuk le az oldalát. Tegyük félre.
4. A megtisztított, apróra vágott póréhagymát tegyük öntöttvas serpenyőbe 3-5 percig, vagy amíg megpuhul. Adjuk hozzá az apróra vágott spenótot, és pároljuk, amíg megfonnyad.
5. Helyezzük a pizza tetejére a párolt póréhagymás-spenótos keveréket. Szórjuk meg olasz fűszerekkel, parmezán sajttal, fehérbabbal és a negyedelt articsókaszívvel. Tegyünk a tetejére néhány szelet mozzarella sajtot.
6. Vedd le a pizzát a pergamenpapírról, helyezd a pizzakőre. Süssük 5-10 percig, vagy amíg a héj ropogós lesz, és a sajt megolvad. Azonnal tálalható.
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!