Madagaszkári fekete bors esszenciális olaj


Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A fekete bors (piper nigrum) az egyik legismertebb fűszernövény, amely fokozza az élelmiszerek ízét, de belsőleg is használt és lokális, bőrfelületi előnyei is egyaránt figyelemre méltóak. Ez az illóolaj magas monoterpénekben és szeszkviterpénekben, ismert antioxidáns aktivitásáról és segítséget nyújt a környezeti és szezonális problémák elleni támogatásban. A fekete bors elősegíti az egészséges vérkeringést, de erős felmelegítő tulajdonsága miatt bőrfelületen óvatosan kell használni. A serkentő hatású és ízletes fekete bors ideális fűszer.

Elsődleges előnyei

  • gazdag antioxidáns
  • támogatja az egészséges vérkeringést
  • segíti az emésztést
  • javítja az étel ízét
  • nyugtatja a szorongó érzést

Az Indiában őshonos fekete bors szőlőszerű. Felfuttatva termesztik, amely akár 10 méter magasra is megnő. A fekete bors növény szára bőséges zöld oszloppá nő, amikor a szárból kinövő sok hajtás zöld, mandula alakú leveleket kezd növeszteni. E zamatos levelek mellett fürtözött virágok jelennek meg, ebből lesz a növény gyümölcse - a bors. A bors kerek, körülbelül 6 mm átmérőjűre nőhet. Ezek a gyümölcsök zöldről vörösre váltanak, és érésük különböző szakaszaiban szedik őket, hogy különböző típusú borsot hozzanak létre. A fekete bors előállítása érdekében ezeket az apró és rothadó gyümölcsöket általában teljesen megtermett, fényes és zöld állapotban szedik.

Származási hely: Madagaszkár

Növényi rész: gyümölcs

Kinyerés módszere: gőzdesztilláció (5ml olajhoz 0,22 kg bors szükséges)

Aromás leírás: forró, éles, gyümölcsös, fűszeres

Főbb kémiai összetevők: β-kariofillén, limonén, sabinene, α-pinén, ß-Pinene, δ-3-carene

A fekete bors illóolaj nagy mennyiségben tartalmaz természetes vegyi anyagokat, amelyek támogatják és megvédik az emberi testet. A legkiemelkedőbb vegyi anyagok a monoterpének és a szeszkviterpének, amelyek belsőleg alkalmazva antioxidáns aktivitásukról ismertek. Ezek a vegyi anyagok az immunrendszer támogatását is segítik. A kariofillén vegyi anyag rendkívül fontos lehet a test számára, mivel belsőleg alkalmazva képes támogatni az egészséges sejtműködést. 

Kiszerelés: 5ml

 


Érdekesség: A fekete bors egy virágzó, szőlőszerű növényen terem, és bogyóiért termesztik. Virágzás után körülbelül 9 hónapba telik, mire az érett bogyókat betakaríthatják. Az ókori Görögországban és Rómában a fekete bors rendkívül népszerű volt, sőt cserekereskedelmi pénznemként is használták.


 

Alkalmazási módok

  • A fekete bors illóolaj egyik egyedülálló tulajdonsága, hogy helyileg alkalmazva meleg érzeteket képes biztosítani. Ez a tényező tökéletes olajat jelent egy pihentető masszázs keverékben. Készíts saját melegítő és nyugtató masszázskeveréket úgy, hogy egy-két csepp fekete bors illóolajat egy hordozó olajjal kombinálsz. A fekete bors illóolaj használata masszázskeverékben nemcsak meleg érzetet nyújt a masszázs során, hanem aromás összetevői is hozzájárulnak a pihentető élmény javításához.
  • Jó lenne egy módszer a nem kívánt idegfeszülés megnyugtatására? A fekete bors remek módszer a szorongó érzések enyhítésére. Aromás használat esetén a fekete bors illóolaj segíthet a megfeszített érzelmek csillapításában. Annak érdekében, hogy enyhítsd magad a szorongó érzésektől, tegyél néhány csepp fekete bors illóolajat egy párologtatóba, vagy közvetlenül lélegezd be, hogy megkapd aromás előnyeit.
  • A fekete bors erős illóolaj, csodálatos felhasználási lehetőségekkel és előnyökkel. Az illóolajok megfelelő kombinációjával hatásai felerősödhetnek. Ha a fekete bors illóolajat a borókabogyó olajjal és / vagy a cédrusfa olajjal kombinálod, az segíthet nyugtató és megalapozó hatást produkálni érzékeidre és érzelmeidre, valamint mentesít a stressztől és ellazít.
  • Egy finom grillel készülsz a barátaidnak vagy családodnak? Ne felejtsd el használni a fekete bors illóolajat. Felejthetetlen steak-ért adj hozzá egy csepp fekete borsot a steak páchoz. Ez a jól ismert fűszer olyan életet ad a steaknek, hogy az egész család meg akarja majd ismerni a pác titkos összetevőjét.
  • A békés délutáni szunyókálás után nem ritka, hogy nyomottan vagy talán fáradtabbnak ébredsz, mint mielőtt elbóbiskoltál volna. Ilyen esetekben a fekete bors illóolaj kiváló. Egy délutáni szundikálás után tegyél néhány csepp fekete bors olajat a talpadra, hogy stimulálóan ébredj. A fekete bors melegedő érzése megadja neked azt a lendületet, amely ahhoz kell, hogy az álmos állapottól az indulásra kész állapotig juss.
  • A fekete bors illóolaj számos természetes összetevőt tartalmaz, amelyek fontosak a test természetes funkcióinak támogatásában. Ezen vegyi anyagok egy része tartalmaz monoterpéneket és szeszkviterpéneket, amelyek belsőleg antioxidáns aktivitásukról ismertek. Annak érdekében, hogy a szervezet nagyobb antioxidáns támogatást kapjon, tegyél egy vagy két csepp fekete bors olajat egy zöldségkapszulába.
  • Kísérletezz a konyhában úgy, hogy a következő ételhez fekete bors illóolajat használsz. A fekete bors illóolaj zamatos és extra fűszerességet nyújthat, amely a különféle házi ételeidet fokozhatja. Próbálj feketebors olajat adni húsokhoz, leveshez vagy főételhez, hogy növeld az étel ízét és finom végeredményt érj el, melyeket ízlelőbimbóid nem fognak könnyen elfelejteni. Vagy próbáld meg kombinálni a fekete borsot szegfűszegolajjal és / vagy korianderzöld olajjal, hogy a következő étkezésedhez egy kis plusz fűszert adj.
  • Néha egy friss téli séta a ropogós levegőben az amire az emberi léleknek igencsak szüksége van. Győződj meg róla, hogy megfelelően felkészültél a hideg sétára a fekete bors olaj használatával. Tegyél egy csepp fekete bors illóolajat hordozóolajra, és tedd a talpadra, mielőtt sétálni indulnál. A fekete bors kémiai összetevőjének köszönhetően melegítő érzést ad, hogy támogasd vele az alkalmazott területet. Tartsd melegen a lábad a fekete bors olaj használatával. Egy csepp a vízbe vagy egy vega kapszulába is hozzájárulhat az egészséges keringéshez. Ez az illóolaj ideális társ a kényelmes és frissítő szezonális sétához.

 

 

A fekete bors illóolaj jól kombinálható az alábbiakkal: bergamott, Clary Sage, tömjén, muskátli, levendula, szegfűszeg, borókabogyó, szantálfa és cédrusfa illóolajokkal párologtatóba.

 


Miért a doTERRA fekete bors olajat válaszd?

A doTERRA küldetése a legjobb minőségű illóolajok életjavító előnyeinek megosztása. Ezt úgy érjük el, hogy minden illóolajunk tiszta és káros szennyeződésektől mentes. Számos megvásárolható illóolaj gyakran tartalmaz töltőanyagokat vagy szennyeződéseket, és amikor az olajokat szennyeződésekkel hígítják, az illóolaj hatékonysága súlyosan csökken. A doTERRA-nál szeretnénk megosztani az illóolajok erőteljes hatásait azáltal, hogy olyan termékeket kínálunk, amelyek minden előnyüket kihasználják. A tiszta illóolajok garantálása érdekében minden olajtétel átmegy a CPTG Certified Pure Therapeutic Grade® protokollunkon. Ez a protokoll egy sor szigorú illóolaj-tesztet tartalmaz, amelyek ellenőrzik az illóolajok tisztaságát és hatékonyságát. Amikor az illóolajok átmennek a CPTG® protokollon, akkor minősítik őket értékesítésre, hogy a világ megtapasztalhassa az illóolajok teljes és életet megváltoztató előnyeit. A CPTG® fekete bors hatékony lehet a megfelelő gyulladásos és egészséges anyagcsere folyamatok támogatásában is.

 

 

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha babát vársz, szoptatsz vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

 


Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)

Illóolajok gyerekeknek - doTERRA Kids

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)