doTERRA EO Mega+ | beszélgetés Dr. Brannick Riggs-szel

Ebben a bejegyzésben Saimoni és Paige leülnek Dr. Brannick Riggs szakértővel, hogy alaposan átbeszéljék az EO Mega+ esszenciális olajos omega komplex előnyeit. Fedezd fel, hogyan kínál ez az innovatív új termék tiszta és nyomon követhető omega zsírsavforrást, amelyet a norvég partoknál fogott vadhalból készítenek, és CPTG vadnarancs illóolajjal gazdagítanak. Dr. Riggs elmagyarázza az omega-3 zsírsavak mögött álló tudományt, és azt, hogy milyen erőteljesen támogatják a szív egészségét, az agyműködést, az anyagcserét és még sok minden mást. Ha szeretnéd természetes módon optimalizálni a mindennapi egészségedet az esszenciális olajok és az omega erejével, ezt a bejegyzést semmiképp ne hagyd ki!
"- Ma Dr. Brannick Riggs-szel beszélgetünk, és belevetjük magunkat az EO Mega+ zsírsavak témájába. Köszönjük, hogy időt szakítottál ránk.
- Köszönöm, hogy meghívtatok újra. Ez nagyszerű.
- Nagyon izgatottak vagyunk, mert egy vadonatúj termékről fogunk beszélni, ami nemrég jelent meg.
- Igen, az EO Mega+.
- De mielőtt beleugranánk, tudnál nekünk egy rövid bemutatkozást mondani arról, ki vagy és mi a szereped?
- Persze. Dr. Brannick Riggs vagyok, integratív családorvosként dolgozom. A doTERRA-nál az illóolaj oktatásért felelős alelnökként tevékenykedem, és én vezetem a tudományos és orvosi oktatási bizottságokat is világszerte. Ez egy olyan orvosokból és tudósokból álló csoport, akik szorosan együttműködnek a céggel, és képviselni tudnak minket, amikor nem vagyunk jelen.
- Tehát mindent tudsz a termékekről.
- Tudok ezt-azt a termékekről.
- Nagyon szerény vagy.
- Na jó, csapjunk bele, szeretnénk hallani mindent.
- Nagyon köszönöm, örömmel mesélek.
- Én egyébként alig várom, hogy tanuljak erről, mert nem sokat tudok az EO Mega-ról. Őszintén szólva, eddig még nem is szedtem ilyesmit. Tudom, hogy itt az ideje. Szóval azoknak, akik szintén nem mozognak otthonosan az EO Mega világában – tudnál nekünk segíteni? Meséld el, mik az egészségügyi előnyei ennek az új terméknek.
- Amikor megnézzük, miért is készült ez a termék, hadd mondjak pár elgondolkodtató statisztikát.
Az amerikaiak 95 százaléka nem jut elegendő omega-3 zsírsavhoz az étrendjéből, pedig korábban innen kellett volna megkapnunk. Ha megnézzük az omega-3 és omega-6 arányt, annak ideális esetben egy az egyhez kellene lennie. Vagyis ugyanannyi omega-3-at, mint omega-6-ot fogyasztanunk. A valóság viszont az, hogy az arány egy a tizenhathoz. Vagyis minden egyes adag omega-3 mellé tizenhat adag omega-6 jut a mai étrendben. Ez pedig komoly problémákat okoz számunkra.
- Érdekes.
- Tehát az omega-6 rossz?
- Az omega-6 önmagában nem rossz. Tudjuk, hogy bizonyos szempontból hasznos is a szervezetnek. A gond az, hogy az omega-3 és az omega-6 arányának egyensúlyban kellene lennie, de ez ma nincs így. Sokkal több omega-6-ot fogyasztunk feldolgozott ételekből, szénhidrátban gazdag ételekből, mint amennyi jó minőségű, természetes forrást viszünk be – például dióféléket, hidegvízi halakat –, ahonnan az omega-3 származik. Az átlagos amerikai étrendben ezek egyszerűen nincsenek jelen kellő mennyiségben, feldolgozott ételből viszont rengeteg van, ami omega-6-ban bővelkedik.
- Értékelem, hogy Paige ennyire őszinte volt. Én is bevallom most nyíltan.
- Igen, jöjjön a vallomás. Beszéljünk őszintén.
- Szóval: mire jók az omega-zsírsavak?
- Az omega-3 számos módon elképesztően hasznos. Segít fenntartani az egészséges vérnyomást. Támogatja a normál szívritmust. Részt vesz a koleszterin anyagcserében. Segít abban is, hogy az artériák és vénák, vagyis az „érrendszeri csövek” tiszták maradjanak. Ha belegondolsz: bármilyen folyadékkal teli csőben, ahol folyamatos az áramlás, minél tisztábban tartjuk a csövet, annál könnyebben és problémamentesebben halad át rajta a folyadék. Ha nincs egészséges koleszterinszintünk, vagy nem viszünk be megfelelő mennyiségű omega-3-at, akkor lerakódások alakulnak ki ezekben a „csövekben”. Ez a felhalmozódás pedig gondokat okoz.
- Akkor nekem is szednem kellene? – Ez jött le abból, amit mondtál.
- Igen, igen, ez egy olyan étrend-kiegészítő, amit mindenkinek érdemes lenne szednie. Kivéve, ha olyan helyen élsz, mint Finnország, Norvégia, Japán, Dél-Korea vagy Alaszka. Ezeken a helyeken az emberek hagyományosan nagy mennyiségű omega-3-at fogyasztanak. De más régiókban – például Brazíliában, az Egyesült Államokban, Dél- és Közép-Európában vagy Kínában – nagyon kevés omega-3 kerül az étrendbe. Itt a legmagasabb a szív- és érrendszeri betegségek kockázata. Érdekességképp: Japán északi részén él a legtöbb száz évet megérő ember. Valószínűleg annak köszönhetően, hogy ott nap mint nap nagy mennyiségű omega-3-at fogyasztanak.
- Olyan érzésem van, mintha most kaptam volna egy ingyenes orvosi konzultációt. Szedni fogom. Ígérem.
- Ez nagyszerű.
- Mesélj arról, miért került bele a vadnarancs, és engem nagyon érdekel ez a része is.
- Igen, ez tényleg izgalmas. Eléggé fel is villanyoz, mert ez az egyik különlegessége az Omega-3 komplexünknek. Sokan mondják, hogy persze, ez csak azért van, mert illóolajokkal foglalkoztok, és akkor bele kellett tenni valamit. De ez nem így van. Azért került bele a vadnarancs, mert benne van a limonén, és a limonén több szempontból is hasznos számunkra. Kettőt emelnék ki, majd elmagyarázom részletesebben: Az egyik, hogy a limonén egy HMG-CoA-reduktáz enzim gátló. A másik pedig, hogy AMPK-aktivátor. Tudom, most sokan azt gondolják: „Oké, ez szuper, de mit is jelent ez pontosan?” Nos, amikor gátoljuk a HMG-CoA-reduktáz enzimet, akkor tulajdonképpen a koleszterintermelés egyik kulcsfontosságú lépését lassítjuk le. Ha gátoljuk a koleszterin képződését, akkor elkerülhetjük a természetellenesen magas koleszterinszinteket, hiszen magát a folyamatot állítjuk meg. A második hatása az AMPK-aktiválás. Ez az enzim segíti az energiatermelést. Mégpedig úgy, hogy a glükózt „átvezeti” a véráramból a sejtekbe, ahol energiává alakul. És mi történik, ha a glükóz elhagyja a véráramot? Kevesebb inzulin termelődik. Ha pedig kevesebb inzulinra van szükség, azzal elkerülhetünk egy sor egészségügyi problémát. Vagyis sokkal jobb, ha a cukor oda kerül, ahová való – a sejtekbe – és nem kering feleslegesen a vérben. Az AMPK-aktivátorokat máshonnan is ismerhetjük. Ilyen például maga a limonén. De ilyen az edzés is – a testmozgás szintén erős AMPK-aktivátor. És van még egy ismert anyag, talán hallottatok róla: a berberin. A berberin benne van a MetaPWR Assist készítményünkben. Ott is pontosan ezt a hatását használjuk ki: az AMPK-aktiválást, ami segít az egészséges vércukorszint fenntartásában. Tehát amikor limonént adunk az omega-3 zsírsavhoz, az támogatja az egészséges koleszterinszintet, és segít a vércukorszint egyensúlyban tartásában is. Ez fantasztikus, nem? Teljes körű anyagcsere-egészség, pusztán azzal, hogy limonént társítunk az omega-3-hoz. Tényleg nagyon menő. Engem is nagyon lelkesít.
- Ez elképesztő volt. Őszintén szólva fogalmam sem volt ezekről a dolgokról. Jó kérdés volt, tényleg.
- Nagyon érthetően magyaráztad el.
- Köszönöm, igyekeztem. Tudom, hogy néha bedobunk nagy szavakat, és mindenki csak bólogat, de valójában nem biztos, hogy mindenki érti. Én sokszor érzem úgy, hogy valaki magyarázza már el egyszerűbben, mert nem vagyok képben.
- Pontosan.
- Szóval, ugye eddig is voltak omegasavak az LLV csomagban.
- Így van.
- Akkor most az EO Mega+ leváltja a régi xEO Megákat?
- Le tudja váltani, de nem kötelező. Attól függ, ki mit keres. Nekem azért tetszik az új, mert több benne az omega-3 zsírsav, mint a korábbiban. Az xEO Megában viszont benne van egy külön karotinoid-keverék – likopin, lutein, asztaxantin, zeaxantin –, így ha valaki ezek előnyeit keresi, akkor az maradjon annál. De ha valaki inkább a magasabb omega-3 mennyiségre és a limonénre vágyik, akkor az EO Mega+ a jobb választás. Én például teljesen áttértem az újra, de ha sokat vagyok napon, vagy épp vizsgára készülök, akkor hozzáteszem az xEO Megát is, hogy a karotinoidok előnyeit is megkapjam. Tehát nem kiváltásról van szó, hanem választhatóságról.
- Na de mielőtt befejezzük, csináljunk egy kóstolást!
- Komolyan? Most, élőben?
- Persze!
- Néhány tanácsadótól hallottuk, hogy egyszerűen ráharapnak a kapszulára, mintha gumicukor lenne, mert olyan finom. Próbáljuk ki!
- Rendben… bár kicsit félek.
- Semmi gond, figyelj csak: semmi halíz nincs benne.
- Tényleg! Nullaaaa. És ahogy elpattan a számban, teljesen elillan.
- Van benne egy kis narancsos íz.
- Én meg is rágtam, és olyan érzés, mintha avokádókrémet vagy jó minőségű olívaolajat kóstolna az ember – krémes, selymes, aztán eltűnik. Ez zseniális! Egyáltalán nem rossz. És ami a legjobb, hogy ha valakinek, például gyerekeknek, gondot okoz lenyelni a kapszulát, akkor simán bele lehet tenni egy smoothie-ba vagy rácsepegtetni valami ételre. Így is narancsos íze lesz, és nem fogják észrevenni.
- Ez tényleg nagyon finom volt. Köszönjük a közös kóstolást és a rengeteg infót is!
- Én is köszönöm, örülök, hogy itt lehettem."
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:

Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!