Olcsó, drogériákban kapható illóolaj vs. doTERRA

Nepáli asszonyok kúszó fajdbogyó betakarítás közben

Termelők

A világszintű, 46 ország termelőit magában foglaló botanikai hálózatával, a doTERRA minőségi esszenciális olaj küldetését annak biztosításával kezdi, hogy kizárólag a legjobb magok, berendezések és termelési körülmények kerüljenek felhasználásra az olajtermelési eljárás során. 
 
Ilang-ilang virágszedők Madagaszkáron
 
Olyan termelőkkel együttműködve, akik mélyrehatóan ismerik az őshonos növényeket, a helyi klímát, a felhasználandó legkiválóbb magokat és termőföldet, az ültetés legmegfelelőbb időpontját, így a doTERRA tiszta, hatékony, és biztonságos esszenciális olajokat készít. A termesztés, betakarítás vagy lepárlás bármely folyamatának lerövidítése rosszabb minőségű esszenciális olajokat eredményez, ezért támaszkodik a doTERRA az őstermelők tapasztalatára
 
tömjéngyanta válogatás Szomáliában
 
A növényi források gondos kiválasztása nem csupán azt teszi lehetővé a doTERRA számára, hogy tiszta és értékes esszenciális olajokat hozzon létre, hanem munkalehetőségeket is teremt azon vidéki termelők számára, akik egyébként tisztességtelen béreket kapnának vagy szegényes munkakörülmények között dolgoznának. Amikor a termelők társulnak a doTERRA-val tisztességes fizetést kapnak, melyből fenntarthatják vállalkozásukat és fenntartható jövedelemmel támogathatják családjaikat.

Lepárlók
 
Ugyanúgy, ahogy az ültetés, a gondozás és a betakarítás a gyártási folyamat fontos és különleges része, a lepárlás is kulcsfontosságú minden esszenciális olaj erős aromájának és terápiás előnyeinek megőrzéséhez. A részletekre, a megfelelő eszközökre figyelve és kizárólag a legjobb termékek előállítására törekedve, a doTERRA lepárlói a gyártás közben fontos szerepet játszanak minden egyes esszenciális olaj kényes, kémiai profiljának megőrzésében.
 
A doTERRA két fajta desztillációs eljárást használ - gőzlepárlás és hideg sajtolás - melyek bizonyítottan sikeres módjai a tiszta, minőségi esszenciális olajok előállításának.
 
kúszó fajdbogyó lepárlás Nepálban
 
Gőzlepárlás: Ebben a törékeny, időigényes eljárásban a vizet felforralják, gőzt létrehozva, amely áthalad a növény anyagán. Ezután a növény aromás alkotórészeit hordozó gőz egy gyűjtőcsőbe kerül, ahol aztán lehűl és vízzé válik. Onnan pedig a tiszta esszenciális olaj már könnyen elválasztható a víztől.
 

citromhéj olaj Olaszországból

Sajtolás: Hideg sajtolásként is emlegetve, a sajtolást kizárólag a doTERRA citrus esszenciális olajok készítésénél alkalmazzuk. Az ilyen eljárások során mechanikai nyomást alkalmazva préselik ki az esszenciális olajokat a citrusféle gyümölcsök héjából - tiszta és hatékony citrusolajat kapva eredményül.

A doTERRA gondosan válogatja össze a világ mesterembereit, akiknek a segítségével több, mint 100 különféle esszenciális olajat gyártanak. Az olyan szakemberekkel való együttműködés, akik tudják mennyire fontos a gyártási folyamat, akik soha nem rövidítik le az egyes folyamatok idejét és akik a minőségi esszenciális olajok gyártására törekednek, teszi a doTERRA számára lehetővé az egyedi, tiszta és biztonságos esszenciális olajok vásárlók részére történő biztosítását.
 
Minden egyes üveg esszenciális olajnak elérhető a laboratóriumi mérési eredménye az összetételét illetően. Minden üveg alján egyedi azonosító található, mely a sourcetoyou.com weboldalon pár perc alatt ellenőrizhető. A lényeg a nyomon-követhetőség és tisztaság, ami az olcsó, drogériákban kapható olajok esetén kétséges, így a hatásuk is elmarad a várttól. Olcsó húsnak híg a leve ahogy szokták mondani. Itt szó szerint hígított olajokról lehet szó.
 
Az illóolajok 80%-a szennyezett illóolaj. Amire ráírják, hogy 100%-os az még nem jelenti azt, hogy nem hígított, hogy nem másod- vagy harmadlepárlásból való. Ellenőrizte-e azt valaki hogy milyen területről származik maga a növény. Lehet, hogy olyan környezetből betakarított növényről van szó, ami mondjuk autópálya mellett van. A szennyeződés tényleg nagyon sokféle lehet.
 
Egy következő bejegyzésben részletesen kitérek azokra az átfogó laboratóriumi vizsgálatokra, melynek minden üveg doTERRA esszenciális olajnak meg kell felelnie. A doTERRA CPTG tanúsítványa azt jelenti: Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű minőségbiztosítási szabályzata öt különböző analitikai módszert alkalmaz arra, hogy biztosítsa a doTERRA  illóolajainak tisztaságát (a kivonatok csakis a növény illó aromáját tartalmazzák) és hatásosságát (a kivonatok kémiai összetétele minden tételben ugyanaz).  
 




Minőségi illóolaj vásárláshoz kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Regisztrálj törzsvásárlónak és 25% kedvezményt kapsz!

https://www.mydoterra.com/olajkert

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)

 
 
Az alábbi térkép mutatja a doTERRA olajainak származási helyét. Kezedben az egész világ.
 
 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: gőzdesztilláció

doTERRA abode - frissítő keverék

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Szibériai fenyő illóolaj kölni recept

Alvás: Nicole Stevens arról, hogy miért kell a jó alvást az életed egyik fő prioritásává tenni, és hogyan tudod ezt megvalósítani