Illóolajok a koncentrációhoz és a memória javításához

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

Tudjuk, hogy ahhoz, hogy bármilyen feladatot a lehető legjobban el tudjunk végezni, képesnek kell lennünk koncentrálni. Ironikus, hogy általában akkor, amikor a legnagyobb szükségünk lenne rá, egyáltalán nem tudunk koncentrálni. Add meg az agyadnak a szükséges extra segítséget egy rutin követésével, amely segít a koncentrációra való ráhangolódásban. Ilyen rutin lehet például a szükséges légkör megteremtése és a zavaró tényezők korlátozása. A különböző illóolajok a fókuszálás minden szakaszában segíthetnek.

Ha tanultál, vagy prezentációt kell tartanod a munkahelyeden, akkor is fontos, hogy fel tudd idézni az információkat. Az illóolajok és a doTERRA étrend-kiegészítők segíthetnek és támogathatják elméd a feladatok ezen szakaszában.

A légkör megteremtése

Az összpontosítás egyik fő összetevője az a légkör, amellyel körülveszed magad. Ha lehetséges, válassz ki egy szobát vagy helyszínt, ahol a munkád végzed. Legalább tizenöt perccel a munka megkezdése előtt teremts koncentrált környezetet a következő illóolajok önmagukban vagy keverékben történő diffúziójával:

Bazsalikomolaj: A bazsalikom önmagában, vagy borsmentával vagy cédrusfával együtt párologtatva is nagyszerű.

Douglas fenyőolaj: Mint a fenyőfa mély és földbe gyökerező gyökerei, a Douglas fenyő illata a koncentráció érzetét kelti. Segíthet a hangulatod megváltoztatásában is, ha pozitívabb szemléletre van szükséged.

Eukaliptuszolaj: Tisztítsd ki az elmét és űzd el a feszült érzéseket, azzal, hogy néhány csepp eukaliptuszt teszel a diffúzorodba.

Fodormenta: Valami a mentaolajokban egyszerűen felélénkíti az elmét. A fodormenta aromája serkenti a fókuszáltság érzését, és a Douglas fenyőhöz hasonlóan feldobja a hangulatot.

Egy praktikus tipp: ezeket az olajokat helyileg is használhatod, hasonló hatás elérése érdekében, ha olyan helyen tartózkodsz, ahol a diffúzió nehézkes. A fenti olajok bármelyikét szükség szerint hígítsd frakcionált kókuszolajjal.

Zavaró tényezők korlátozása

Ha távol tartod az elektronikus eszközöket, amelyek azzal fenyegetnek, hogy elvonják a figyelmed, és távol tartod magad a social mediától, az biztosan növeli a koncentrációs képességed. Az általunk említett egyes olajok mellett még jobban belejöhetsz a gondolkodásba, ha a doTERRA InTune keveréket használod. Kend a halántékodra és a nyakadra, hogy fokozd az előtted álló feladatra való koncentrációdat. Az aroma segít kitisztítani az elmédet, és erőt ad ahhoz, hogy a pályán maradj. Ha reggel könnyen, de a nap előrehaladtával nehezebben tudsz koncentrálni, használd az InTune-t délután, hogy távol tartsd az ásítást.

A memória és a kognitív egészség támogatása

Bár a fókusz fontos, az agy egészségének másik fontos mutatója a memória. Az öregedéssel járó enyhe memóriaproblémák esetén különösen hasznos az egyik illóolaj, ez pedig a Melissa. Életkortól függetlenül, a Melissa olaj Veggie kapszulában történő szedése támogathatja a kognitív egészséget és a memóriát.

A doTERRA-nak is van néhány olyan kiegészítője, amely bizonyítottan segít ezen a téren. A Mito2Max, amely elsősorban energiakiegészítőként ismert, segíthet javítani az enyhe memóriaproblémákat, a figyelmi képességeket és a szellemi teljesítmény csökkenését, amely a normál öregedési folyamattal jár. A doTERRA Lifelong Vitality Pack részeként az xEO Mega szintén támogatja a memóriát és a kognitív egészséget. Elősegíti a normál memóriát, a figyelemszabályozást, az éberséget, a szellemi éleslátást és a pozitív hangulatot.

 

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

doTERRA Forest Breeze olajkeverék

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA promóciók 2024. május

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Gyömbérgyűjtő központ építése Tanzániában

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Illóolaj előállítás: gőzdesztilláció