doTERRA Neshama - lélektápláló keverék

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A Neshama elnevezés a héber „lélek” szóból ered, az olaj pedig azzal a céllal készült, hogy segítsen emlékeznünk, kik is vagyunk valójában, és milyen kapcsolat fűz bennünket egymáshoz és a körülöttünk lévő világhoz. Mind a növényeket, mind az esszenciális olajokat régóta nagy becsben tartjuk az emberiségnek nyújtott jótékony hatásaikért és felhasználási módjaikért; mindez jól példázza az ember és a természet közeli kapcsolatát. A Neshama Lélektápláló keverékhez kiválasztott esszenciális olajok javára a múltban szentként tekintettek, és már az ősi írások is említést tesznek róluk – már akkor is a belső énhez való magasabb szintű kapcsolódás támogatásáért alkalmazták őket, és alkalmazzák a mai napig. Ebben az inspiráló keverékben a legnagyobb becsben tartott és legértékesebb CPTG-minőségű esszenciális olajaink legjava kapott helyet: tömjén, levendula, vörös cédrus, ciprus, mirha, indiai nárdus, vadnarancs, kasszia és fahéj. Különösen nehéz időkben a Neshama emlékeztetőül szolgál, milyen mély kapcsolat fűzi lelkünket a körülöttünk lévő világhoz, és hogy a gyógyulás csupán idő kérdése.

 

Elsődleges előnyök

A praktikus golyós felvitel segít, hogy könnyen felvihessük, és a Neshama minden külsőleges előnyét kiélvezhessük.

A Neshama egyik fő összetevője, a frakcionált kókuszolaj segíthet a bőr hidratálásában és megnyugtatásában.

A hozzáadott tömjén esszenciális olajnak köszönhetően hozzájárulhat a belső béke, az ellazulás és az elégedettség állapotának eléréséhez.

CPTG-minőségű tömjén, levendula, vörös cédrus, ciprus, mirha, indiai nárdus, vadnarancs, kasszia és fahéj esszenciális olajokat tartalmaz.
 

 

Összetevők

Tömjén: Gazdag aromája és átfogó egészségügyi előnyei miatt a tömjén esszenciális olaj az egyik legbecsesebbnek tartott és legértékesebb olaj, ezért gyakran nevezik az esszenciális olajok „királyának” is. Az ókori egyiptomiak már évszázadokkal ezelőtt is számtalan célra tömjéngyantát használtak a parfümöktől a bőrápolási célokra készített balzsamokig. Nyugtató és szépítő tulajdonságai miatt külsőleg gyakran használják a bőr megfiatalítása és a bőrhibák megjelenésének mérséklése céljából. Belélegezve vagy párologtatva a tömjénolaj nyugalmat, oldott hangulatot és elégedettségérzetet vált ki, valamint kellemes általános közérzetet teremt.

Levendula: A jellegzetes aromájú, számtalan módon hasznosítható levendula napjaink egyik legnépszerűbb esszenciális olaja. Az ókori rómaiak és egyiptomiak fürdőzéshez használták a levendulát. Azóta pedig szélesebb körökben is felfedezték egyéb jótékony hatásai hosszú sorát. A bőrhibák megjelenésének csökkentésére és a bőrirritációk csillapítására való képességének köszönhetően a levendula esszenciális olaj használata a kozmetikai és parfümiparban is általánossá vált. Mindezek mellett nyugtató tulajdonságai okán a test ellazítására és a hangulat javítására is gyakran alkalmazzák. Sokoldalú előnyei miatt tehát a levendula esszenciális olaj mindenütt jó, ha kéznél van, bárhová is menj. 

Vörös cédrus: Az intenzív árnyalatairól és meleg, fás illatáról ismert vörös cédrus esszenciális olaj jótékony hatások hosszú sorát kínálja. A vörös cédrus a legerőteljesebb kiegyensúlyozó hatást kiváltó olajok egyike, amellyel egy-egy hosszú nap végén nyugalmat árasztó légkört teremthetsz. A hideg éghajlati övben honos fafajta jellemzően a magas hegyoldalakat kedveli, és akár 30 méter magasra is megnő. A vörös cédrus esszenciális olaj pedig a fa nagyságát és erejét idéző vehemenciával biztosít számunkra jó közérzetet és vitalitást. Külsőleg alkalmazva a vörös cédrus esszenciális olaj tisztító hatást fejt ki. Emellett pedig masszázsterápiás célokra is gyakran alkalmazzák szellemi és testi pihenés és megnyugvás céljából. 

Vadnarancs: A héjból hidegen sajtolt vadnarancsolaj energizáló aromájának és számos jótékony hatásának köszönhetően a doTERRA egyik legkelendőbb esszenciális olaja. A monoterpénekben gazdag vadnarancs stimuláló és tisztító tulajdonságokkal bír. A hangulatemelő és energiát adó olaj frissítő, édes és üde aromájával bármilyen esszenciálisolaj-keveréket nagyszerűen kiegészít. 

Ciprus: A magas törzsű, örökzöld ciprusfa ágaiból nyert ciprus esszenciális olaj tiszta aromája energizáló és frissítő hatású. A bőrre gyakorolt jótékony hatásai miatt a ciprusolaj a sparészlegek és masszázsterapeuták közkedvelt alapanyaga. Népszerű masszázsolaj, ugyanis képes a kedélyeket kiegyensúlyozni és fokozni is egyszerre. A ciprusolaj üdítő, fás aromája ellazít, és serkenti a vitalitást. Citrusos olajokkal párosítva különösen magával ragadó aromát alkot! 

Mirha: Ha a tömjén az „olajok királya”, akkor a mirha is kétségtelenül a királyi udvar tagja. A bőr mélyreható tisztítására és küllemének javítására való képessége miatt a doTERRA Salubelle keverékben és sok más bőrápolási termékben is kiemelt összetevőnek számít. A mirha esszenciális olaj jótékony tisztító hatása nem csupán a bőrre korlátozódik; a torok és a száj fertőtlenítésére is kifejezetten nagyszerű. Az olaj aromája pedig segít az érzelmi egyensúly megtalálásában és az általános jóllét elérésében is. 

Nárdus: Az indiai nárdus esszenciális olaj egyik legfőbb előnye, hogy pihentető, nyugtató hatást képes kifejteni, ami miatt használata aromaterápiás és meditációs célokra is igen népszerű. A macskagyökérfélék családjába tartozó indiai nárdus a Himalája alhavasi (szubalpi) és gyephavasi (alpi) régióinak magas hegyvidékein őshonos, virágos növény. Már évszázadok óta értékes esszenciális olajnak tekintik, a népi hagyományok szerint magas rangú személyek felkenéséhez, illetve az indiai ájurvédikus gyógyászat alapanyagaként használták. Fás, pézsmás illata miatt az olajat mára széles körben alkalmazzák parfümök és nyugtató masszázsolajok összetevőjeként. Ugyanakkor az indiai nárdus esszenciális olaj az ápolt és egészséges bőr elősegítéséhez is közismerten hozzájárul. 

Kasszia: A fahéjjal meglehetősen közeli rokonságban álló kassziának erőteljes, fűszeres aromája van, amelyből egy leheletnyi is elég, hogy új köntösbe bújtassunk egy megszokott esszenciálisolaj-keveréket vagy fűszeres ízvilágú desszertet. Az összetéveszthetetlen illatáról és nyugtató aromás tulajdonságairól ismert kassziaolajat már évezredek óta használják az egészségre gyakorolt jótékony hatásaiért, ráadásul azon kevés esszenciális olajok közé tartozik, amelyekről már az Ószövetség is említést tesz. A kassziaolaj főzés közben is remekül hasznosítható: akár fahéj helyett pitékhez és kenyerekhez, akár önmagában különféle előételekhez és desszertekhez. 

Fahéj: A fahéj édes, fűszeres aromája a világon mindenütt nagy népszerűségnek örvend. Egy trópusi, örökzöld fából nyerik, amely akár 14 méter magasra is megnő, kérge, levelei és virágai pedig igen magas illatanyag-tartalommal rendelkeznek. Habár a fahéj elsődlegesen a kulináris használati módok terén rendelkezik nagy múlttal, a belőle nyert esszenciális olaj valójában meglepően sokoldalú felhasználással kecsegtet. A fahéjat gyakran használják szájvizek és rágógumik ízesítéséhez. A fahéjolaj a doTERRA frakcionált kókuszolajával hígítva melegítő masszázskeveréket alkot, amely kiváló az ízületi fájdalmak csillapítására a hidegebb hónapokban. 

 

 

Összetevők részletezve

Cocos nucifera (kókusz) olaj, Boswellia carterii olaj, Lavandula angustifolia (levendula) olaj, Juniperus virginiana fából kivont olaj, Citrus aurantium dulcis (narancs) héjából kivont olaj, Cupressus sempervirens ágából/leveléből kivont olaj, Commiphora myrrha olaja, Nardostachys jatamansi gyökeréből kivont olaj, Cinnamomum cassia olaj, Cinnamomum zeylanicum kérgéből kivont olaj, limonene*

*Természetesen előforduló olajösszetevők   

 

Használata

  • Alkalmazd külsőleg, hogy segítsen a bőr megnyugtatásában.
  • A nap folyamán többször is masszírozd a halántékodba.
  • Kenj az olajból pulzuspontjaidra és a homlokodra jógázás vagy meditáció közben.
  • Reggelente alkalmazd a szíve fölé kenve, emlékeztetőül, hogy egész napon át kapcsolódj a belső énedhez.


Hogyan használd

Csak külsőleges használatra. Illatszerként, bőrápolás céljából vagy masszázshoz vidd fel a bőrre a golyós adagolóval. 

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha várandós vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj kezelőorvosoddal. Kerüld a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést. A felvitelt követően legalább 12 órán át kerüld a napfényt és az UV-sugárzást.

 

 

Kiszerelés: 10 ml

A készlet erejéig, nem állandó termék!

 

 

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Illóolajok keverésének útmutatója

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában

Illóolaj előállítás: gőzdesztilláció

doTERRA bazsalikom esszenciális olaj