A doTERRA alapítványa kórházat épített Afrikában.

 
Az elmúlt három évben a doTERRA Healing Hands Alapítványnál fáradhatatlanul azon dolgoztak, hogy Kelet-Szomáliföldön kórházat hozzanak létre, amelyet Sanaag Speciális Kórháznak hívnak.

Az egészségügyi helyzet Sanaagban régóta súlyos, egyetlen működő regionális kórház nélkül, amely körülbelül 500 ezer lakost szolgálna ki. Az infrastruktúra és az orvosi szolgáltatások teljes hiánya miatt a helyi közösségek a világon az anyák és gyermekek halálozásának egyik legmagasabb arányában szenvednek.

 
Ennek a problémának a megoldása érdekében a sanaagi szakkórház 2020-ban nyílt meg, és azonnali hatást gyakorolt ​​a régióra. A létesítmény 45 férőhellyel, felszerelt műtővel rendelkezik, sürgősségi szolgálatokhoz, a diagnosztikához, valamint a gyermekgyógyászati ​​és anyasági osztályokhoz.

 
 
"Nagyon bízom csapatunkban, hogy magas színvonalú ellátást nyújthassunk a régióban, és várom, hogy lássam, milyen hatással lesz a Sanaagi Speciális Kórház a csecsemők és anyák halálozásának csökkentésére."

Dr. Russell Osguthorpe, orvos-vezérigazgató, orvosi és tudományos kezdeményezések alelnöke a doTERRA International-nél.




Sanaag egy mindentől távol eső vidék Szomáliaföld északi részén. Ez a vidék létfontosságú szerepet tölt be a tömjénolaj globális ellátási láncában.

Az ellátáshoz és orvosi eszközökhöz való korlátozott hozzáférés miatt azonban a világon itt a legmagasabb az anyai és gyermekhalálozás aránya.


Sheldon Wardwell - doTERRA beszerzési stratéga: A vízvezeték szerelőnk mesélt egy történetet egy néhány héttel ezelőtti buszútról Erigavóból Hargeisába. Közvetlenül mögötte egy anyuka ült a kisgyermekével. Jelenleg, ha valamilyen komoly egészségügyi vészhelyzet áll fenn, az egyetlen lehetőség, hogy az illető elmenjen egészen Hargeisáig, ami egy 12 órás út. Ezen a buszúton ez a szegény édesanya egy nagyon beteg gyermekkel utazott, aki a Hargeisába vezető úton tragikus módon elhunyt, miközben az anyukája segítségért igyekezett.

Épp egy találkozóra tartunk a közösség néhány női tagjával, édesanyákkal és a főnővérrel a helyi kórházba.

Az édesanyák ezekben a közösségekben mindenekelőtt elérhetőbb egészségügyi ellátásra vágytak. A kórház, amelyre a közösségnek már olyan kétségbeesetten nagy szüksége volt, végre valósággá válik, ami a doTERRA Healing Hands Alapítvány által gyűjtött nagylelkű adományoknak és több, mint három évnyi fáradhatatlan munkának köszönhető.


Abdirahman - műveleti vezető: Nagy szükségünk volt már az orvosi ellátásra és ez a kórház sokat segíthet Erigavón és az egész Sangaar régión.

 

 
Sahra - közösségi tag: Egész életemben itt éltem és ez a kórház nagyon sokat jelent, már nagy szükségünk volt rá. Rengeteg problémát fog megoldani a közösség életében.


Emanuel - Sanaag kórházigazgató: Annyi minden megtalálható a kórházban, amikről itt még álmodni sem mertem volna. Minden olyan felszerelés, ami alapvetően a legtöbb nagy kórházban rendelkezésre áll szerte az afrikai kontinensen. 
 
 
Van sürgősségi baleseti ambulancia és van szülészeti osztály, külön részleggel az újszülöttek számára. Vannak inkubátorok is arra az esetre, ha koraszülött babákat kellene ellátni. Van továbbá műtő és gyermekgyógyászati osztály is, valamint egy jól felszerelt gyógyszertár korszerű gyógyszerekkel, ami nagyon hasznos lesz a közösség számára.


Diana Carson - sürgősségi részlegvezető: Eddig nagyon sok koraszülött babát elvesztettünk ebben a régióban. Mostantól azonban sokkal nagyobb esélyük lesz a túlélésre.

 
Kiin - közösségi tag: Annyira régóta várjuk már, hogy legyen egy ilyen kórházunk és most végre elérkezett az ideje.
 

 
Ahogy mondani szoktam szavazás nem 4 évente van, hanem minden nap amikor használod a pénztárcád vagy a bankkártyádat. Minden nap amikor bizalmat szavazol egy cégnek, aki vagy környezettudatos, vagy nem, aki vagy visszaad a közösségnek vagy nem.

Sok múlik rajtad!

Barátsággal:
Szabolcs
 
A teljes videó itt tekinthető meg:



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: gőzdesztilláció

doTERRA abode - frissítő keverék

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Szibériai fenyő illóolaj kölni recept

Alvás: Nicole Stevens arról, hogy miért kell a jó alvást az életed egyik fő prioritásává tenni, és hogyan tudod ezt megvalósítani