Érdekességek a Neroli olajról


 

A neroli esszenciális olaj aromát keserű narancsfa virágaiból vonják ki. Jól ismert megnyugtató, hangulatemelő aromájáról, amely a pihenés elősegítése mellett támogatja a szellemi és érzelmi általános jó közérzetet is.

"Citrus x aurantium" latinul a neroli olaj, ami fontos a téli időkben. Segít a tél hatásait leküzdeni. Több tanulmány is megjelent róla, hogy milyen hatással van a szorongásra például. Téli napoknak egy jó olaja lehet, könnyű megosztani az emberekkel. Kiváló ajándék, gazdag aromával rendelkező kincs, aki megillatozza azonnal érezheti.

 
Kleopátra olajának is hívják (Kleopátra köztudottan hajóinak vitorláját áztatta neroli olajban, amikor hosszú utakra indult a Római Birodalom felé). 
 
A keserű narancs virágjának az olaja. Érdekes fa, melyből három fajta olajat is kinyerhetünk.

 


Leveléből: Petitgrain
Virágjából: Neroli Touch
Gyümölcs héjából: Keserű narancs olaj

Meghatározó olaj a parfüm világában, aromával nagyon erősen megáldott, mindenki számára tetsző, sok virág olaj ilyen, nagyon könnyű az embereket megfogni vele, nagyon komoly mélysége van ennek az olajnak.


Ennek egyik oka az, hogy mikor is szedik ezt a növényi virágot. Mit is jelent, hogy miért akkor szedik, ellentétben a jázminnal, ami egy korán vagy sötétben szedett virág. Teljesen más az üzenete, teljesen más az energetikája. A Nerolit nappal szedik, napközben, amikor legmagasabban jár a nap, amikor a legerősebb a napfény, amikor a legjobban átadja azt a nap erőt, amire szüksége van mindenkinek. Magába gyűjti és a szedés pillanatában meg is marad, amit majd desztillálnak nagyon gyorsan a szedés után. Terápiás hatását részben ennek köszönheti, hogy mikor szedik, milyen gyorsan párolják le. Desztillált Napnak is nevezik, vagy édes Napnak a desztillációja. Ezeket ha valaki megszagolja, érezni rajta a desztillált nap érzést. Kicsit olyan érzés mint amikor jár a levegő egy forró nyári délutáni órában mondjuk Görögországban. Amikor zenélnek a rovarok és csak a napot lehet érezni. Különféle virágillat vesz minket körbe, ezt az időszakot éljük át újra. A szedés ekkor történik, ennek az egész magas napnak a desztillációja történik.

 
Kézzel történik a szedés, ami elég komoly munka. Egyiptomi régióból származik. Van egy jó pár lelőhely Afrika északi részén, pl. Marokkó. Egész nap magas a hőmérséklet, éjszaka lehűl. A legtöbb olajat napközben adja ki a desztilláció során. 

 
 
Ebből ad át a tudatunknak, mikor bedörzsöljük a nyakunkat, halántékunkat, kezünket és kicsit elmerülünk benne, akkor ezt mind átadja. Nagyon jó terápiás hatása van a szorongás, depresszió ellen. Megnyitja azokat a kapukat ami a Nap, a tiszta, a jó, az élet, a világosság felé megy. 

Jótékony hatását különféle tesztek, klinikai vizsgálatok bizonyítják. Régóta ismert olajról van szó.

 
Marokkóban az évnek egy bizonyos pontján egy hordozható desztillálóval az asszonyok járják a piacokat, otthonokat. A család köré gyűlik és ott helyben desztillálnak virágolajokat és ezek közül egyik a neroli. Az aromavizet is megtartják. Főznek vele, beleteszik italba az olajat, tisztításra, betegségmegelőzésre, fertőzésekkor. A terápiás hatása már több száz éve ismert a régióban.

 
A doTERRA Neroli Touch formájában kapható, tehát az olaj frakcionált kókusszal van keverve. Könnyű a használata a golyós üvegnek köszönhetően.

950+ tanulmányt jegyeznek a jótékony hatásairól. Kémiáját tekintve tisztító, nyugtató hatás adódik össze virágaromával.

 
Jól használható szantálfa olajjal, gerániummal, grépfrúttal, pacsulival, citrusfélékkel, illetve más virág olajokkal, hogy nyugtatott, pozitív, világos állapotot érjünk el.
 
 

Neroli és egyéb illóolaj vásárláshoz kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Regisztrálj törzsvásárlónak és 25% kedvezményt kapsz!

https://www.mydoterra.com/olajkert

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

doTERRA promóciók 2024. április

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: gőzdesztilláció

doTERRA abode - frissítő keverék

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Illóolajok keverésének útmutatója

Szibériai fenyő illóolaj kölni recept