doTERRA Blue Lotus (kék lótusz) illóolaj

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

A doTERRA Blue Lotus Touch egyesíti a frakcionált kókuszolajat a Kék Lótusszal, egy értékes kivonattal, amelyet a történelem során az egyiptomi kultúrában, művészetben és szertartásokban széles körben ünnepeltek. A kék lótusz egy fenséges mélykék virág, élénk sárga középponttal. Napjainkban gyakran vízililiomként emlegetik - a hosszú élet, az egészség, a becsület és a szerencse szimbóluma. Az egyiptomi festményeken a kék lótusz, vagy más néven Nymphaea caerulea, mint szent, sőt varázslatos virágot ábrázolják. A kék lótusz virágait még Tutanhamon király testére is szórták. ...mielőtt eltemették. Gyakran használják a masszázsban, mint meditációs segédeszközként és a bőr általános hidratálására, a Kék Lótusz Touch varázslatos személyes illatként is használható. A kék lótusz kis tavakban, magas páratartalom mellett fejlődik a legjobban. Ázsiából származik, a ritka virágokat helyi családok gyűjtik kora reggel, amikor a finom szirmok teljesen kinyílnak a nap felé. A doTERRA Co-Impact Sourcinggal együttműködve több mint 85 gazdálkodó tud megélhetést biztosítani és családot ellátni a kék lótusz termesztésével és szüretelésével.

 

 

Elsődleges előnyök

  • relaxáló, virágos illatot biztosít
  • természetes bőrhidratálóként szolgál
  • elősegíti az egészséges megjelenésű, ragyogó arcbőrt



Származási hely: Délkelet-Ázsia

Összetevők: frakcionált kókuszolaj, kék lótusz kivonat

Aromás leírás: virágos, édes, friss

Kivonás módszere: vízgőz-desztilláció


Növényi rész: virágszirmok


Főbb kémiai összetétel: szkvalén (squalene)

Érdekesség: A kék lótusz számos becenévvel is ismert, mint például kék egyiptomi lótusz, kék tavirózsa és szent kék liliom. Ahelyett, hogy más virágokhoz hasonlóan a földből nőnének, a kék lótusz növényeket nagy tavakban aktiválják. Csak a kék lótuszvirág fejét használják fel az illóolaj előállításához. A virág alacsony terméshozamú, ezért nehéz nagy mennyiségben beszerezni. A kék lótusz olyan ritka olaj, hogy hónapokig tartó gondos tervezés és szervezés kell ahhoz, hogy elegendő olajat szerezzünk. 


 

Használata

  • Alkalmazd a pulzuspontokra a központosító és pihentető aroma érdekében egész nap.
  • Használd a napi bőrápolási rutin részeként, hogy segítsen fenntartani a bőr természetes nedvességét.
  • Vidd fel a nyakra és a csuklóra a nyugodt, megnyugtató személyes aromaélményért.
  • A Blue Lotus Touch-ot vidd fel a lábakra vagy a hátra egy pihentető masszázs részeként.
  • Alkalmazd a Blue Lotus Touch-ot kedvenc virágos roll-onoddal, mint például a jázmin vagy a magnólia, hogy olyan személyes illatot hozz létre, amely egyszerre nyugtató és egyedülálló. 

 

Mire használható a Blue Lotus Touch? 

A szkvalén, a Blue Lotus fő kémiai összetevője, természetes része a szervezet azon képességének, hogy hidratálja a bőrt. Ezenkívül a Blue Lotus Touch-ban található frakcionált kókuszolaj még több hidratáló tulajdonságot ad. A benzil-alkohol, a Blue Lotus másik fő összetevője, helyi alkalmazás esetén támogatja a tiszta, egészséges fejbőr feltételeit. Ezek az összetevők teszik a Blue Lotus Touch-t erőteljes és mesés választássá a bőr- és hajápolás terén.

Alkalmazd a Blue Lotus Touch-ot a reggeli vagy esti bőrápolási rutin részeként a puha, hidratált bőr érzéseiért. Zuhanyzás után vidd fel a fejbőrre és a hajra. A Blue Lotus minden helyi alkalmazásának kellemes mellékhatása a hosszan tartó illat, amely önmagában is előnyös.  

 

Milyen illata van a Blue Lotusnak? 

A Blue Lotus illata kifejezetten virágos. Édes és szinte zöld illata van. A Blue Lotus egyedülálló illata elbűvölő, személyes „tiszta füstöt” varázsol. Egyszerűen kend a nyakra és a csuklóra. Nyugodt és békés, a Blue Lotus aromáját gyakran használják masszázshoz és meditációhoz is. Próbáld ki a Blue Lotus Touch alkalmazását a pulzuspontokra vagy a fej búbjára, mielőtt meditálsz vagy a következő jógagyakorlatot végeznéd.

 

A lótuszvirágok hallucinogének?

A kék lótuszvirágok arról ismertek, hogy képesek tudatos álmokat előidézni; a Blue Lotus Touch azonban semmilyen hallucinogén mellékhatást vagy veszélyt nem jelent. Az olaj használata biztonságos, és az aroma belélegzése nem okoz hallucinációkat vagy tudatos álmokat. 

Óvintézkedések

Lehetséges bőrérzékenység. Gyermekek elől elzárva tartandó. Ha babát vársz, szoptatsz, vagy orvosi kezelés alatt állsz, konzultálj az orvosoddal. Kerüld a szemmel, belső fülekkel és érzékeny területekkel való érintkezést.

Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

 

A kék lótuszról Emily Wright doTERRA alapító írását itt találod.


Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

A teafaolaj felhasználási módjai:

Illóolajok használatának 100 módja: belsőleg

Különböző típusú hordozóolajok (FCO)

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

doTERRA nap 2024. április 20. (szombat)