Keksz csokidarabokkal és fodormentával


 

Új receptek kipróbálása elég trükkös tud lenni, de akik nem félnek a kihívásoktól, azoknak itt egy próbatétel. :)

Előkészítési idő: 20 perc

Sütési idő: 12 perc

Nehézségi szint: közepes (már akinek :)

Végeredmény: 36 adag

Hozzávalók:

  • 125ml kókuszolaj
  • 125g vaj
  • 180g cukor
  • 125g méz
  • 1 teáskanál kakaó
  • 1 evőkanál melasz
  • 1 tojás
  • 375g tönkölyliszt
  • 375g fehér búzaliszt
  • 250g zab
  • 60g chia mag
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 0,5 teáskanál só
  • 1 csésze csokoládé darabok
  • 1 csepp fodormentaolaj

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 180°-ra.
2. Keverjük össze a kókuszolajat és a vajat, míg egyenletes nem lesz.
3. Ezután adjuk hozzá a cukrot, mézet, kakaót, melaszt és tojást. Addig keverjük, míg krémes állagú nem lesz.
4. Egy külön tálba összekeverjük a tönkölylisztet, búzalisztet, zabot, chia magokat, szódabikarbónát és a sót. Keverés közben lassan öntsük hozzá a krémet.
5. Hozzáadjuk a csokoládédarabokat és összekeverjük.
6. Egy sütőlapra 12 sütit kanalazunk és 12 percig sütjük. 

 

Kellemes időtöltést! :)

Barátsággal:

Szabolcs

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj személyre szabott doTERRA mintát!

doTERRA és Olajkert promóciók 2025. augusztus

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Deep Blue nyugtató illóolaj keverék | doTERRA illóolaj bemutató (használata, tippek)

Vadnarancs illóolaj bemutató | hatásai, felhasználási módjai és beszerzési érdekességek doTERRA szakértőktől

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA 30 napos tisztító és helyreállító program Dr. Ruth Dempsey-vel

Forradalmi újítás: tömjén stift és a Naio wood | Dr. David Hill interjú

doTERRA tömjén hidroszolpermet (frankincence hydrosol mist)

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg