Ilang-ilang olaj beszerzése Madagaszkárról (videó)

2015. februárjában a doTERRA elutazott Madagaszkárra, hogy első kézből láthassa, hogy milyen a begyűjtése és desztillálása az ylang ylang (cananga odorata) esszenciális olajnak.


Emily Wright - doTERRA alapító: Csodálatos élményben volt részünk, mikor elmentünk Madagaszkárra és láthattuk, hogy a partnereink hol is dolgoznak, láthattuk első kézből hogyan teszik ezt, miként gyűjtenek, hogyan gyűjtik ezeket a kis virágokat, a desztillációs folyamatokat. Ennél fontosabb volt, hogy megnéztük azt, hogy hogyan tudnánk támogatni az ő erőfeszítéseiket, hogyan lehet az ylang ylang termesztést és begyűjtést segíteni, bővíteni, hogy a jövőben is rendelkezésre álljon ez a gyönyörűszép olaj.

 
Egészen addig kell várni míg szép sárga lesz, belül lehet látni itt van az olaj középen a rózsaszín részben. Én magam ahogy eljutok ezekbe a fejlődő országokba, kapcsolódhatom a helyi asszonyokkal, láthatom azt, többek között, hogy az asszonyok hogyan gyűjtik ezeket a virágokat, milyen munkával is jár, mennyi energiát fektetnek az egész folyamatba. Szívem szakad meg értük, hiszen látom, hogy mindent megtesznek azért, hogy a családjaikat tudják támogatni. Jó érzés tudni azt, hogy reményt adunk nekik arra, hogy ezek a körülmények megváltozzanak.

 
Reggel 5:00-kor kezdik a gyűjtést, mikor a kosarak megtelnek kiborítják az asztalra, minden kosár névhez kötött, így pontosan tudják a méréskor, hogy ki mennyit gyűjtött. Ezek minden nap fel vannak jegyezve és havonta kapnak érte kompenzálást.

 
- Mióta foglalkozik ylang ylang virág gyűjtéssel?
- Nagyjából 18 éve, már elég régóta, hogy szeressem. Ennyi idő után igazán belerázódtam már a munkába, szeretem az embereket akikkel együtt dolgozom. Ha egészségem engedi, remélem még további 50 évig tudok itt dolgozni.

 
Tim Valentiner - doTERRA beszerzési igazgató: Az ylang ylang virágok betakarítása elképesztően megterhelő fizikailag. A virágok begyűjtése a fák különböző részeiről, a szezon különböző időszakaiban. Mindnek 24 óra alatt a desztilláló üzembe kell érnie. Így elég sok energiát igényel a begyűjtés és szállítás.


 
Celestin: Az üzemben való munkalehetőségnek köszönhetően képesek vagyunk gondoskodni a szükségleteinkről, jobb lehet az életünk. Érezzük, hogy minél keményebben dolgozunk, több lehetőséget kapunk arra, hogy javítsunk az életkörülményeinken. Értjük azt a törvényszerűséget, hogy a kemény munka értékes lehetőségeket teremt. Ezelőtt a gyerekeink nem tudtak iskolába járni. Épp tegnap kezdett a lányom a Tamatave egyetemen, a fiam pedig nemrég végzett az Antananarivoi Rendőrakadémián. Erre sosem került volna sor, ha nincs ez a munkalehetőség itt a desztillálóban.

 
Emily Wright: Ami igazán szembetűnő Madagaszkáron, hogy az emberek örülnek a kis dolgoknak is, legyen ez csupán tárgyias. Nincsenek nagy anyagi javaik mégis jól érzik magukat. Igazán van mit tőlük tanulni, érdemes nekünk is visszatérni ezekhez az értékekhez. A személyes kapcsolatokhoz, egymást segíteni, a szeretetet kimutatni. Ezért szerettem Madagaszkárt, megváltoztatta a személyiségem, amit tanultam az ottani emberektől.
 
 
A kész termék: 15ml ilang-ilang esszenciális olaj

Az ilang-ilang híres a kitűnő illatáról és parfümök összetevőjeként régóta fontos szerepet játszik, sokat kínálhat terápiás kezelésekben is. Hangulatjavító, valamint nyugtató tulajdonságokkal is bírhat. Elősegíti az egészséges bőrképződést és az egészséges haj kinézetét.

 

Vásárláshoz kattints az "Így rendelj terméket" fülre a menüben, segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Regisztrálj törzsvásárlónak és 25% kedvezményt kapsz!

https://www.mydoterra.com/olajkert

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom! :)

A teljes videó angolul:

 



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

doTERRA promóciók 2024. április

Szibériai fenyő illóolaj kölni recept

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

A teafaolaj felhasználási módjai:

doTERRA abode - frissítő keverék