Majoránna esszenciális olaj Egyiptomból


 

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) csak Komáromi Szabolcs előzetes engedélyével használható fel.

Más néven „téli édes” vagy „a hegyek öröme”, a majoránnát a görögök és a rómaiak a boldogság szimbólumaként ismerték. A majoránnát kulináris ételekben használták, egyedi ízt kölcsönözve a leveseknek, pörkölteknek, önteteknek és szószoknak. Németországban ezt a gyógynövényt „liba gyógynövényként” ismerik, mivel hagyományos módon használják libasütéshez. Modern felhasználásokban, a majoránnát nyugtató aromája miatt értékelik.

Előfordulási helye a Földközi-tenger (különösen Törökország és Ciprus déli része). Meleg éghajlaton a majoránna évelő és évről évre tovább növekszik, míg hidegebb éghajlaton nem éli túl a telet, ezért évente betakarítani, szárítani és újratelepíteni kell.

A majoránna, az origanum majorana, lágyszárú, évelő növény, amely a Lamiaceae család tagja. Nagyjából 30-60 cm magasra nő, illatos, tojásdad levelekkel sűrűn borított, melyek szürkés-zöld színűek. Apró, csöves, fehér vagy halvány rózsaszín virágok vannak a fürtökön. A cég a majoránna illóolajat a növény leveleiből vonja ki. 



Származási hely: Egyiptom

 



Növényrész: levél (15ml oljahoz 1,6kg majoránna levél szükséges)

Kinyerés módszere: gőzdesztilláció

Aromás leírás: meleg, lágyszárú, fás



Fő kémiai összetevők: terpinen-4-ol, szabinén-hidrát, γ-terpinenel

Kiszerelés: 15ml

Érdekesség: Színező gyógynövényként a majoránna bíbor színt ad a gyapjúnak, a fehérneműnek pedig vörösesbarna színt.

Alkalmazási módok

A majoránnaolaj egyedülálló és értékes olaj a test számára nyújtott kiterjedt előnyei miatt. A majoránna illóolaj egyik legjelentősebb előnye, hogy képes pozitív hatást gyakorolni az idegrendszerre. A majoránna olajat nyugtató tulajdonságai miatt is használják. Ezen előnyök elérése érdekében alkalmazd belsőleg, vidd fel helyileg a bőrre, vagy használd aromásan.

A majoránna illóolaj másik hatalmas előnye, hogy képes támogatni az egészséges immunrendszert. Annak érdekében, hogy az immunrendszered majoránna olajjal támogathasd, hígíts egy csepp majoránnát 1 dl folyadékhoz vagy italhoz. A majoránnaolajat vega kapszulába is teheted.
 
Hosszú, intenzív munka közben kenj majoránna illóolajat a tarkódra, hogy csökkentsd a stressz érzését. A Marjarom olaj nyugtató tulajdonságokat tartalmaz, amelyek segítenek ellazítani az érzelmeket a stresszes pillanatokban. A majoránna illóolaj helyileg történő alkalmazása segíthet megnyugtató érzéseket nyújtani a nehéz vagy megerőltető feladatok elvégzéséhez.
 
A kardiovaszkuláris rendszer a test egyik legalapvetőbb és legfontosabb szervét - a szívet - foglalja magában. A test működőképességének kiemelt jelentősége miatt fontos támogatni a test szív- és érrendszerét. A majoránnaolaj elősegítheti az egészséges szív- és érrendszer működését, segítve a szervezet számára a szükséges erőt. Ezeket az előnyöket a majoránna illóolaj belső bevitelével érhetjük el.


 

- A majoránna remek fűszer a konyhában, és különféle ételeket fűszerezhetsz vele. Legközelebb, amikor egy recept szerint szárított majoránnára van szükség, cseréld ki majoránna illóolajra a kényelmes és fűszeres aroma érdekében, amely az étkezésed a következő szintre emeli. Általában egy csepp majoránna illóolaj egyenértékű két evőkanál szárított majoránnával.

- Remek lehet olívaolajjal egy friss salátához, páchoz, vagy kenyérmártáshoz.

- Készíthetsz egy tejszínes, alacsony zsírtartalmú spenót- és articsóka mártást. Kombinálva a sajt és a joghurt gazdag ízét, az articsóka, jalapenó és a spenót tápanyagával, tetején egy csipetnyi majoránnával, ezt a receptet nehéz felülmúlni. Ez az illóolaj recept könnyen elkészíthető, és azonnali siker - tökéletes irodai partikhoz és ünnepi összejövetelekhez.

- Ha úgy tűnik, hogy a kedvenc altató dalod sem altatja a gyermeked, ne aggódj! Csak használj némi majoránnaolajat. Alvás előtt kend be olajjal a gyermeked lábfejét. A majoránnaolaj nyugtató tulajdonságai segítenek megnyugtatni a gyermeket, a könnyed és békés pihenést.

- Párologtatóba cédrusfával és levendulával együtt szintén pihentetőleg hat lefekvés előtt.

- Ugyancsak alkalmazható levendulaolajjal és vízzel keverve ágyneműre permetezve a pihentető illat érdekében.
 
- Az izmok megkönnyebbülése érdekében kenj majoránna illóolajat a kívánt bőrfelületre edzés előtt és után. A majoránna szintén tökéletes olaj, amelyet hozzáadhatsz egy nyugtató masszázskeverékhez a fáradt és megterhelt izmok megcélzásához.

Figyelem

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

 



Termékbeszerzéshez (nagyker áron) írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

A teafaolaj felhasználási módjai:

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Esszenciális "parfüm" receptek