Arborvitae esszenciális olaj (óriás tuja)

 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

Az élet fájaként ismert arborvitae olaj méretben bőséges, egyedi tulajdonságait tekintve pedig fenséges. Az élet fája esszenciális olajunk az óriás tuja (thuja plicata) gesztjéből származik. Nyugati vörös cédrus néven is ismert és Észak-Amerikában (elsősorban Kanadában és az Egyesült Államok északnyugati részén) őshonos. Az arborvitae illóolaj egyedülálló forrása különböző kémiai profilt tartalmaz, egyedi mennyiségben pedig metil-thuját-ot. Ennek az olajnak a beszerzési módjait innovatív, környezetvédelmi szempontból felelősségteljes módon végzik a maradék faanyag lepárlásával, annak érdekében, hogy egyetlen fa se kerüljön felhasználásra szükségtelenül. A kanadai származású Arborvitae fa minden részét széles körben használták az amerikai őslakosok egészségügyi előnyei végett, hajók, totemoszlopok építésére, valamint kosarak és ruhadarabok készítésére.

Származás helye: Kanada

Növényi rész: fa

Kivonási eljárás: gőzlepárlás

Aromajegyek: fás, meleg, földes 

Kémiai összetevők: metil-thuját 

Kiszerelés: 5ml

Érdekesség: Ez a fa annyira ellenáll a pusztulásnak és a rovarok károsodásának, hogy kidőlése után több mint 100 évig szilárd maradhat. 

A doTERRA Arborvitae illóolaját fűrészporból és a faipar egyéb melléktermékeiből nyerik ki, így hulladékmentes, fenntartható beszerzési lehetőség.

 

Az arborvitae fa szívós, örökzöld fa, más néven nyugati vöröscédrus. Tujafajként azonban az arborvitae valójában a ciprusfélék családjából származik, nem a cédrusfélékből. Az arborvitae fák akár 70 méter magasak is lehetnek. Néhány fa jóval több mint ezer évig élhet, a legidősebbek 1460 évig maradtak fenn. Az arborvitae taszítja a rovarokat, beleértve a termeszeket is.

Az őslakos amerikaiak generációk óta használják az arborvitae fákat. Történelmileg a fát hajók, totemoszlopok és otthonok építéséhez használták. A gyökerekből és a kéregből más tárgyakat, például kosarakat, kötelet és zsineget készíthetünk. A nyugati vöröscédrus ideális volt ilyen jellegű projektekhez kémiai összetétele és rovarok taszító képessége miatt, minimalizálva a károsodást és maximalizálva a tartósítást.

Az illóolajat a fa gőz desztillációjával állítják elő. Az olaj előállításához a fűrészpor feldolgozásából származó fűrészport és a maradék anyagokat használják fel, ami biztosítja, hogy egyetlen fát se vágjanak fel csak olajtermelés céljából.

Környezetvédelmi felügyelet és fenntartható beszerzés!

A faipar évtizedek óta használja az arborvitae-t. Az arborvitae alapú faipar magasan irányított és fenntartható, de sajnos a múltban a megmaradt salakanyagot, vagyis a fűrészport elégették. Most azonban az iparral való partnerség révén ez a fűrészpor lepárlásra kerül az arborvitae illóolajunkba. Ezt a "hulladékot" gyönyörű célokra tudjuk felhasználni - fenntarthatóan, felelősségteljesen ellátva téged ezzel az illóolajjal az elkövetkező évek során.

Mire használhatod

  • túrázáskor csuklón és bokán alkalmazhatod
  • használd meditáció közben a béke és a nyugalom érzésének elérésére
  • az arborvitae olaj illata fás és meleg. Cédrusfa és fenyőtömjén illóolajjal elegyítve sajátos otthoni illatot teremthetsz

Használati módok

  • Diffúzió: Használj három vagy négy cseppet az általad választott diffúzorban
  • Külsőleg: Masszázshoz keverj össze 5 cseppet 10 ml hordozóolajjal.
  • Fürdéshez 5 cseppet keverj 5 ml hordozóolajhoz. 
  • Illatosításhoz 1 cseppet adj 10 csepp hordozóolajhoz.

Figyelem

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést. A termék felvitelét követően legalább 12 órán át kerüld a napfényt vagy UV-sugárzást.

 



Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

doTERRA sampon és kondicionáló

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA abode - frissítő keverék

Guaiacwood illóolaj parfüm balzsam

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Esszenciális "parfüm" receptek

Lime - zöldcitrom - illóolaj Brazília/Peru

Zendocrine - méregtelenítő keverék