Articsóka-spenót pizza recept


Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

Ha a nehéz, zsíros ételek a gyengéd, amikor eljön a vacsoraidő, van egy tökéletes receptünk, amely segít, hogy a dolgok könnyedek és egészségesek maradjanak - anélkül, hogy az ízt feláldoznád. Ez az articsókás spenótos pizza rozmaringolajjal és citromolajjal biztosítja a keresett finom ízt anélkül, hogy utána elnehezültnek éreznéd magad. 

Kevesebb mint 20 perc alatt elkészül, és máris ínycsiklandó pizzához juthatsz, ami miatt nem lesz bűntudatod.

Hozzávalók a pizzához

pizzatészta (bolti vagy házi)
2 teáskanál olívaolaj  
¼ teáskanál olasz fűszer
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
5 dkg apróra vágott friss spenót
1½ apróra vágott póréhagyma
⅓ csésze fehér bab
390 g  konzerv articsókaszívek (negyedelt)
szeletelt friss mozzarella
só és bors ízlés szerint

Hozzávalók az öntethez

1 teáskanál citromlé
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
2 csepp rozmaring illóolaj
2 csepp citrom illóolaj
1 gerezd fokhagyma
⅓ csésze krémsajt
½ csésze fehér bab (a cannellini nagyszerűen működik)
só és bors ízlés szerint
tej a szósz hígításához, ha szükséges 


Útmutató

1. Melegítsd elő a sütőt 280 °C-ra. (Ha a sütő nem megy ilyen magasra, akkor az 260 °C is megfelel.) Helyezz egy pizzakövet a sütő felső középső rácsára. 

2. Készítsd el a pizzatésztát a recept utasításai szerint. 

3. Készítsd el a mártást úgy, hogy a mártás összes hozzávalóját egy kis konyhai robotgépbe teszed. Pürésítsük simára, szükség szerint kaparjuk le az oldalát. Tegyük félre.

4. A megtisztított, apróra vágott póréhagymát tegyük öntöttvas serpenyőbe 3-5 percig, vagy amíg megpuhul. Adjuk hozzá az apróra vágott spenótot, és pároljuk, amíg megfonnyad. 

5. Helyezzük a pizza tetejére a párolt póréhagymás-spenótos keveréket. Szórjuk meg olasz fűszerekkel, parmezán sajttal, fehérbabbal és a negyedelt articsókaszívvel. Tegyünk a tetejére néhány szelet mozzarella sajtot. 

6. Vedd le a pizzát a pergamenpapírról, helyezd a pizzakőre. Süssük 5-10 percig, vagy amíg a héj ropogós lesz, és a sajt megolvad. Azonnal tálalható.

 

 


Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA citrom esszenciális olaj

Melyik Deep Blue terméket válaszd?

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj