Az ajkak ápolása

 

Senki sem szereti a kicserepesedett ajkak érzését, s ez egy túlságosan gyakori jelenség. Az ajkaink rendelkeznek a legérzékenyebb bőrrel az arcunkon, így még érzékenyebbek a leégésre vagy a kiszáradásra. Ez különösen igaz akkor, amikor kint hideg az idő, és a kazánunk teljes gőzzel jár. Az egészségesebb, puhább ajkakért fusd át meg a következő tippeket.

Minden a hidratálásról szól

A száraz ajkak megelőzése érdekében a legjobb megoldás a hidratálás. Ez természetesen azt jelenti, hogy igyál több vizet. Ez talán feleslegesnek tűnhet; mindenki azt mondja, hogy különböző okok miatt, többet kell innunk. De itt van még egy érv, hogy elegendő vizet fogyasszunk. Ha elég víz van a szervezetedben, az meg fog látszani az ajkaidon. Ahelyett, hogy a kicserepesedett, száraz bőr áldozatául esnél, az ajkad hidratált lesz.

A vízivás mellett a hidratáltság azt is jelenti, hogy dugd be a párásítót. Ha párás éghajlaton élsz, ez nem egy olyan lépés, ami miatt igazán aggódnod kell, de a szárazabb éghajlaton élők számára ez elengedhetetlen. Indítsd el, amíg alszol, hogy egészséges nedvességet juttasson a levegőbe. Az ajkaid - és általában a bőröd - reggel hálásak lesznek érte.

Ugyanakkor kerülni kell mindent, ami hajlamos kiszárítani az ajkakat: az ajkak nyalogatását, a hosszú élettartamú rúzsok használatát vagy a hámló bőr piszkálását.

Tarts fenn rendszeres rutint

Ha néhány egyszerű kiegészítést teszel a rutinodba, az sokat számíthat. A több hal fogyasztása a hidratáló omega-3 zsírsavak miatt jó lehetőség. Ha azonban nem tudod rávenni magad, hogy több halat egyél, a halolaj fogyasztása a következő legjobb megoldás. (A doTERRA xEO Mega nevű étrendkiegészítője remek lehetőség erre. Erőteljes kombinációját tartalmazza mind a tengeri, mind a növényi eredetű omega-3-aknak).

Kezdd el rendszeresen hámlasztani ajkaid heti egyszer vagy szükség szerint gyengéd cukorral. Egy gyors házi készítésű változat is megteszi a hatását. Lásd a doTERRA cukros ajakradír receptjét példaként. A méz természetes gyulladáscsökkentő összetevő, amely az illóolajok mellett segít az ajkaidnak. 

Nyugtat és véd

Használj ajakápolót. Néha úgy tűnik, hogy ez a lépés egy vagy-vagy érv. Vagy mindig van nálad, vagy sosem használod, mert azt hallottad, hogy kiszárítja az ajkadat. Az igazság a következő: az, hogy az ajakápoló mennyire hatékony az ajkak hidratálásában, az összetevőkön múlik.

Míg más ajakbalzsamok vagy rúzsok megkérdőjelezhető összetevőket tartalmazhatnak, a doTERRA SPA ajakbalzsam csak a lehető legbiztonságosabb és legtermészetesebb összetevőket tartalmazza, beleértve az illóolajok természetes illatát. Ami a hidratálást illeti, az ajakbalzsam mindhárom változata a következő rendkívül hidratáló összetevőket tartalmazza:

  • aleurites moluccanus magolaj a kukui magból
  • kapril-kaprikus/kaprikus triglicerid kókuszolajból
  • kókuszolaj
  • szójaolaj
  • moringaolaj a moringa magból
  • fitoszeril repce-gliceridek kukoricaolajból

A puha, hidratált és egészséges ajkak érdekében javasoljuk, hogy naponta használd a három doTERRA SPA ajakbalzsam bármelyikét.

Egy extra tipp: ha este használod az ajakbalzsamot, ügyelj arra, hogy az ajkad vonalán kívül is tegyél rá egy keveset. Ez megvédi az ajkaidnak azt a szélét, amelyik a leginkább hajlamos a kiszáradásra. Nem a leghízelgőbb látvány, de reggelre csak a teljesen hidratált ajkak lesznek a jelei.


Vásárláshoz, kattints ide: "Így rendelj terméket" segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

Nyiss törzsvásárlói fiókot, 25% kedvezmény vár kötelező havi vásárlás nélkül!

https://www.mydoterra.com/olajkert

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

A teafaolaj felhasználási módjai:

Esszenciális "parfüm" receptek

doTERRA citrom esszenciális olaj