Kúszó fajdbogyó esszenciális olaj beszerzése Nepálból

A doTTERRA kúszó fajdbogyó (wintergreen) olajának származási helye Nepál


 

Nepál három fajta olaj beszerzési helye a doTERRA-nál


 

kúszó fajdbogyó és spikenard termőhelyek Nepálban



Emily Wright - doTERRA ügyvezető alelnök, alapító: A hölgyek minden reggel elindulnak begyűjteni a kúszó fajdbogyó növény leveleit, majd teleszedik ezeket a kosarakat és elindulnak le a hegyről. Útközben többször kénytelenek megállni pihenni. S, hogy képesek ezt nap, mint nap végezni tudják biztosítani a családi szükségleteket. Ha megfigyeled ezt a hegyvidékes területet, eléggé messze vannak mindenféle gazdasági központtól, várostól. Nincs nagyon más lehetőségük plusz jövedelmre szert tenni. A doTERRA-val pedig egy folyamatos bevételi forrást biztosíthatnak maguknak.

 
 
"Örülök, hogy dolgozhatok, s így képes vagyok a gyerekeimet iskoláztatni. A fennmaradó pénzből szép ruhákat tudok nekik venni, valamint tanuláshoz szükséges felszereléseket.

Reggel 5:30-kor kezdjük a munkát és délig tart. Elég pénzt keresek vele, hogy tudjak a gyerekeimnek biztosítani a tanuláshoz szükséges felszerelést, valamint sok házzal kapcsolatos dolgokat is tudok venni."

Emily Wright: Még a gyerekek ébredése előtt felkelnek, így el tudják látni a családjukat legyen szó élelemről, vagy iskolával kapcsolatos dolgokról. Annyit dolgozhatnak, amennyit csak szeretnének, hiszen igényünk van a kúszó fajdbogyóra. Határ a csillagos ég.

 
Dr. David Hill - doTERRA főorvosa: Ez az esszenciális olaj elég izgalmas több szempontból is: először is ez egy új növényfaj a doTERRA kínálatában. Gaultheria Fragrantissima. Az aromája nagyon mást mint amit megszoktunk általában. A kihívások egyike, hogy az olaj ne legyen szintetikus - ezért is végzünk egyre kifinomultabb teszteket. Megvan az előnyünk, hogy együtt tudunk dolgozni a betakarítókkal helyben. Végig tudjuk követni az egész folyamatot a beszerzéstől a kész termékig, hogy mi is történik az esszenciával. Ott vagyunk helyben.


David Striling - doTERRA ügyvezető: A kúszó fajdbogyó az egyik legalacsonyabb olajleadó képességgel rendelkező növény. Ez meglepett. Ahogy megtöltöttük növénnyel a desztillálót, és csak tapostuk és tapostuk amilyen szorosra csak lehetett. 
 

Aztán még másfél méternyi növényt tettünk erre rá, aztán lezártuk. Igencsak megtömtük. A desztillálás elég hosszú folyamat 14 órán keresztül történik, hogy kinyerjék az olajat. Elég sok befektetett munkát igényel, a mennyiséghez képest ami kinyerhető.



Bishnu H. Adhikari - Choice humanitárius, Nepál: Nagyjából egy éve kezdtünk el dolgozni ezekben a falvakban. Megélhetésük nagy része ezeknek a kisebb teraszoknak a műveléséből származik. Aztán rájöttünk, hogy helyi forrás, a kúszó fajdbogyó jó lehet és örültünk, mikor a doTERRA kapcsolatba lépett velük és szándékot mutatott ennek a felvásárlására. S ez extra lehetőséget jelent a családjukról való gondoskodásban.

Emily Wright: Ahhoz, hogy megtaláljuk a legmagasabb minőségi kúszó fajdbogyó olajat ami csak elérhető, Nepálba jöttünk. Két területtel dolgoztunk: A Doleca és Ion Jun körzettel. S el lehet képzelni, mennyire összetört a szívünk, mikor értesültünk a földrengésről. Tudtuk, hogy ez a két terület volt a földrengés epicentruma és itt okozta a legnagyobb pusztítást.

David Stirling: Már ezelőtt is dolgoztunk Nepálban. Elkezdtünk dolgozni a fenntartható beszerzésen a kúszó fajdbogyó kapcsán. Bishnu hozott össze bennünket a helyi lakosokkal, nagyon értékes ember, mindig eléri, hogy a munka el legyen végezve. Komolyan, néha eredményesebb ezen a vidéken mint a helyi kormány. Aztán történt a földrengés, amit azonnal 100 ezer dollárral segítettünk, hogy mihamarabb segítséget kapjanak. Takarókkal, sátrakkal, élelemmel, mert a monszun időszak egyre közelebb volt már akkor. Aztán eszünkbe jutott, hogy a disztribútoraink igencsak nagylelkűek és talán szívesen részt vennének ebben és adakoznának. Azt valósítottuk meg, hogy amennyit adakoztak, ugyanannyit mi cégként is mellétettünk. Elkezdtük a gyűjtést és valahol 700 ezer dollár környéki összeget sikerült összegyűjteni, amit a nepáliak megsegítésére fordítottunk.

 
Emily Wright: Gondolhatják, hogy mekkora segítséget jelentett azoknak, akik mindenüket elvesztették, hogy tudtak ideiglenes sátorban lakni. Hogy segíthettünk kitartani nekik ebben a nehéz időkben. Az, hogy ott lehettünk a helyszínen és láttuk mekkora pusztítást élt meg a régió a földrengés által, elképesztő volt. Igencsak megváltoztatta a szemléletmódomat és a hozzáállásomat. Találkoztunk az emberekkel, akiknek ideiglenes házakat építettünk, nagyon hálásak voltak. Dhawa egy volt közülük, aki teljesen lenyűgözött. Beleképzeltem magam a helyzetébe, hogy mindenem elvesztem, én teljesen összetörtem volna. Ő rugalmasan kezelte, boldog volt és hálás. Nem győzött köszönetet mondani, a kis házáért amit kapott, még ha az igencsak kicsi volt. Háláját fejezte ki.

David Stirling: Ez a kis kunyhó, a kecskékkel, ahol kénytelen volt aludni, hogy ne ázzon meg. Ezek azok a dolgok, melyeket sosem felejtesz el. S a legtöbb ember ilyen jóságos volt mint ő, akikkel Nepálban találkoztunk.

Emily Wright: Nagyon szívélyes emberek, és igazán kitartóak. Erősek belül, és ilyen helyzetekből is fel tudnak állni, de segítségre van szükségük. S hálás vagyok, hogy vagyunk abban a helyzetben, hogy segíthettünk.



Dhawa: Még sosem láttam angyalt ezelőtt. De amit tettetek értem, ti vagytok az én angyalkáim.

Az adományok összege végül a tanácsadóknak köszönhetően $635.903 dollár lett.
 
A teljes videó angol nyelven itt tekinthető meg:


Igazán megindító történet, s nem az egyetlen a doTERRA kapcsán. Azt gondolom ezeken látni miért emelkedik a doTERRA minden piaci szereplő fölé. Emberség.

Kipróbálnád? Kattints az "Így rendelj terméket" fülre a menüben, segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Regisztrálj törzsvásárlónak és 25% kedvezményt kapsz!

https://www.mydoterra.com/olajkert

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

doTERRA promóciók 2024. április

Esszenciális "parfüm" receptek

doTERRA citrom esszenciális olaj

Melyik Deep Blue terméket válaszd?