Keksz csokidarabokkal és fodormentával
Új receptek kipróbálása elég trükkös tud lenni, de akik nem félnek a kihívásoktól, azoknak itt egy próbatétel. :)
Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 12 perc
Nehézségi szint: közepes (már akinek :)
Végeredmény: 36 adag
Hozzávalók:
- 125ml kókuszolaj
- 125g vaj
- 180g cukor
- 125g méz
- 1 teáskanál kakaó
- 1 evőkanál melasz
- 1 tojás
- 375g tönkölyliszt
- 375g fehér búzaliszt
- 250g zab
- 60g chia mag
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 0,5 teáskanál só
- 1 csésze csokoládé darabok
- 1 csepp fodormentaolaj
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 180°-ra.
2. Keverjük össze a kókuszolajat és a vajat, míg egyenletes nem lesz.
3. Ezután adjuk hozzá a cukrot, mézet, kakaót, melaszt és tojást. Addig keverjük, míg krémes állagú nem lesz.
4. Egy külön tálba összekeverjük a tönkölylisztet, búzalisztet, zabot, chia magokat, szódabikarbónát és a sót. Keverés közben lassan öntsük hozzá a krémet.
5. Hozzáadjuk a csokoládédarabokat és összekeverjük.
6. Egy sütőlapra 12 sütit kanalazunk és 12 percig sütjük.
Kellemes időtöltést! :)
Barátsággal:
Szabolcs