Levendula szeder Panna Cotta
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.A panna cotta egy selymes és krémes zselatinos desszert. Ezt a receptet szeder sziruppal és levendulaolajjal ízesítjük, így virágos és színes panna cottát kapunk. Akár magadnak szeretnéd, akár mások lenyűgözésére tálalod, ez a desszert tele van édes, virágos ízzel.
Ez a különleges panna cotta recept egyszerűsített, görög joghurtot használ a tejszín helyett, és úgy tervezték, hogy abból fogyasszuk, amiben tálaljuk, nem kell kivenni a formából. Ha azonban a hagyományos utat szeretnéd követni, a tej egy részét tejszínnel helyettesítve gazdagabb és simább desszertet kapunk. A panna cotta kivételénél ügyelj arra, hogy az edények belsejét enyhén bevond egy ízsemleges olajjal, mielőtt beleöntöd a keveréket. Miután a panna cotta megdermedt, közvetlenül a kivétel előtt mártsd az edény alját öt másodpercre forró vízbe.
Összetevők
4 evőkanál víz
2,5 teáskanál ízesítetlen zselatin
2 csésze sima görög joghurt
1 ½ csésze tej
½ csésze méz
szeder szirup a tálaláshoz
1 csepp levendulaolaj
Elkészítése
1. Önts vizet egy kis tálba. Keverjük bele a zselatint, és tegyük félre.
2. Egy nagy tálban keverd össze az összes joghurtot és 1 csésze tejet.
3. A maradék tejet és ½ csésze mézet egy kis lábasban enyhén forraljuk fel. Keverd bele a víz-zselatin keveréket, és vedd le a tűzről, majd keverd bele a joghurtos keverékbe.
4. Add hozzá a levendulaolajat, és keverd addig, amíg jól össze nem keveredik. Hogy színt adj a panna cottának, keverj bele kb. 2 evőkanál szeder-szirupot a levendulaolajjal együtt.
5. Öntsd a keveréket csészékbe, kosárkákba vagy tálakba. Tegyük a hűtőszekrénybe 3-5 órára vagy éjszakára.
6. Közvetlenül tálalás előtt locsoljuk meg a szeder-sziruppal.
Tipp: A vegetáriánusbarát desszerthez a zselatint azonos mennyiségben agar-agarral helyettesítheted.
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) keress meg: írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!