Citromos sütemény (lemon cake)
Copyright © Komáromi Szabolcs
A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, stb.) Komáromi Szabolcs engedélye nélkül nem használható fel.
Ez a recept viszi a pálmát! A citrom illóolajjal ez a citromos torta receptje csodálatos ízű, amit mindenki szeretni fog.
Összetevők
1/2 csésze sótlan vaj, lágyítva.
1 csésze cukor 2 tojás felverve
1/4 teáskanál só
1 1/2 csésze liszt
1 teáskanál sütőpor
1/2 csésze tej
1/4 csésze cukor
1/2 csésze víz 2 csepp citrommal
1/2 csésze porcukor
Útmutató
1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
2. Keverjünk össze egy csésze cukrot és a vajat egy közepes méretű keverőtálban. Adjuk hozzá a tojásokat.
3. Adjunk hozzá egy evőkanál citromos vizet, és jól keverjük össze.
4. Adjuk hozzá a tejet, jól összekeverjük.
5. Adjuk hozzá a sót, lisztet és a sütőport, jól összekeverjük.
6. Öntsük egy kerek, 20 cm-es sütőformába.
7. Tegyük a sütőbe, és süssük 30 percig, vagy amíg tiszta fogpiszkálót nem tudunk kihúzni a közepéből. Hagyjuk kissé kihűlni.
8. Keverjünk össze 1/3 csésze citromos vizet és 1/4 csésze cukrot. Csepegtessük a torta tetejére, majd szórjuk meg a tetejét porcukorral. (erősen opcionális pont)
Illóolaj beszerzéshez (nagyker áron) szólj nekem: segítséghez írj emailt, vagy messenger üzenetet!
Barátsággal:
Szabolcs
email: szabolcs.komaromi at gmail.com
Kérdésed van? Hívj! 70 433 6080
> > > Tartalomjegyzék a többi termékhez ezen az oldalon.
Hivatalos árlista itt nyílik külön ablakban.
Kövesd az Olajkertet Facebook-on, vagy iratkozz fel a blog email értesítőjére az oldal tetején, ha érdekel hasonló tartalom!