Vegán sütőtökös latte kardamom és gyömbér esszenciális olajjal
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.Az ősz beköszöntével itt a tökéletes idő, hogy egy forró itallal melegítsük fel magunkat. Ez a recept ínycsiklandóan dekadens, ráadásul vegánbarát!
Hozzávalók
150 ml kesu-, mandula- vagy kókusztej
60 ml víz
30 g sütőtökpüré
½ teáskanál őrölt fahéj
1 csipet őrölt szerecsendió
1 csipet őrölt szegfűbors
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 csepp kardamom esszenciális olaj
1 csepp gyömbér esszenciális olaj
2 teáskanál juharszirup
1 adag eszpresszó (használj 1 adag koffeinmentes kávét a koffeinmentes változathoz)
½ teáskanál vaníliakivonat
A tálaláshoz
Kókusztejből készült tejszínhab és egy csipet őrölt fahéj (opcionális)
Elkészítés
1. Öntsd a kesu-, mandula- vagy kókusztejet és a vizet egy lábasba. Amikor forrni kezd, add hozzá az összes többi hozzávalót is az eszpresszó és az esszenciális olajok kivételével. Dolgozd alaposan össze őket.
2. Ezután öntsd hozzá az eszpresszót is, és keverd jól el. Majd vedd le a tűzről.
3. Add hozzá a gyömbér és kardamom esszenciális olajokat. Kóstold meg, és még ízesíts rajta a tetszésednek megfelelően.
4. Szervírozd önmagában vagy kókusztejből készült tejszínhabbal és egy csipet őrölt fahéjjal a tetején.
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
Termékbeszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:

Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!