Nárdus (spikenard) illóolaj Nepálból



Tim Valentiner - doTERRA beszerzési igazgató: A kúszófajd bogyó beszerzési kezdeményezésünk az ország (Nepál) bizonyos részein zajlanak, ahol a kúszó fajdbogyó őshonos, természetes közegében nő. Sikerült partnerkapcsolatot kialakítani a helyi közösségekkel, amelynek köszönhetően hosszú távú munkát tudunk nekik biztosítani a kúszó fajdbogyó betakarítása kapcsán. Ami izgalmas a spikenard kapcsán, hogy teljesen különálló területen terem, mint a kúszó fajdbogyó. Ezek a különböző olajok beszerzése Nepálból, amelyek különböző területeken teremnek lehetőséget adnak arra, hogy kiterjesszük az egymásra ható beszerzési modellünket, igazi fenntartható fejlesztéseket vigyünk véghez és hosszú távú munkalehetőséget biztosítsunk ezen a vidéken, ahol nagy szükség van erre.


Hismaya Gurung - spikenard betakarító: Eléggé kihívásokkal és veszélyekkel teli a betakarítás. Felmászni a hegyen nem is annyira nehéz, de mikor esik szinte lehetetlen lejönni. A szüret mindössze 15-20 napig tart, így annak ellenére, hogy nehéz, egy lehetőség bevételt szerezni, így nekem megéri.




Emily Wright - doTERRA alapító: A spikenard vadon terem és ahogy kihúzzák a növényt a földből legalább 10%-ot a gyökérnek vissza kell dugniuk a földbe, hogy a növény minden évben nőni tudjon. Izgalmas, hogy azon dolgozunk együtt a nepáliakkal, hogy fejlesszük a termőterületet, hogy folyamatosan legyen spikenard, s így több munkát tudunk biztosítani, amivel az országuk is felvirágzik.

 
"A begyűjtés után, hazaviszem és pár napig szárítom, mielőtt desztillálásra kerül a sor."

szárítás után

Tim Valentiner: Az egymásra ható kezdeményezésünk által a spikenard kapcsán új hozzáadott értéket adunk az ottani iparágnak, hogy jobban megszervezzék a tevékenységüket azáltal, hogy közvetlenül a vevővel vannak kapcsolatban, aki befektet az ő jólétükbe, sikerükbe. Képesek leszünk további terjeszkedést és növekedést előidézni a helyieknek, valamint kikutatni a spikenard növények szaporítását a gyökéren keresztül, amire eddig nem volt példa.


Dr. David Hill- doTERRA alapító, vezető főorvos: Sok embernek ismerős a spikenard és használata, de a mi spikenardunk nagyon különböző. Az egyik dolog amit szeretek a spikenardban az a kémiájának változatossága. Az összetevők több, mint 90%-a átlagos a növényben, s mindössze 1%-a az, amiben eltér, s megfelel nekünk. Nagyon átható, nyugtató és kellemes a szervezetnek nagyon sok tekintetben.

Emily Wright: A betakarítás az észak-keleti régióban történik, ami az ország legszegényebb területe. Izgatottak vagyunk, hogy elhozhatjuk a világnak ezt az esszenciális olajat, s nem csak élvezni tudjuk az előnyeit, hanem a nepáli embereknek is segíteni tudunk. Ők is izgatottak a jövő kapcsán, mivel százaknak, ezreknek fog munkát teremteni.
 
a kész termék

Vásárláshoz kattints az "Így rendelj terméket" fülre a menüben, segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Regisztrálj törzsvásárlónak és 25% kedvezményt kapsz!

https://www.mydoterra.com/olajkert

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)

Teljes videó angol nyelven:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

doTERRA promóciók 2024. április

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

doTERRA abode - frissítő keverék

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Szibériai fenyő illóolaj kölni recept

Illóolaj előállítás: gőzdesztilláció

Alvás: Nicole Stevens arról, hogy miért kell a jó alvást az életed egyik fő prioritásává tenni, és hogyan tudod ezt megvalósítani