Emily Wright: a blue lotus álom valóra vált


Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel. 

 

"1998-ban ismertem meg a Blue Lotus-t, és beleszerettem. Egy évvel később megtudtam, hogy az olaj, amelybe beleszerettem, szintetikus. Ez volt az első találkozásom az illóolaj-hamisítás kifinomult világába. Azóta is keresem a tiszta Blue Lotus-t, de miután zsákutcáról zsákutcára jutottam, másra helyeztem a hangsúlyt.

Évekkel ezelőtt kihívást intéztem a briliáns beszerzési csapatunknak, hogy találják meg a kék lótuszt, amely 3000 évvel ezelőtt olyan népszerű volt az egyiptomi kultúrában. A lótuszvirág motívumot ősi papiruszokon, sírfalakon és egyiptomi templomok oszlopaira vésve találták meg. Miért volt tehát ez a virág olyan szimbolikus?

A Nílus partján termesztették. A virágok hihetetlenül illatosak és gyönyörűek voltak, és csak napkeltétől napnyugtáig virágoztak. A lótusz valószínűleg ezért kapcsolódott a napistenhez és jelképezte a megújulást. A lótusz szoros kapcsolatban állt Nofertummal is, aki a szépítés és a gyógyítás istene volt.

 

Nofertum - fején kék lótusszal (kép: aminoapps.com)

 

A lótuszt hagyományos gyógyszerként használták, és az ókori egyiptomiak is szentnek tartották. Nem meglepő, hogy Tutanhamon király sírjában is megtalálták.

Bár a kék lótusz nemcsak Egyiptomban, hanem a Római Birodalomban, Görögországban, sőt Indiában is népszerűvé vált évezredekkel ezelőtt, eltűnt és feledésbe merült. 

A hagyományos gyógyászati felhasználás mellett az egyiptomiak a borhoz is adtak lótuszt, mert úgy gondolták, hogy elősegíti az eufórikus érzéseket. A modern kori kutatások szerint a virágban nem találtak pszichotróp hatást, de úgy vélik, hogy amikor a virágot a borral átitatták, kémiai változás következett be, ami a lótuszt az első partidroggá tette.

De ne légy túlságosan izgatott... a virág nem fog pszichoaktív hatást kifejteni. Azt hiszem, ez a titok az ókori egyiptomiakkal együtt eltűnt. 

Az egyiptomiak úgy hitték, hogy a kék lótusz megemeli a tudatállapotot és közelebb hozza őket az istenséghez, ezért a lótusz szimbóluma gyakran a királyi családot jelképezte.

Az alvás elősegítésére, a szorongás érzésének csökkentésére és a bőr öregedésgátló hatásaira is használták. A nők a menstruáció szabályozására és a hasi görcsök enyhítésére is ittak lótuszteát. 

A lótusz afrodiziákumként ismert, ezért volt a termékenység kiemelkedő szimbóluma. Úgy vélték, hogy a férfiak számára is ugyanolyan jótékony hatású.

Néhány évvel ezelőtt a beszerzési csapatunk aranyat talált! Találtak egy kis falut Kínában, ahol a lótusztermesztő tavakban az ókori Egyiptomban is ismert kék lótuszt termesztették. Ez egy kis vállalkozás volt, és a friss virágpiacon való értékesítésre termesztették a virágokat.

 

Azért tudtunk partnerséget kialakítani ezekkel a lótusztermelőkkel, mert a nyomon követhető, fenntartható és átlátható ellátási lánc nagyon fontos a legmagasabb minőségű termék előállításához.

 

A gazdák izgatottak voltak, de nem rendelkeztek a működésük bővítéséhez szükséges forrásokkal. Mi előlegekkel támogattuk őket a lótusztavak bővítésében.

 

A legjobban azt szeretem a Co-Impact Sourcing beszerzési erőfeszítéseinkben, hogy a kis faluban élő gazdák közül sokan kénytelenek voltak nagyobb városokba menni dolgozni, hogy eltartsák a családjukat. Évente csak egyszer jöhettek haza, hogy láthassák szeretteiket. Mióta néhány évvel ezelőtt elkezdtük ezt a projektet, ma már fenntartható jövedelemre tesznek szert a lótuszvirág termesztésével és betakarításával, és otthon maradhatnak a családjukkal!!!

 

Jelenleg 85 lótusztermesztő és -munkás tagja ennek a hálózatnak. 

 

A lótusznövények gondozása kényes, intenzív munka. A növénycsemetéket átültetik a termesztő tavakba, ahol még három hónapig nőnek, mielőtt kivirágoznak. A virágokat márciustól októberig gondosan szüretelik. 

 

El sem hiszem, hogy az 1999-es álmom végre valóra vált. Elég tiszta Blue Lotus abszolút van ahhoz, hogy az ünnepek alatt egy korlátozott ideig tartó ajánlat részeként elérhetővé tegyük. Reményeim szerint tovább bővíthetjük a termelői hálózatunkat, hogy a következő években a Blue Lotus állandó szereplővé válhasson a doTERRA-nál, hogy az üveg mindkét oldalán megáldhassuk az életeket! ❤️

 

A Blue Lotus előnye számtalan. Íme néhány a kedvenceim közül:
 

  • elősegíti a tudatosság magasabb szintjét (segít, hogy önmagam jobb változatává váljak)
  • hangulatfokozó (boldoggá, sőt, egy kicsit euforikussá tesz, ugyanakkor földhözragadt és nyugodt is vagyok)
  • csökkenti a szorongó érzéseket 
  • öregedésgátló, bőrre gyakorolt jótékony hatás
  • elősegíti a pihentető alvást
  • ez egy kék olaj (kamazulén), így fantasztikus a fájó izmok számára

 

Ez az EGYETLEN tiszta kék lótusz a világon! Az álmok megvalósulnak! Soha ne add fel az álmaidat!"

 

Emily Wright - doTERRA alapító írása

fordította: © Komáromi Szabolcs - olajkert.hu

képek: © Emily Wright


Copyright © Komáromi Szabolcs

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.

 

Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!



Barátsággal:

Szabolcs

email: szabolcs.komaromi at gmail.com

Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080 

> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.

Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.   

Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Aroma titkok - tabuk nélkül (május 11. Budapest)

Kérj mintát, ha még nem ismered a doTERRA-t!

Állatok és esszenciális olajok (kutya, cica)

doTERRA tömjén - frankincense illóolaj

Illóolaj előállítás: hidegen sajtolás

doTERRA promóciók 2024. április

Általános tisztítószer házilag illóolajokkal

A teafaolaj felhasználási módjai:

Esszenciális "parfüm" receptek

doTERRA citrom esszenciális olaj